Συμβουλές για γράμμωση από τον Θάνο Αντωνιάδη

Οι περισσότεροι αθλούμενοι ή αθλητές όταν ξεκινούν να γυμνάζονται όσον αφορά την αισθητική του αποτελέσματος επιθυμούν ένα γραμμωμένο σώμα με έντονο μυϊκό διαχωρισμό.

Τι προϋποθέτει όμως η γράμμωση;
Είναι δύο οι παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία για ένα γραμμωμένο σώμα. Αρχικά θα πρέπει να υπάρχει επαρκής μυϊκότητα.
Αυτό όμως από μόνο του δεν αρκεί για να είναι ευδιάκριτοι οι μύες. Θα πρέπει τα ποσοστά του υποδόριου λίπους να είναι αρκετά χαμηλά!
Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να πετύχουμε τα παραπάνω;
Όσον αφορά την προπόνηση θα πρέπει να προπονηθούμε με αντιστάσεις (βάρη, λάστιχα, το βάρος του σώματος) αφού είναι το καλύτερο ερέθισμα για μυϊκή υπερτροφία. Η προπόνηση μας θα πρέπει να περιλαμβάνει κυρίως πολυαρθρικές ασκήσεις (που συμμετέχουν πολλές μυϊκές ομάδες) και κάποιες απομονωτικές σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε αθλούμενου.
Για να πετύχουμε όμως χαμηλά επίπεδα λίπους δε μας καλύπτει η προπόνηση αντιστάσεων παρόλο που τονώνει τον μεταβολισμό και αυξάνει τις καύσεις μέσω της αύξησης της μυϊκής μάζας.
Θα πρέπει να δωθει έμφαση στη διατροφή. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί θερμιδικό έλλειμμα. Αυτό επιτυγχάνεται όταν προλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που "καίμε" μέσα στην ημέρα μέσα από τις δραστηριότητες μας. Στο θερμιδικό έλλειμμα μπορεί να μας βοηθήσει και η αερόβια άσκηση η οποία έχει και σημαντικά οφέλη για το καρδιαγγειακό μας σύστημα.
Συμπερασματικά για ένα γραμμωμένο σώμα :
- Κάνουμε τουλάχιστον 2 έως 5 φορές την εβδομάδα προπόνηση αντιστάσεων για 45 έως 60 λεπτά (ανάλογα με το επίπεδο του αθλούμενου).
-Μειώνουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε ώστε να είναι περισσότερες από τον βασικό μεταβολικό ρυθμό μας αλλά λιγότερες από αυτές που "καίμε" με την δραστηριότητα μας.
-Προσθέτουμε αερόβια άσκηση για τουλάχιστον 20 λεπτά είτε μόνη της σαν προπονητική μονάδα είτε μετά την προπόνηση αντιστάσεων.

FOLLOW @thanostraining on instagram Www.instagram.com/thanostraining 

FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/Thanostraining-831246833726766/