Δρογκάρης: «Να μείνουμε στην A1»

Η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την ομάδα του Πανελληνίου, η οποία δηλώθηκε στο πρωτάθλημα την τελευταία στιγμή. Η ομάδα, όπως αποφασίστηκε, δεν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη φέτος, ενώ το ρόστερ της θα απαρτίζεται κυρίως από μικρούς σε ηλικία αθλητές. Το GreekVolley επικοινώνησε με τον πασαδόρο της ομάδας, Γιώργο Δρογκάρη, και ζήτησε τη γνώμη του για τη νέα προσπάθεια του Πανελληνίου στην αγωνιστική περίοδο που ξεκινά σε λίγο καιρό.

drogarisΑναλυτικά, η συνέντευξη του Γιώργου Δρογκάρη στο site μας:

 

- Ο Πανελλήνιος πέρασε από σαράντα κύματα και μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου. Πως νιώθει ένας αθλητής μπροστά σε αυτή την κατάσταση;

«Σίγουρα όταν σε μία ομάδα που την περσινή χρονιά έχεις κάνει μία ιδανική πορεία με αυτήν καταφέρνοντας να βγεις Ευρώπη, ακούς πως τη νέα χρονιά θα είναι αμφίβολη η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, δεν είναι και το ό,τι καλύτερο. Ένα συναίσθημα που κυριεύει τον αθλητή είναι η αβεβαιότητα που νιώθει για αυτή την ομάδα».

 

- Ποιες ήταν οι σκέψεις σου όταν ανακοινώθηκε ότι ο Πανελλήνιος δε θα συμμετάσχει στην Ευρώπη παρόλο που οι αθλητές είχαν αγωνιστεί σκληρά την προηγούμενη σεζόν; 

«Όταν έμαθα πως δεν θα αγωνιστούμε τελικά τη νέα χρονιά στην Ευρώπη, μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα άσχημα και ότι πικράθηκα από αυτή την απόφαση, διότι όλα τα παιδιά είχαν προσφέρει το 100% των δυνατοτήτων τους στην ομάδα και μας έκοψαν αυτή τη χαρά, που μετά από τόσα χρόνια καταφέραμε και βγάλαμε την ομάδα στην Ευρώπη».

 drogaris1

- Πιστεύεις ότι ο Πανελλήνιος μοιάζει με την περσινή ομάδα; Ποιοι θα είναι οι στόχοι για τη νέα χρονιά;

«Ο φετινός Πανελλήνιος δεν θα έχει καμία σχέση με τον περσινό, διότι την περσινή ομάδα την αποτελούσαν κάποιοι παίκτες που είναι καταξιωμένοι στο χώρο του βόλεϊ και μερικοί νεαροί αθλητές, ενώ φέτος όλη σχεδόν η ομάδα θα αποτελείται από μικρούς σε ηλικία αθλητές που θα θέλουν να δείξουν τα προσόντα τους.

Οι στόχοι της φετινής χρονιάς θα είναι να μπορέσουν να πάρουν εμπειρίες οι νέοι αθλητές και αν μπορέσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία».

 

- Πιστεύεις ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα είναι αυτή που χτύπησε και τις ελληνικές ομάδες ή είναι αλλού τα αίτια; 

«Η οικονομική κρίση σίγουρα έχει παίξει το ρόλο της αυτή τη χρονιά σε όλες τις ομάδες της χώρας μας, αλλά δεν νομίζω να είναι το μοναδικό αίτιο για αυτή την τραγική κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το βόλεϊ. Απλά δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε τίποτα παραπάνω»...

 

drogaris2- Τι ελπίζει ο Γιώργος Δρογκάρης για τον εαυτό του τη φετινή χρονιά;

«Αυτό που ελπίζω για τη φετινή χρονιά είναι να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου όσο μπορώ για να κρατηθεί στην κατηγορία, να αποκτήσω εμπειρίες που θα μπορέσουν να με βοηθήσουν και στην μετέπειτα πορεία μου και να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερος».

 

* Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα του GreekVolley στον πασαδόρο του Πανελληνίου, το οποίο δημοσιεύσαμε πριν λίγες ημέρες.

 

Επιμέλεια: Γιάννης Ρούσσος