Η Ρόδος επιστρέφει δυναμικά στις παγκόσμιες διοργανώσεις beach volley

Την δική της ξεχωριστή ιστορία έχει γράψει η Ρόδος στο beach volley, με παγκόσμια τουρνουά που έχουν αφήσει εποχή.

Η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων επανήλθε το 2019 δυναμικά στις διοργανώσεις της άμμου με την διεξαγωγή τελικών φάσεων κατηγορίας Junior και το 2022 θα φιλοξενήσει και πάλι παγκόσμιες διοργανώσεις.

Ήταν το διάστημα 19 με 23 Μαΐου του 2004 η τελευταία φορά που η Ρόδος φιλοξένησε τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας και 18 χρόνια μετά ήρθε η ώρα το νησί των ιπποτών να ζήσει και πάλι ξεχωριστές στιγμές στην άμμο.

Η διοργάνωση που θα είναι κατηγορίας ανδρών θα διεξαχθεί από 19 έως 22 Μαΐου και ανήκει στα τουρνουά Futures και σύμφωνα με το νέο πλαίσιο είναι τα τουρνουά ενός και δύο αστέρων και εποπτεύονται από τις Ηπειρωτικές Συνομοσπονδίες (CEV για τα ευρωπαϊκά).

Στην Ρόδο το τουρνουά ανδρών θα φιλοξενηθεί στο αθλητικό κέντρο Καλλιπάτειρα όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις Beach Volley που φιλοξένησαν πλήθος άλλων διεθνών διοργανώσεων στο παρελθόν. Οι διοργανωτές όπως και στα Juniors Finals των τελευταίων ετών θα είναι η Τοπική Επιτροπή με την υποστήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας. 
 


Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχής ομάδες από 25 χώρες. Η τελική λίστα που θα ανακοινωθεί από την διεθνή Ομοσπονδία θα περιλαμβάνει μόνο αυτές με την μεγαλύτερη βαθμολογία αφού τα τουρνουά της κατηγορίας είναι κλειστά για 16 ομάδες στο κυρίως ταμπλό και 16 στα προκριματικά. Μεταξύ αυτών η Ελλάδα που ως διοργανώτρια έχει εξασφαλισμένες 3 θέσεις στο κυρίως ταμπλό ακόμη και αν οι ομάδες μας δεν έχουν βαθμολογία καθώς θα είναι η πρώτη τους διεθνής συμμετοχή»   

Νικόλαος Νικολής (Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσων): «Στόχος μας η εξωστρέφεια των νησιών μέσω του αθλητισμού»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσων Νικόλαος Νικολής δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για την ανάληψη του παγκόσμιου τουρνουά BEACH VOLLEY FIVB WORLD TOUR 2022 MEN’S FUTURES, το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρόδο τον Μάιο με την συμμετοχή αθλητών τουλάχιστον από 25 χώρες. Το τουρνουά αποτελεί συνδιοργάνωση της Τοπικής Επιτροπής Πετοσφαίρισης Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου-ΔΟΠΑΡ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ήταν και παραμένει η εξωστρέφεια των νησιών μας μέσω του αθλητισμού, κτίζοντας ταυτόχρονα τις βάσεις για την τουριστική τους ανάπτυξη.

Αποτέλεσμα του παραπάνω στόχου είναι η Ρόδος και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να έχουν μπει για τα καλά στον χάρτη των παγκόσμιων αθλητικών οργανώσεων, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τόσο των αθλητών, όσο και των διεθνών και παγκόσμιων ομοσπονδιών.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Τοπική Επιτροπή Πετοσφαίρισης Δωδεκανήσου για αυτή την διοργάνωση.

Είμαι σίγουρος πως οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τις ομορφιές της Ρόδου, τον πολιτισμό, την φιλοξενία και την γαστρονομία της!

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές».

Αλέξανδρος Κολιάδης (Πρόεδρος Δ.Ο.ΠΑ.Ρ.): «Η Ρόδος θα γράψει και φέτος ιστορία στο beach volley»

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης τόνισε: «Ο Δ.Ο.ΠΑ.Ρ στηρίζει με ιδιαίτερη προθυμία για άλλη μία χρονιά αγώνες Beach Volley ενισχύοντας την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού προσελκύοντας  αθλητές πάνω 25 χώρες.

Η εμπειρία της Ρόδου τα τελευταία χρόνια μετά την μεγάλη επιτυχία των πανελληνίων τουρνουά “Rodos Juniors Final U17” 2021, & «Beach Volleyball Juniors Κ19 2019» έδωσε το έναυσμα να μας εμπιστευτεί και φέτος η Παγκόσμια Ομοσπονδία τον Διεθνή Αγώνα BEACH VOLLEY “FIVB WORLD TOUR 2022 MEN’S FUTURES”, RHODES 19-22/05/2022 .

H Ρόδος αποτελεί σταθμό για τις μεγάλες διοργανώσεις συμπληρώνοντας σχεδόν 30 χρόνια από το πρώτο τουρνουά beach volleyball που πραγματοποιήθηκε στο σμαραγδένιο νησί με έναρξη το καλοκαίρι του 1990 με σημαντικότατες συμμετοχές.

Ο αθλητισμός στη Ρόδο είναι κάτι πολύ σημαντικό από την Αρχαία Ελλάδα. Είναι στο αίμα μας. Συμμετέχοντας ενεργά, σαν αθλητές, διοργανωτές, ακόμη και σαν φίλαθλοι. Από τη μια αυτό, από την άλλη, ότι ζούμε από τον τουρισμό σε έναν παραμυθένιο τόπο με αμέτρητα πλεονεκτήματα, μας κάνει όλους να επιθυμούμε τη διοργάνωση και καθιέρωση κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων. Έχουμε τη διάθεση και προπάντων, τις δυνατότητες.

Είμαι σίγουρος ότι και φέτος η Ρόδος θα γράψει ιστορία στο Beach Volley».

Στάθης Μαθιουδάκης (Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσων): «Η Ρόδος είναι για μεγάλα πράγματα»

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσων Στάθης Μαθιουδάκης δήλωσε: «Πριν μερικά χρόνια ξεκινήσαμε δειλά δειλά να αναλαμβάνουμε πανελλήνιες διοργανώσεις. Τώρα πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για να ξανά μπει η Ρόδος στον παγκόσμιο χάρτη του beach volley.

Με υποστηρικτές και συνδιοργανωτές τον ΔΟΠΑΡ και την Περιφέρεια σε όλες μας τις δράσεις πιστεύω θα τα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.
 
Η τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει οι συνεργάτες μου,και επί τη ευκαιρία θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για των πολύτιμο χρόνο τους, με κάνουν να μην έχω καμία αμφιβολία πως και φέτος θα έχουμε ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αλέξανδρο Κολιάδη πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ και τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Νίκο Νικολή για την αμέριστη συμπαράσταση και να καλέσω την τοπική κοινωνία της Ρόδου να αγκαλιάσει αυτή τη διοργάνωση γιατί όπως έχω ξανά αναφέρει στο παρελθόν η Ρόδος μας είναι για μεγάλα πράγματα».