Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών: Η Ελλάδα με Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία, Τσεχία, Σουηδία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων της τελικής φάσης του Ευρωβόλεϊ γυναικών.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε στον 3ο όμιλο που θα φιλοξενηθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και θα αντιμετωπίσει πέρα από την οικοδέσποινα, την πανίσχυρη Τουρκία (όπου εργάζεται ο Μαρτσέλο Αμποντάντζα και αγωνίζεται η Ανθή Βασιλαντωνάκη), η Τσεχία του Γιάννη Αθανασόπουλου και η Σουηδία με το Αζερμπαϊτζάν.
 
Το Ευρωβόλεϊ Γυναικών θα διεξαχθεί από τις 15 Αυγούστου 2023 έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2023 με διοργανώτριες χώρες το Βέλγιο, την Γερμανία, την Ιταλία και την Εσθονία.

 
Αναλυτικά οι όμιλοι
1ος όμιλος (Βέλγιο, Γκεντ): Βέλγιο, Σλοβενία, Σερβία, Πολωνία, Ουκρανία, Ουγγαρία
 
2ος όμιλος (Ιταλία, Βερόνα, Μόνζα και Τορίνο): Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Βοσνία, Ελβετία
 
3ος όμιλος (Γερμανία, Ντίσελντορφ): Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία, Τσεχία, Σουηδία, Ελλάδα.
 
4ος όμιλος (Εσθονία, Τάλιν): Εσθόνια, Φινλανδία, Ολλανδία, Γαλλία, Σλοβακία, Ισπανία.
 
Η Εθνική γυναικών θα συμμετέχει για 7η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και 3η συνεχόμενη (1985, 1991, 1993, 2001, 2019, 2021, 2023)
 
Ο Μαρτσέλο Αμποντάντζα αφού πανηγύρισε νωρίς το μεσημέρι την 4η νίκη του σε 5 ματς στο τουρκικό πρωτάθλημα, παρακολούθησε την κλήρωση των ομίλων του Ευρωβόλεϊ.

Υπενθυμίζουμε ότι η εθνική κληρώθηκε στον 3ο όμιλο μαζί με τις Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία, Τσεχία, Σουηδία...
 
Ο Ιταλός που ζει και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Τουρκία, χαμογέλασε όταν είδε τις δύο χώρες να κληρώνοντας στον όμιλο που θα φιλοξενηθεί στο Ντίσελντορφ, καθώς στη Γερμανία είναι και προπονητής ο αντίπαλος του στο τουρκικό πρωτάθλημα Βιτάλ Χέινεν, ενώ του υπενθυμίσαμε ότι στην Τσεχία είναι προπονητής ο Έλληνας Γιάννης Αθανασόπουλος.
 
«Αν μη τι άλλο με όλα αυτά τα στοιχεία είναι ένας πολύ ενδιαφέρον όμιλος», σχολίασε αρχικά ο κ. Αμποντάντζα και συμπλήρωσε με νόημα: «Οι προσδοκίες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό εξαρτώνται από την ομάδα που θα παρουσιάσουμε το επόμενο καλοκαίρι. Αν μιλάμε για την ομάδα του 2022, που πήρε την πρόκριση, τότε αυτοί οι αγώνες θα είναι μια μεγαλή εμπειρία. Θα είναι μια τεράστια ευκαιρία για τα κορίτσια. 
Ο συνδυασμός από το τι μάθαμε πέρσι και τι θα προσθέσουμε στην ομάδα τους επόμενους μήνες, είναι αυτός που θα καθορίσει τα αποτελέσματα μας τον επόμενο Αύγουστο. Ωστόσο θέλω να πω ότι με στεναχωρεί πραγματικά να βλέπω αθλήτριες οι οποίες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εθνική όλο το καλοκαίρι να μην παίζουν ή να παίζουν ελάχιστα στις ομάδες τους»
 
Τέλος ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε και στον συνεργάτη του στην Εθνική, αλλά όχι πλέον στην Τουρκ Χαβά Γιολαρί Γιουνούς Οτσάλ ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες είναι προπονητής στην ΑΕΚ.
 
«Ο Γιουνούς ήταν έτοιμος για αυτό το άλμα και δεν έχω καμία αμφιβολίθα. Αν είχα δεν τον είχα πάρει μαζί μου στην εθνική και νομίζω ότι το πρώτο εντυπωσιακό αποτέλεσμα που είχε με την ομάδα του το επιβεβαιώνει. Είμαι στεναχωρημένος γιατί έχασε έναν εξαιρετικό συνεργάτη και καλό φίλο, αλλά από την άλλη χαίρομαι για τη νέα σελίδα στην καριέρα του και του εύχομαι τα καλύτερα».
 

Πολυμέσα