Νίκη του Μίλωνα με κορυφαίο Εφραιμίδη μέσα στην Πολίχνη

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας και χωρίς απώλειες πανηγύριζει ο Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης νίκησε στην Πολίχνη τον Πήγασο με 3-0 σετ έχοντας κορυφαίο τον Δημήτρη Εφραιμίδη αλλά και αποτελεσματικό σερβίς που απέφερε και 7 άσσους εκ των οποίων οι 4 στο 3ο σετ.

Ο Πήγασος πάλεψε το 3ο σετ για να καταφέρει να μπει στον αγώνα αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς μετά τον 19ο πόντο έμεινε από δυνάμεις. Η ομάδα της Πολίχνης πιέστηκε στην υποδοχή και περιορίστηκε σε πολύ χαμηλά ποσοστά στην επίθεση. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Μαυροβουνιώτης ήταν πρώτος σκόρερ με 8 πόντους.

Μετά το 7-7 του 1ου σετ ο Μίλωνας πάτησε γκάζι χάρις το καλό σερβίς από Ιορντάνοφ και Εφραιμίδη εκτοξεύοντας το σκορ στο 16-10 και το σετ τελείωσε χαλαρά στο 25-17 με το λάθος του Κανέλλου.

Ιδια εικόνα και στο 2ο σετ όπου μετά το 4-4 ο Αρμενάκης έδωσε μικρό προβάδισμα στον Πήγασο με 5-4 αλλά ο Μίλωνας με περισσότερες λύσεις και πιο έτοιμος έκανε και πάλι τη διαφορά με Γιορντάνοφ και Εφραιμίδη ξεφεύγοντας με 14-9. Το σερβίς του Ανδρεάδη ανέβασε τη διαφορά στο 18-10 και το σετ έκλεισε 25-19 με το μπλοκ του Γιορντάνοφ στον Μαυροβουνιώτη για το 25-19.

Ο Πήγασος το πάλεψε περισσότερο στο 3ο σετ όπου οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το 20-20. Με μπλοκ των Γιορντάνοφ, Μπράιαν ο Μίλωνας έκανε σερί 3-0 για το 23-20 και με δύο πόντους του Μολίνα έγινε το 25-21 και το 3-0 σετ.

Διακύμανση:

1ο σετ: 7-8, 10-16, 14-21, 17-25

2ο σετ; 6-8, 10-16, 13-21, 19-25

3ο σετ: 8-6, 15-16, 20-21, 21-25

*Οι πόντοι του Πήγασου Πολίχνης προήλθαν: 0 άσσος, 33 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων προήλθαν: 7 άσσοι, 43 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 17 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (17-25, 19-25, 21-25) σε 68΄.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Ηρακλής Θεοδώρου): Κομητούδης 3π. (3/4επ.), Μπαρέτο 6 (6/11επ., 60%υπ., 40%αρ.), Μαυροβουνιώτης 8 (7/17επ., 1 μπλοκ, 57%υπ., 38%αρ.), Μίλης 4 (4/18επ.), Αρμενάκης 4 (3/6επ., 1 μπλοκ), Κανέλλος 5 (5/8επ.) / Μπουράκης (λ. - 64%υπ., 45%αρ.), Γραμμενούδης, Σακόγλου 4 (4/6επ.), Τσιράκης (λ), Κεσεσίδης, Τερζόγλου 1 (1/3επ., 67%υπ., 33%αρ).

Α.Ο.Ν.Σ.ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Μπράιαν 9 (7/10επ., 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 3 (2/4επ., 1 άσσος), Ιορντάνοφ 14 (10/14επ., 3 μπλοκ, 1 άσσος), Μολίνα 11 (8/19επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος, 67%υπ., 47%αρ.), Εφραιμίδης 16 (14/24επ., 52%υπ., 19%αρ.), Χερ 5 (2/2επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος) / Χανδρινός (λ. - 81%υπ., 69%αρ.), Θεοδόσης.

Ο προπονητής του Πηγάσου Πολίχνης Ηρακλής Θεοδώρου δήλωσε: «Θεωρώ ό,τι δεν μπήκαμε με το πείσμα και το πάθος που θα έπρεπε σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Χρειαζόταν μέγιστη δύναμη και προσοχή γιατί η ομάδα αυτή έχει πάρα πολύ καλές μονάδες, ποιοτικές που δύσκολα κάνουν λάθη και αποδείχθηκε ότι στη πορεία και την διάρκεια των σετ έπαιρνε την διαφορά και άνοιγε την ψαλίδα. Είχαν φοβερό σερβίς, μια καλα διαβασμένη ομάδα και εμείς δεν καταφέραμε να τους ακολουθήσουμε στα δύο πρώτα σετ, ενώ στο τρίτο σετ κάναμε τις προσπάθειες μας, κάναμε κάποιες αλλαγές αλλά δυστυχώς στο τέλος με την εμπειρία τους και κάποια σωστά χτυπήματα του Γιορνταφον, εκείνο το μικρό διαγώνιο και κάποια ακόμα μας αποσυντόνισαν. Θεωρώ ότι δεν μένουμε στο λιγκ καπ, το γνωρίζουμε ολο το προπονητικό τιμ και η ομάδα ότι η διάρκεια αυτού του πρωταθλήματος θα πρέπει να δείξουμε μια συνέπεια. Ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας, καταλαβαίνουμε το δύσκολο έργο που έχουμε, θεωρώ ότι θα ανακάμψουμε η ομάδα είναι φτιαγμένη για δύσκολες καταστάσεις. Είδα κάποια πράγματα, θα βελτιώσουμε κάποια ακόμα, θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα σημεία που έχουμε τα προβλήματα και αισιοδοξώ ότι θα είμαστε πολύ καλύτερα».

Ο κεντρικός του Πηγάσου Πολίχνης Μάκης Κανέλλος δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι είχαμε σοβαρό πρόβλημα, στα πρώτα δύο σετ δεν έπεφτε η μπάλα κάτω, δηλαδή δεν περνούσαμε από το μπλοκ και όταν το περνούσαμε έβγαινε άμυνα. Φάνηκε ότι ο Μίλωνας ήταν πολύ διαβασμένος. Στο τρίτο σετ παίξαμε καλύτερα, στο τέλος κάναμε ότι κάναμε και στον παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, δηλαδή σε ένα σετ που φτάναμε κοντά στο σκορ δεν είχαμε την υπομονή εκεί να οργανωθούμε τακτικά, κάνουμε τρομερά λάθη. Αυτά που έχουμε πει ότι δεν πρέπει να κάνουμε πάμε και τα ξανά κάνουμε. Πρέπει να συγκεντρωθουμε όλοι και οι παίκτες μέσα και οι παίκτες στον πάγκο. Πρέπει όλοι να δίνουμε το εκατό τοις εκατό σε κάθε μέρα. Αυτό είδαμε σήμερα είναι ο καθρέφτης της προπόνησης ή που θα κάνουμε πολύ ωραία πράγματα μέσα στην προπόνηση ή που δεν θα πέφτουμε ούτε για εύκολες μπάλες, κάτι που έγινε και σήμερα αν δεν γίνει στην προπόνηση δεν θα γίνει ούτε την ώρα του αγώνα ως δια μαγείας. Ο Μίλωνας είναι μια ομάδα που εμείς κυνηγάμε, είναι μια πολύ καλή ήττα. Θεωρώ πως πρέπει να σοβαρευτούμε σε όλους τους τομείς».

Ο προπονητής του Α.Ο.Ν.Σ Μίλων Σάκης Ψάρρας είπε: «Νομίζω ό,τι ήμασταν πολύ καλύτεροι σήμερα, συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μου ακολουθήσανε πιστά την τακτική όπως την είχαμε σχεδιάσει. Ήμασταν αποφασισμένοι να παίξουμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, ήρθαμε εδώ για να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο οποίος ξέραμε ό,τι θα μας δυσκόλευε. Αυτό μας έκανε να είμαστε συγκεντρωμένοι από τον πρώτο πόντο, δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη του. Όλοι οι αθλητές αγωνιστήκανε πάρα παρα πολύ καλα, είμαι ευχαριστημένος αλλά είναι μόνο η αρχή, συγχαρητήρια και στον Πήγασο για την προσπάθεια του, όχι μονο σήμερα αλλά γενικά σε αυτά που έχει πετύχει όλο αυτό το διάστημα. Καλή συνέχεια και έχουμε ακόμη μεγάλη πορεία μπροστά μας. Ο Μίλωνας όλα αυτά τα χρόνια έχει ανοδική πορεία, έχει συγκεκριμένη στόχευση, αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε σωστά βόλει, να βγάζουμε νέα παιδιά και κάθε χρόνο να δίνουμε το κάτι παραπάνω και ένα βήμα παραπάνω. Ό,τι παίξαμε φέτος Ευρώπη είναι ήδη ένα βήμα παραπάνω και είδατε σήμερα πόσο μας βοηθήσανε αυτά τα παιχνίδια, ήμασταν ανταγωνιστικοί στα παιχνίδια της ευρώπης και αυτό μας βοήθησε σήμερα στο να είμαστε ποιοτικοί και να κερδίσουμε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Ο Μίλωνας ήρθε για να μείνει, ξέρει ακριβώς τι θέλει. Δυστυχώς δεν μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά αλλά εκεί που θα φτάσουμε να ξέρετε θα είναι πάνω από αυτό που μπορούμε».

 Ο κορυφαίος του Μίλωνα Δημήτρης Εφραιμίδης είπε: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς η σημερινή που μας βοηθάει βαθμολογικά και ψυχολογικά. Έχουμε ένα περίεργο πρόγραμμα αφού παίξαμε με Ολυμπιακό την πρώτη αγωνιστική και την επόμενη με Παναθηναϊκό και έτσι είναι δυνατοί οι αγώνες από την αρχή. Η νίκη είναιι ψυχολογίας καθώς έγινε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Πήγασος και αυτό φάνηκε άλλωστε και στο Λιγκ Καπ καθώς τερμάτισε πρώτος. Η νίκη μόνο εύκολη δεν ήταν και το τελικό σκορ μπορεί να μπερδεύει καθώς δεν ήταν εύκολο. Ο Μίλων είναιι μια ομάδα σχεδιασμένη να πάρει αυτό που της αξίζει και μπορούμε να κάνουμε πολύ καλή πορεία φέτος. Δεν θέλω να πω τι θέση θα τερματίσουμε θα το δούμε. Έχπουμε μια ομάδα έμπειρων και νέων αθλητών και θέλουμε να παίζουμε καλό βόλεϊ».