Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων: Νανόπουλος και Χερ για το final-4 στην Καλαμάτα (vid)

Ο ΑΟΝΣ Μίλων, που διανύει την κορυφαία σεζόν της ιστορίας του, επιστρέφει μετά από 15 χρόνια σε final-4 Κυπέλλου.

Κι ο Καναδός πασαρόρος της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Λουκ Χερ, με τον Έλληνα διεθνή ακραίο Αλέξανδρο Νανόπουλο δεν έκρυψαν την ανυπομονησία τους για το μεγάλο ραντεβού στην Καλαμάτα.

«Είναι μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε στο final-4 του Κυπέλλου. Ήταν ένας από τους στόχους που είχαμε στην αρχή της χρονιάς και είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Είδα κάποιες φωτογραφίες από το γήπεδο, δείχνει πολύ ωραίο και ειμαι πραγματικά ανυπομονώ για το ταξίδι στην Καλαμάτα και τους αγώνες», είπε αρχικά ο Χερ για να συμπληρώσει ο Νανόπουλος:

«Είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα, ισως δεν μπορώ να τα περιγράψω και περιμένω πως και πως για τον αγώνα της Παρασκευής»

Με τον Μίλωνα να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, όπως και στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος όπου οι ερυθρόλευκοι προηγούνται με 2-0 νίκες, αμφότεροι δήλωσαν πως ο αγώνας της Καλαμάτας θα είναι διαφορετικός.

«Δεν έχει κάποια σημασία το ότι έχουμε χάσει δύο αγώνες στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά, θα δώσουν το 100% και είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι», ήταν τα λόγια του Έλληνα ακραίου με τον Καναδό συμπαίκτη του να τονίζει:

«Είναι πολύ διαφορετικό γιατί ο ημιτελικός του Κυπέλλου είναι μόνο ένα παιχνίδι και έχουμε περισσότερες πιθανότητες για να καταφέρουμε να νικήσουμε. Στο πρωτάθλημα είμαστε πίσω με 2-0 στις νίκες και είναι πολύ πιο δύσκολα. Αν είμαστε πραγματικά πολύ καλοί και έχουμε διάρκεια θα είναι πραγματικά φοβερό να βρεθούμε στον τελικό»

Ο Μίλων φέτος μετρά την πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή, την πρώτη του παρουσία σε ημιτελικούς πρωταθλήματος, αλλά Χερ και Νανόπουλος πιστεύουν ότι οι υπερβάσεις τους δεν έχουν τελειώσει.

«Η παρουσία μας στο final 4 είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε το κάτι παραπάνω και να προκαλέσουμε μία ακόμη έκπληξη. Μαθαίνουμε συνεχώς και αυτά τα δύο παιχνίδια που έχουμε παίξει πρόσφατα με τον Ολυμπιακό με κάνουν να πιστεύω ότι είναι πιθανό», τόνισε ο Χερ.

«Σίγουρα φέτος έχουμε κάνει πολλές υπέρβάσεις και θα δώσουμε το 100% για να πετύχουμε άλλη», ήταν τα λόγια του Νανόπουλου ο οποίος χαρακτήρισε τον Μίλωνα: «Ιδανικό προορισμό για έναν νέον αθλητή. Μου άρεσε εδώ από την πρώτη ημέρα που ήρθα γιατί αμέσως η διοίκηση και οι προπονητές μου έδειξαν εμπιστοσύνη και μου έδωσαν ευκαιρίες».

Ο Λουκ Χερ στην καριέρα του έχει κατακτήσει το κύπελλο επί ευρωπαϊκού εδάφους (2021 με την Χρόνινγκεν στην Ολλανδία) κι όπως παραδέχθηκε: «Θα ήθελα πάρα πολύ να ξαναζήσω αυτό που είχε συμβεί στην Ολλανδία. Είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων»

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023


Α' Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 18.00 (ERTSPORTS 1): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Β' Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21.15 (ΕΡΤ-3): Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Τελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21.30 (ΕΡΤ-3): Νικητής Α' Ημιτελικού - Νικητής Β' Ημιτελικού
 

Πολυμέσα