Οι Αμαζόνες βγήκαν νικήτριες από την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Καλαμάτας

Οι Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας χάρισαν χαμόγελα στους φιλάθλους τους στην κερκίδα του  «Στέλιος Καλαϊτζής» καθώς επικράτησαν με 3-0 σετ του Απόλλωνα Καλαμάτας.

Η φιλοξενούμενη ομάδα παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα και δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τις Αμαζόνες που ήταν εξαιρετικές σε όλο τον αγώνα.

Στο πρώτο σετ έγινε πραγματική μάχη καθώς ο Απόλλωνας κοίταξε στα μάτια τις Αμαζόνες και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του αλλά την τελευταία στιγμή τον λόγο είχαν οι Αμαζόνες που με φοβερή ανατροπή πήραν το σετ.

Το σετ ξεκίνησε 8-4 υπέρ της ομάδας της Νέας Ερυθραίας με τις Αμαζόνες να «καλπάζουν» στο 10-5 και τον προπονητή του Απόλλωνα Μυτσκίδη να παίρνει τάιμ άουτ. Η ομάδα της Καλαμάτας σε αυτό το σημείο πάτησε γκάζι και κατάφερε να ισοφαρίσει 10-10 για να πάρει ο Πανδής τάιμ άουτ αυτή τη φορά. Ακολούθησε πραγματική μάχη με τον Απόλλωνα να παίρνει κεφάλι 18-21 μετά από 2 πόντους της Καραφουλίδου. Ο Απόλλωνας συνέχιζε να έχει το προβάδισμα αν και οι Αμαζόνες ισοφάρισαν στο 22-22. Ακολούθησε λάθος στο σερβίς της Χριστοδούλου και το 22-24 έφερε μια ανάσα τον Απόλλωνα πριν την κατάκτηση του σετ αλλά εδώ μίλησε η πείρα της Βαρουδάκη που έφερε μπροστά την ομάδα της 25-24 και με ένα μπλοκ της ίδιας στην Καραφουλίδου έγινε το 26-24.

Με την κεκτημένη ταχύτητα του πρώτου σετ οι Αμαζόνες έφυγαν μπροστά 9-2, ο Απόλλων με φανερά «κομμένα τα φτερά» μετά τον τρόπο που χάθηκε το προηγούμενο σετ δε μπόρεσε να αντιδράσει καθόλου. Με Νομικού οι Αμαζόνες έκαναν το 15-6 και η Τόσι το 17-8, με ένα μπλοκ της Νομικού το 18-8 στην Καραφουλίδου έδειξε πως ήταν σχεδόν αδύνατο να αναχαιτιστούν οι Αμαζόνες που πήραν εύκολα το σετ 25-9 μετά από λάθος σερβίς του Απόλλωνα.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ με καλό σερβίς και λιγότερα λάθη οι Αμαζόνες προηγήθηκαν 13-8. Η Φάκη έστειλε σερβίς άουτ για το 14-9. Με άσο η Νομικού έκανε το 16-10 για να πάρει ο Μυτσκίδης τάιμ άουτ. Η καλή εικόνα των Αμαζόνων διατηρήθηκε και στο 23-14 η Φάκη βρέθηκε για λίγο στο παρκέ τρομάζοντας τις συμπαίκτριές της καθώς φάνηκε πως χτύπησε στο πόδι. Μετά από λίγο ωστόσο σηκώθηκε για να συνεχίσει τον αγώνα. Οι Αμαζόνες έκαναν το 24-13 ακολούθησε μπλοκ άουτ της Καραφουλίδου για το 24-15 αλλά η Τόσι έκανε το 25-15 για τις Αμαζόνες ολοκληρώνοντας το σετ και τον αγώνα.


Α.Ο.Ν. Αμαζόνες - Απόλλων Καλαμάτας 3-0 (26-24, 25-09, 25-15)

Διαιτητές: Κουτσούλας, Γεωργιάδης Στ., Παρατηρητής: Καπάνταης.

Α.Ο.Ν. ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Βασίλης Πανδής): Νίλον, Νικολαΐδη, Νομικού, Βαρουδάκη, Τόσι, Χριστοδούλου,Τζαφέρη (λ) / Κορρέ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπάμπης Μυτσκίδης):
 Θεοδωράκη, Φάκη, Κοκότη, Καραφουλίδου, Ριμπέιρο, Ρωσσιάδου,  Γιόλλα (λ) / Ευθυμιοπούλου (λ), Αρβανιτοπούλου, Μαυροειδή, Κακκά, Καραμούντζου.


Η βαθμολογία ΕΔΩ.