Πώς να μην πάρεις βάρος στις διακοπές

Όλο το χειμώνα καταβάλλουμε προσπάθεια με τη γυμναστική και τη διατροφή ώστε όταν έρθει το καλοκαίρι να νιώθουμε άνετα με το σώμα μας και να απολαύσουμε τις παραλίες!

Πάρα πολλούς αθλούμενους και κυρίως αθλουμενες διακατέχει μεγάλο άγχος για το πώς θα διατηρήσουν μέσα στις διακοπές το αποτέλεσμα που με τόση προσπάθεια εξασφάλισαν μέχρι τώρα!

Δυστυχώς ελάχιστοι μπορούν να κάνουν πολυήμερες διακοπές. Οπότε δεν υπάρχει λόγος για προβληματισμό!
Αν πρόκειται να λείψεις για μια εβδομάδα... Χαλάρωσε! Ξεκουράσου και φάε και το παγωτό! Δεν πρόκειται να χαλάσει το σώμα σου! Ούτε να χάσεις μυϊκό ιστό ούτε να αναβολίσεις 5 κιλά λίπος! Το πολύ πολύ να κάνεις λίγη κατακράτηση και να χάσεις λίγο το μυϊκό τόνο. Σε μια εβδομάδα της προηγούμενης ρουτίνας σου έχεις επανέλθει!
Αν τώρα είσαι τυχερός και κάνεις ένα μήνα διακοπές ή είσαι τόσο fitness freak τότε μπορείς να κάνεις τα παρακάτω!

Αύξησε τη φυσική "δραστηριότητα"! Υπάρχουν επιλογές! Μπορείς να παίξεις Beach volley, foot volley ρακέτες κλπ που θα κρατήσουν το μυϊκό σου σύστημα ενεργό και κατά συνέπεια το μεταβολισμό σου!

Στη ταβέρνα... Διάλεξε την πιο ασφαλή επιλογή από το μενού. Ότι είναι πιο κοντά σε αυτό που θα έτρωγες υπό συνθήκες καθημερινότητας! Μπορείς να ζητήσεις από τον σερβιτόρο να βάλεις εσύ το λάδι στη σαλάτα αν θες!

Το βράδυ... Μια καλή επιλογή είναι κάποιο αναψυκτικό διαίτης, παρόλο που δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό, ώστε να αποφύγεις τις επιπλέον θερμίδες! Ακόμα καλύτερη επιλογή είναι το ανθρακούχο νερό! Αν δε μπορείς να αποφύγεις τελείως το αλκοόλ τουλάχιστον μην επιλέξεις κοκτέιλ! Ο συνδυασμός ζάχαρης και αλκοόλ είναι ο χειρότερος και σε ό,τι αφορά τις θερμίδες αλλά και την αφυδάτωση του οργανισμού! Μια μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί θα ήταν το ιδανικό σε αυτή την περίπτωση!

Αν μια μέρα ξεφύγεις πολύ και σε τρώνε οι τύψεις και σε κυνηγούν οι ερινύες τότε η καλύτερη λύση είναι η διαλλειματική νηστεία!
Αφού φας και την τελευταία μπουκιά από το αμαρτωλό γεύμα (αυτό το κατάπτυστο γεμάτο υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη και κορεσμένα λίπη), μη φας για τουλάχιστον 16 ώρες! Αν αντέχεις κράτα τη νηστεία για 24 ώρες και θα είναι σα να μην έκανες ποτέ την ατασθαλία!

Όπως και να έχει οι διακοπές σημαίνουν διακοπές από την ρουτίνα μας! Απολαύστε τες με όποιο τρόπο σας ευχαριστεί!

Καλό καλοκαίρι!

FOLLOW @thanostraining on instagram Www.instagram.com/thanostraining 

FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/Thanostraining-831246833726766/