Ο Δρίκος συγχαίρει την Εθνική κι αφήνει αιχμές κατά της Βασιλαντωνάκη

Μετά το τέλος των αγώνων για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού ο Σωτήρης Δρίκος αναφέρθηκε στην ομαδικότητα της ομάδας, στον Μίταρ Τζούριτς αλλά άφησε κι αιχμές για την Ανθή Βασιλαντωνάκη, χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει, για τη συμμετοχή της σε φιλικό παιχνίδι της ομάδας της στην Ιταλία.

«Τα θετικά του παιχνιδιού ήταν ότι ήμασταν καλοί στην τακτική. Τα παιδιά σταθήκανε πολύ σωστά και στα πέντε σετ του παιχνιδιού, ενώ στα δύο σετ που χάσαμε ήταν καθοριστικά τα φλοτ σέρβις του Μπογκατίροφ και δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε γρήγορα και σ’ αυτού του είδους τα παιχνίδια όπου οι ομάδες είναι κοντά σε δυναμικότητα οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Ήμασταν μπροστά στο σκορ στο τρίτο και στο τέταρτο σετ και χάσαμε και τα δύο στον πόντο αλλά είναι σημαντικότερο ότι κρατήσαμε ηρεμία και συγκέντρωση στο 5ο σετ και μπορέσαμε και πήραν γρήγορα τη διαφορά και το πήραμε σχετικά εύκολα».

Απαντώντας για το σημείο που βρίσκεται η Εθνική εν όψει της πρόκρισης, ο Σωτήρης Δρίκος ανέφερε: «Θέλω να πω το εξής: ο όμιλος στον οποίο αγωνιζόμαστε είναι πολύ δύσκολος. Ουσιαστικά οι ομάδες χωρίζονται σε γκρουπ των 6 και η κληρωτίδα βγάζει μια ομάδα. Και στον όμιλο μας βγήκε το Βέλγιο που είναι η καλύτερη του πρώτου γκρουπ κι από το τρίτο πήραμε την Ουκρανία που είναι επίσης η καλύτερη, επομένως ο όμιλος μας είναι πολύ δύσκολος, ενώ υπάρχουν κάποιοι όμιλοι που είναι πιο βατοί. Σ’ αυτόν είμαστε όμως και σ’ αυτόν θα παλέψουμε. Έχουμε μπροστά μας το τουρνουά στο Βέλγιο και ξεκινάμε με το ματς κόντρα στους Μολδαβούς που θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε στο γήπεδο, χωρίς να θεωρήσουμε όμως ότι είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Και μετά πρέπει να συγκεντρωθούμε σε δύο «τελικούς» και να ξέρετε ότι αν δεν κερδίσεις την τελευταία μπάλα του τουρνουά δεν προκρίνεσαι».

Σε ερώτηση για τη χθεσινή του τοποθέτηση «πως όταν χρειαστεί ο Τζούριτς θα βγάλει το κάρο από τη λάσπη…», απάντησε: «Προφανώς το έβγαλε! Ο Μήτσος είναι ο ηγέτης της ομάδας και νομίζω ότι το έκανε και με το παραπάνω. Ήταν πολύ ομαδικός, βοήθησε πολύ τους συμπαίκτες του, στήριξε την ομάδα στις καλές και στις κακές στιγμές. Ήμασταν όλοι για έναν και ένας για όλους κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό»

Τέλος, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε και την ακόλουθη τοποθέτηση: «Χωρίς να θέλω να μπω σε ξένα χωράφια, θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόβλημα που υπάρχει στο βόλεϊ, στο μπάσκετ, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Η Εθνική βόλεϊ γυναικών έχασε ένα παιχνίδι και έλειπε μία παίκτρια που αγωνίστηκε στο σωματείο της την προηγούμενη ημέρα. Δεν ξέρω ποιος φταίει αλλά είναι μία κατάσταση που δεν βοηθάει τον ελληνικό αθλητισμό. Κάνουν οι Ομοσπονδίες μεγάλη προσπάθεια να έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες διεθνή συμμετοχή με λεφτά του ελληνικού λαού. Νομίζω ότι η ελάχιστη ανταμοιβή προς τη χώρα και τους ανθρώπους της, όταν είναι σε θέση να αγωνιστούν, να σέβονται αυτά που τους προσφέρονται».