Ήττα της Φιλίας Άρτας από τον Φιλαθλητικό

Την ήττα με 3-1 σετ γνώρισε η Φιλία Άρτας από την ομάδα του Φιλαθλητικού Πρέβεζας για το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΕ γυναικών, σε αγώνα που έγινε στον κλειστό της Φιλιππιάδας το απόγευμα του Σαββάτου.

Η Άρτα πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση και θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι, αλλά πλήρωσε τα λάθη της σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και ειδικότερα στο 3ο σετ, το οποίο αποδείχθηκε καθοριστικό για την έκβαση του παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ ο ΑΟ ΦΙΛΙΑ μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε με όπλο το πολύ καλό σερβίς να προηγηθεί στο σκορ με 5-3, 10-7 και 16-12. Η ομάδα του Φιλαθλητικού αντέδρασε και πλησίασε στο σκορ, αλλά ο ΑΟ ΦΙΛΙΑ άντεξε στην πίεση και κέρδισε το σετ με 25-22.

Η συνέχεια για την ομάδα  μας δεν ήταν ανάλογη με το πρώτο σετ. Ο Φιλαθλητικος ανέβασε τη απόδοση του, βελτίωσε το μλοκ και με όπλο το πολύ καλό σερβίς του δυσκολέψε τον ΑΟ ΦΙΛΙΑ ,που υπέπεσε σε πολλά λάθη στην υποδοχή. Έτσι η ομάδας της Πρέβεζας ξέφυγε από την αρχή στο σκορ με 2-6, 4-9, 7-14 και 14-22. Η ομάδα μας αντέδρασε και κέρδισε κάποιους πόντους, αλλά τελικά έχασε το σετ με 20-25.

Στο τρίτο σετ έγινε ένα απίστευτο παιχνίδι από πλευράς θεάματος και εξέλιξης στο σκορ. Συγκεκριμένα, ο Φιλαθλητικός με κεκτημένη ταχύτητα από το προηγούμενο σετ κατάφερε να πάρει μεγάλη διαφορά από νωρίς και έφτασε να προηγείται με 6-14.  Σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού η ομάδα μας αντέδρασε, βελτίωσε το μπλοκ, το σερβίς και την υποδοχή και κάνοντας μια εκπληκτική αντεπίθεση ισοφάρισε το σκορ σε 17-17! Οι αθλήτριες μας συνέχισαν να παίζουν πολύ καλά και προηγήθηκαν με 20-17 και 23-19 φτάνοντας μια ανάσα από την κατάκτηση του 3ου σετ. Η ομάδα του Φιλαθλητικού πίεσε από το σέρβις, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του ΑΟ ΦΙΛΙΑ στην υποδοχή και πέρασε μπροστά με 24-23. Οι αθλήτριες μας δεν τα παράτησαν και πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ με 26-25. Παρότι είχαν σημαντικές ευκαιρίες να κερδίσουν το σετ, εν τέλει δεν το έκαναν και η ομάδα του Φιλαθλητικού έκανε την ανατροπή και κέρδισε αυτό το αγωνιώδες σετ με 26-28.

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ η ομάδα μας μπήκε νωχελικά, καθώς ήταν επηρεασμένη από την εξέλιξη του προηγουμένου σετ. Η ομάδα του Φιλαθλητικού παίζοντας πολύ καλά κατάφερε να αποσπαστεί στο σκορ με 7 και 8 πόντους διαφορά. Σε αυτό το σετ ο ΑΟ ΦΙΛΙΑ δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικός και δίκαια η ομάδα της Πρέβεζας έφτασε εύκολα στην επικράτηση του σετ 25-16.

Συνοψίζοντας, το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν από τα καλύτερα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην κατηγορία. Η ομάδα μας δυστυχώς θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο επόμενος αγώνας είναι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου με αντίπαλο τον Γ.Σ. Άρτας.