Επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΟΠΕ έστειλε η Ένωση Ιλίου για τον αγώνα της Τετάρτης ενάντια στο ΝΟΠΕΡ

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΟΠΕ έστειλε η Ένωση Ιλίου για τον αγώνα της Τετάρτης ενάντια στο ΝΟΠΕΡ.

"Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 η ομάδα βόλεϊ των Γυναικών του συλλόγου μας έζησε μια πρωτόγνωρη εμπειρία με ευθύνη τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και της ομάδας του ΝΟΠΕ Ρεθύμνου στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο Ρέθυμνο και διαμαρτύρεται προς κάθε κατεύθυνση για αυτό.

Η ομάδα μας πιέστηκε να δεχθεί την ημέρα (Τετάρτη) και ώρα (17:15) του αγώνα από την γηπεδούχο ομάδα και την Ομοσπονδία, ενώ γνώριζαν πως υπήρχαν εισιτήρια αεροπορικά με πτήση επιστροφής από Χανιά προς Αθήνα στις 21:00. Όσο και αν προσπαθήσαμε να το επικοινωνήσουμε και προς τις δύο πλευρές πως η ώρα θα έπρεπε να τοποθετηθεί στις 15:00 ή τις 16:00, με το ενδεχόμενο να παιχτεί η αναμέτρηση στο τάϊ μπρέϊκ, όπως και έγινε, η απάντησή τους ήταν αρνητική. Όσο και αν το επικοινωνήσαμε προς την Ομοσπονδία πως δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε μεσοβδόμαδα πλήρης λόγω εργασίας και δη με πλοίο και αν θα μπορούσε η αναμέτρηση να μετατεθεί για άλλη ημέρα ή κάποιο κενό σε Σαββατοκύριακο, η απάντηση ήταν αρνητική γιατί θα αλλοιωνόταν το πρωτάθλημα και ο εξ αναβολής αγώνας της 21ης Ιανουαρίου έπρεπε να παιχτεί εντός 15 ημερών.

Δηλαδή τώρα το πρωτάθλημα δεν αλλοιώθηκε που η ομάδα μας έχασε την τελευταία πτήση, έμεινε όλο το βράδυ στα Χανιά να αναμένει την πρωινή πτήση, χάθηκε ημέρα εργασίας αδικαιολόγητη για τις αθλήτριές μας και τον προπονητή και έπαιζαν με πίεση όλο τον αγώνα στο πότε θα τελειώσει η αναμέτρηση και αν θα προλάβουν το αεροπλάνο. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουμε, τους τραυματίες στο τάϊ μπρέϊκ όπως έγινε σε αναμέτρηση των ανδρών για να ακυρωθεί η αναμέτρηση για να προλάβουμε το αεροπλάνο; Γιατί κύριοι ο αγώνας ξεκίνησε 17:15 και ολοκληρώθηκε στις 20:00. Τώρα δηλαδή όλα είναι καλά, όταν εμάς μας επιβάλλετε ως Ομοσπονδία και ομάδες της Κρήτης να βάζουμε ώρα έναρξης αγώνων στις 15:00, εμείς να μην έχουμε δικαίωμα να ζητάμε ώρα έναρξης νωρίτερα. Είναι επαγγελματική λίγκα η Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών; Καλύπτει κάποιος έξοδα προς τις ομάδες και δεν έχουν λόγο για την διεξαγωγή ενός αγώνα σε φυσιολογικά πλαίσια και σε ίσες συνθήκες για όλες τις πλευρές;

Η ομάδα μας με την πίεση του μηδενισμού και το ενδεχόμενο ακόμη και αφαίρεσης βαθμών αν δεν κατέβαινε καθόλου στην αναμέτρηση, αποδέχθηκε να κατέβει στην Κρήτη λοιπόν και να αγωνιστεί στις 17:15 με το ενδεχόμενο να χαθεί η τελευταία πτήση γιατί με το πλοίο θα χανόντουσαν 3 ημέρες εργασίας που καμία Ομοσπονδία δεν θα κάλυπτε στις αθλήτριες μας, καθώς δεν είναι επαγγελματικό το άθλημα, αλλά ερασιτεχνικό και θα κατεβαίναμε με 6 αθλήτριες σε αγώνα παρωδία. Αυτό θέλαμε; Αποτέλεσμα λοιπόν να μείνουμε ξεκρέμαστοι στο νησί δίχως καμία βοήθεια από κανέναν γιατί δεν μπορούσαν στο Ρέθυμνο όχι να βάλουν τον αγώνα στις 15:00 ή τις 16:00 όπως ζητήσαμε αλλά ούτε καν στις 17:00 ή 16:45.

Διαμαρτυρόμαστε κύριοι έντονα προς την ομάδα του ΝΟΠΕΡ και την Ε.Ο.ΠΕ. καθώς αυτό που ζήσαμε στο Ρέθυμνο ήταν αλλοίωση πρωταθλήματος και αλλοίωση αποτελέσματος. Πλέον είναι αργά για ανάληψη ευθυνών το κακό έγινε, όμως απαιτούμε το πρωτάθλημα να παίζεται επί ίσοις όροις και όπως εμείς ακυρώνουμε προπονήσεις, αγώνες μικρών κατηγοριών για να εξυπηρετήσουμε ομάδες το ίδιο απαιτούμε και από τους αντιπάλους μας.

Εκ του Δ.Σ."