Παπαγεωργίου και Ρουμπάνη ξεκίνησαν από τη Ρόδο το ολυμπιακό όνειρο

Τζοάνα Παπαγεωργίου και Χριστίνα Ρουμπάνη αποτελούν το «αμερικάνικο όνειρο» του μπιτς βόλεϊ στην ελληνική εκδοχή του. Πρώτη φορά και οι δυο τους στη Ρόδο, λαμβάνουν μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά που ξεκίνησε την Πέμπτη και εκπροσωπούν την Ελλάδα κάτι για το οποίο αισθάνονται πάντα περήφανες.

bv_papageorgiou-roubani

Ελληνοαμερικανίδες και οι δύο γνωρίστηκαν και έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί το 2007, ύστερα από μία απίθανη… σύμπτωση. Από τότε, έχουν «χωρίσει» και «ζευγαρώσει» αρκετές φορές, προσπαθώντας να γνωρίσουν καλύτερα τις αδυναμίες τους και να βελτιωθούν.

Στη Ρόδο ξεκινάει και επίσημα το «ταξίδι» κυνηγώντας τις πιθανότητες που έχουν για την ολυμπιακή πρόκριση. Η Χριστίνα δεν κρύβει ότι εκτός από όνειρο, το «Λονδίνο 2012» αποτελεί και στόχο:

«Δεν μου αρέσει να μένω στα όνειρα. Είναι στόχος μας η πρόκριση και ξεκινάμε από τη Ρόδο αυτή την προσπάθεια. Αυτό το σύστημα μας δίνει την ευκαιρία να αγωνιστούμε ομαδικά και να διεκδικήσουμε όλες μαζί μία ή δύο θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω, όμως, είναι ότι θέλουμε να κερδίσουμε μαζί με τη Αρβανίτη και την Τσιαρτσιάνη και όχι να κερδίσουν εκείνες… και για εμάς».

Από την πλευρά της, η Τζοάνα στέκεται στη διαφορετικότητα αυτού του τουρνουά: «Δεν είναι συνηθισμένο στο μπιτς βόλεϊ να αγωνιζόμαστε όλες μαζί για έναν κοινό στόχο και είναι κάτι που μας αρέσει και μας… ενώνει. Το βλέπουμε πιο πολύ ως ομαδικό παιχνίδι. Επίσης, νιώθουμε μεγάλη τιμή όποτε μας δίνεται η δυνατότητα να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα. Ακόμα και όταν φεύγουμε και πάμε στην Αμερική για να παίξουμε στην AVP, το μυαλό μας είναι εδώ και πάντα θέλουμε να επιστρέφουμε».

Μάλιστα, οι συγγενείς της Χριστίνα θα βρίσκονται στη Ρόδο από το Σάββατο για να την δουν να παίζει στο τουρνουά και η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη:

«Η θεία μου είναι που το 2007 με φιλοξένησε στο σπίτι της στη Βούλα και έψαξε για εμένα ομάδα ή συναθλήτρια στο μπιτς βόλεϊ. Με ένα e-mail κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία με την Βάσω Καραντάσιου και τελικά έγινα συμπαίκτρια της Τζοάνας. Τώρα έρχονται εδώ να μας δουν και είμαι πολύ χαρούμενη. Το πρόγραμμά μας λέει ότι θα μείνουμε στην Ελλάδα και μετά το τουρνουά της Ρόδου για να προετοιμαστούμε εν όψει του Γουόρλντ Λιγκ για τα τουρνουά σε Κίνα και Ταϊλάνδη».

Κλείνοντας, η Τζοάνα θέλησε να δώσει το στίγμα της ομάδας τους και αυτό που την ενώνει με την Χριστίνα: «Νομίζω ότι μας εκφράζει απόλυτα το αμερικάνικο όνειρο που λέει… τα πάντα μπορούν να συμβούν, ενώ έχουμε και την ελληνική μαχητικότητα. Νομίζω ότι αυτός ο συνδυασμός μπορεί να μας οδηγήσει στο Λονδίνο».