Σάκης Αλεξίου: «Ο ΣΠΑΚ δεν θέλει να είναι πυροτέχνημα»

Τις προηγούμενες δεκαετίες το βόλεϊ στην Καρδίτσα ήταν συνδεδεμένο με την ανδρική ομάδα του Συλλόγου Πετοσφαίρισης Αθλητών Καρδίτσας (ΣΠΑΚ).
Τα τελευταία χρόνια όμως η σκυτάλη έχει περάσει στη γυναικεία ομάδα που με προπονητή τον παλιό αθλητή του ΣΠΑΚ Σάκη Αλεξίου κατάφερε να πανηγυρίσει την ιστορική άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία.
 
Η γυναικεία ομάδα του ΣΠΑΚ ιδρύθηκε πριν από μία δεκαετία περίπου κι από το 2016 ο κ. Αλεξίου είναι στη θέση του προπονητή, έχοντας για μια τριετία και τον ρόλο του αθλητή στην ανδρική ομάδα.
 
«Ήταν πολύ δύσκολος ο συνδυασμός γιατί πολλές φορές τελείωνα την προπόνηση των ανδρών στις 21:30 κι αμέσως μετά είχα με τις γυναίκες. Δεν ήταν και σωστό όλο αυτό γιατί κατανάλωνα πολύ ενέργεια, αλλά ήθελα να βοηθήσω και την ανδρική ομάδα που εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε δυσκολίες. Από το 2019 όμως είμαι πλήρως αφοσιωμένος στην προπονητική και τη γυναικεία ομάδα», εξηγεί ο κ. Αλεξίου και συνεχίζει για τις επόμενες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο ΣΠΑΚ ως νεοφώτιστος.
 
«Ως νεοφώτιστοι όλοι κάνουμε όνειρα. Εξάλλου όνειρο ήταν και η άνοδος στην Α2. Είναι μια νέα κατηγορία με νέα δεδομένα τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και θα δούμε. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά αλλά το πρωτεύον είναι να έχουμε μια βιώσιμη ομάδα και να μην είμαστε πυροτέχνημα,. Θέλουμε να λειτουργεί όλη η πυραμίδα σωστά από τις παγκορασίδες έως τις γυναίκες.. .»
 
Ένα στοιχείο που κάνει τον νεαρό τεχνικό να αισιοδοξεί είναι το υλικό που υπάρχει στα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου.
«Γενικά ως επαρχιακή ομάδα πρέπει να έχουμε αθλήτριες από την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή και για οικονομικούς λόγους, αλλά η αλήθεια είναι ότι από φέτος είχαμε στην ομάδα μας κάποια παιδιά από τα αναπτυξιακά τμήματα. Ήδη υπάρχει γκρουπ ατομικής βελτίωσης και θέλουμε σιγά, σιγά αυτά τα παιδιά να έχουν πιο ενεργό και σημαντικό ρόλο μέσα στην ομάδα».
 
Ανάλογη ικανοποίηση υπάρχει και για την στήριξη που δίνει η τοπική κοινωνία.
«Είμαστε τυχεροί γιατί η ανδρική ομάδα του ΣΠΑΚ είχε φτιάξει μια παράδοση η οποία συνεχίζεται τώρα με τις γυναίκες. Έχει δημιουργηθεί βολεϊκό κοινό στην πόλη που είναι κοντά μας ενώ είχαμε μεγάλη βοήθεια από την Περιφέρεια, τον Δήμο και όλους τους βουλευτές της περιοχής», σχολίασε ο κ. Αλεξίου και κλείνοντας είπε το δικό «ευχαριστώ» στις αθλήτριες του.
 
«Θέλω να ευχαριστήσω τα κορίτσια για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου. Είναι δύσκολο να είσαι μαθήτρια, φοιτήτρια, εργαζόμενη, αλλά ταυτόχρονα να είσαι σαν επαγγελματίας στο γήπεδο. Το Πάσχα πήρανε ελάχιστες μέρες ρεπό και κάποια παιδιά άφησαν τα σπίτια τους και ήρθαν πίσω για να είναι με την ομάδα. Τις ευχαριστώ όλες μέσα από την καρδιά μου».