Συγκίνηση στην εκδήλωση του Δήμου Παύλου Μελά και τιμές σε Γκάνεφ, Καραμπέτσο και Χαριτωνίδη

Συγκίνηση, αναμνήσεις, απόδοση τιμής σε μεγάλους του βόλεϊ και ελπίδες για τη νέα γενιά που βγαίνει στο προσκήνιο του ελληνικού αθλητισμού, αυτά ήταν τα συστατικά της πετυχημένης εκδήλωσης που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, η Διεύθυνση και το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά το βράδυ της Δευτέρας 11 Απριλίου, στο ΔΑΚ  «Αλέξανδρος Νικολαΐδης».

 

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο τίμησαν τον Βούλγαρο Lubomir Ganev (Λιούμπομιρ Γκάνεφ), έναν μύθο της πετοσφαίρισης, αυτόν που με την έλευσή του στη Θεσσαλονίκη την περίοδο 1996 -1997, μαζί με άξιους συμπαίκτες και υπό την καθοδήγηση του Κώστα Χαριτωνίδη, έγραψαν ένα αθλητικό έπος, μια ιστορική επιτυχία για το βόλεϊ, τον ΑΡΗ και τη συμπρωτεύουσα. Οι κιτρινόμαυροι νίκησαν στις 19 Απριλίου του 1997 την Ορεστιάδα και κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Ελλάδος, σπάζοντας τη διαρχία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ο Λιούμπο ευχαρίστησε τους διοργανωτές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει για πάντα τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα στην καρδιά του.Συγκίνηση, αναμνήσεις, απόδοση τιμής σε μεγάλους του βόλεϊ και ελπίδες για τη νέα γενιά που βγαίνει στο προσκήνιο του ελληνικού αθλητισμού, αυτά ήταν τα συστατικά της πετυχημένης εκδήλωσης που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, η Διεύθυνση και το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά το βράδυ της Δευτέρας 11 Απριλίου, στο ΔΑΚ  «Αλέξανδρος Νικολαΐδης».
 


Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο τίμησαν τον Βούλγαρο Lubomir Ganev (Λιούμπομιρ Γκάνεφ), έναν μύθο της πετοσφαίρισης, αυτόν που με την έλευσή του στη Θεσσαλονίκη την περίοδο 1996 -1997, μαζί με άξιους συμπαίκτες και υπό την καθοδήγηση του Κώστα Χαριτωνίδη, έγραψαν ένα αθλητικό έπος, μια ιστορική επιτυχία για το βόλεϊ, τον ΑΡΗ και τη συμπρωτεύουσα. Οι κιτρινόμαυροι νίκησαν στις 19 Απριλίου του 1997 την Ορεστιάδα και κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Ελλάδος, σπάζοντας τη διαρχία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ο Λιούμπο ευχαρίστησε τους διοργανωτές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει για πάντα τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα στην καρδιά του.

Επίσης, ο Δήμος Παύλου Μελά, τίμησε τον Κώστα Χαριτωνίδη,  που έδωσε φτερά στο βόλεϊ και τον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης, ως παίκτης, προπονητής και μάλιστα Ομοσπονδιακός τεχνικός, διοικητικό στέλεχος στην  ΕΟΠΕ και στην ΕΠΕΣΘ, αλλά και Καθηγητής των Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, που απευθύνθηκε στα παιδιά λέγοντας χαρακτηριστικά: ‘’Ακολουθήστε τα όνειρά σας’’. Ο Κώστας Χαριτωνίδης, ευχαρίστησε τους συνδημότες του για την τιμητική βράβευση και υπενθύμισε ότι οι γειτονιές της δυτικής Θεσσαλονίκης έχουν μακρά παράδοση στην ανάδειξη ταλέντων στο  βόλεϊ και σε άλλα ομαδικά αθλήματα.
 

 

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Βόλεϊ Θεσσαλονίκης τίμησε δια χειρός του Προέδρου Σπύρου Αβραμίδη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργο Καραμπέτσο, ο οποίος διετέλεσε για 21 χρόνια (1992-2013) διεθνής διαιτητής με 3.500 αγώνες εκ των οποίων 500 διεθνείς και τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την στήριξη στο βόλεϊ και στον αθλητισμό του δήμου Παύλου Μελά.
 


‘’Ο αθλητισμός δίνει νόημα στη ζωή’’ δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ, που δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους Γκάνεφ, Χαριτωνίδη και όλα τα νέα παιδιά που αγωνίζονται για το καλύτερο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον Γκάνεφ, έναν πληθωρικό παίκτη, έναν ωραίο τύπο που έγραψε ιστορία πριν από 25 χρόνια και κέρδισε τον θαυμασμό των φίλων του βόλεϊ στη χώρα μας. «Ο Λιούμπο ήταν πρωταγωνιστής σε όσες χώρες αγωνίστηκε κι έτσι παρέμεινε και μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής του δράσης, καθώς είναι πλέον Πρόεδρος της Ομοσπονδίας βόλεϊ της γειτονικής μας Βουλγαρίας και πετυχημένος επιχειρηματίας», σημείωσε ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του και ανάτρεξε στα λόγια του Λιούμπο, όταν  κατάφερε πριν από 2 χρόνια, τον Μάρτιο του 2020, να εμπνεύσει τους συνοδοιπόρους του και να πάρει τα ηνία της Ομοσπονδίας. ‘’Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, δε χωρούν εγωισμοί στον αθλητισμό. Όλοι αγαπάμε το βόλεϊ και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να πάμε μπροστά. Να σταθούμε στο πλευρό όλων και να είμαστε ανοιχτοί σε όλους, έτοιμοι να ακούσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις και όχι να βάζουμε το κεφάλι στην άμμο, όταν έρχονται τα δύσκολα’’.
 


Για τον Κώστα Χαριτωνίδη, τόνισε ότι υπηρέτησε με αξιοπιστία τον αθλητισμό έκανε τις δικές του υπερβάσεις, ακολούθησε απαιτητικούς δρόμους και τα κατάφερε.

Ο Δήμαρχος σημείωσε τη μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να συντηρήσει τους υπάρχοντες δημοτικούς αθλητικούς χώρους και ταυτόχρονα να ξεκινήσει νέα αθλητικά έργα, όπως η «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά», που θα αναβαθμίσει την σπουδαιότερη αθλητική κυψέλη του δήμου Παύλου Μελά.

Κλείνοντας το χαιρετισμό του, συνεχάρη τον Πήγασο Πολίχνης για τις πρόσφατες επιτυχίες, με την άνοδο στην Volley League και την ιστορική συμμετοχή στο Final 4 του Κυπέλου, ενώ τόνισε ότι στην ανάπτυξη του βόλεϊ στον δήμο Παύλου Μελά συμβάλλουν επίσης ο Ε.Ο. Σταυρούπολης, ο Γ.Α.Σ. Ευκαρπίας και ο Φοίνικας Πολίχνης.

Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Αθλητισμού παρουσίασε ένα αφιέρωμα στα κατορθώματα του Γκάνεφ, με προβολή σε μεγάλη οθόνη και στιγμιότυπα από τον ιστορικό τελικό του 1997 στη Μίκρα και το 3-0 επί της Ορεστιάδας που έχρισε τον ΑΡΗ πρωταθλητή, ενώ την εκδήλωση κάλυψαν δύο κανάλια εθνικής εμβέλειας της Βουλγαρίας και η ΕΡΤ3.

 
 

Χρέη Διερμηνέα τέλεσε η κυρία Τατιάνα Γκεμενετζή.

Μετά την ολοκλήρωση των τιμητικών βραβεύσεων ακολούθησε αγώνας των Παλαιμάχων με Προπονητή τον Πρόεδρο Σπύρο Αβραμίδη και παίκτες τους Γιάννη Κτιστάκη, Τάσο Συμεωνίδη, Φάνη Γρηγοριάδη, Μάκη Παυλίδη, Γιώργο Πλίκα, Κωνσταντίνο Μηλοβιανό, Γιάννη Καρούση, Στέλιο Κουτουνίδη, Βαγγέλη Κουτσονίκα, Γιώργο Γκουλάκη, Χαράλαμπο Μπαμπαλούτα, Γιώργο Κασαπίδη, Δημήτρη Γεωργιάδη, Κωνσταντίνο Μπάλλα, Σπύρο Κουτσιβίτη, Χαράλαμπο Χρυσάφη, Γιάννη Τεκτονίδη, Γιώργο Δανιηλίδη, Παναγιώτη Αβραμίδη.

Διαιτητές οι Αλέξανδρος Αβραμίδης, Γιώργος Δρανίτσας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού, μεταξύ των οποίων και ο προπονητής του Πήγασου Πολίχνης Ηρακλής Θεοδώρου, ενώ από τον Δήμο Παύλου Μελά παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού – Πολιτισμού Παντελής Νιγδέλης, Τεχνικών Υπηρεσιών Αναστασία Φραγκοπούλου, Παιδείας Μιχάλης Χριστοδούλου, Καθημερινότητας και Άμεσης Επέμβασης Άκης Αράπογλου,  Περιβάλλοντος – Πρασίνου Σάκης Λαζαρίδης, Πολεοδομίας Κωνσταντίνος Πάντσης, ο Εντεταλμένος Αστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Λαλές, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, Παντελής Αργυρόπουλος, Κυριάκος Τσαταλμπασίδης, ο Γενικός Γραμματέας Κίμων Σαραφίδης.

Ο Δήμος Παύλου Μελά ευχαριστεί θερμά τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και την Πρόεδρο Βούλα Πατουλίδου, που φιλοξένησαν την αποστολή του  Λιούμπομιρ Γκάνεφ.

Επίσης ευχαριστεί την Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης και την ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά – Κορδελιού – Ευόσμου – Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Διευθυντή Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού Στάθη Αναστασιάδη, την Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητισμού Βούλα Ζάββα, τα στελέχη Μαρία Πετράκη, Άννα Πεγιούδη και με την τεχνική υποστήριξη των Μάκη Μαριάδη και Πάρη Βασιλειάδη.