Δήλωση της προέδρου του ΖΑΟΝ για την άνοδο και πτώση της ομάδας

 
Πριν περάσει ο ΖΑΟΝ στην νέα εποχή και μετά την θύελλα, κατά την αγωνιστική περίοδο 2022/2023, αισθάνομαι την υποχρέωση, ως πρόεδρος του Ομίλου, να επικοινωνήσω με το κοινό του βόλεϊ που από καιρό θα ήθελε την ερμηνεία των γεγονότων εκείνων που οδήγησαν από πολύ νωρίς, στην βεβαιότητα της μη  παραμονής του στην Α1 Εθνική Κατηγορία.
Στην προδιαγεγραμμένη πτώση, δηλαδή από την κατηγορία με ανορθόδοξο τρόπο και μάλιστα με μεγάλο «γδούπο».
Για να καταλήξει κανείς όμως, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη, πρέπει με ηρεμία να απομακρυνθεί από τα γεγονότα.
Σήμερα λοιπόν, με δύο λέξεις, μπορούμε να πούμε ότι, ΟΛΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΖΑΟΝ δεν ήταν έτοιμος για την άνοδο που αγωνιστικά επετεύχθη, γιατί είναι σαφές ότι, από τη θεωρία στην πράξη η απόσταση είναι το «άπειρο» και αυτό αφορά κάθε απόφαση σε ΌΛΑ τα επίπεδα.
Η «άνοδος» απείχε από την τελευταία αντίστοιχη επιτυχία 19 χρόνια. Η γνώση όλων ήταν θεωρητική και τα βήματα σε ικανό βαθμό λανθασμένα και αυτό , εκ των υστέρων, το μάθαμε όλοι θορυβωδώς.
Αν και η ευθύνη μπορεί να επιμερίζεται και σαφώς έχει συγκεκριμενοποιηθεί, όμως θεωρώ ότι, βαραίνει εξ ολοκλήρου την Πρόεδρο του ΖΑΟΝ, εκ της θέσης της, εμένα δηλαδή, για όλα τα λάθη, για όσα «ναι» είπα και δεν έπρεπε, για κάθε φορά που συναίνεσα χωρίς να συμφωνώ, για όσες αστοχίες και παραλείψεις.
Ο ΖΑΟΝ είναι ένας Όμιλος που υπάρχει 61 χρόνια, ήταν, είναι και θα είναι παρών στα αθλητικά δρώμενα.
Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να «διαλυθεί», όπως επιπολαίως και χαιρέκακα θεωρήθηκε, όχι φυσικά από όλους .
Ότι συνέβη στον ΖΑΟΝ άλλωστε, χωρίς αυτό να αποτελεί συμψηφισμό, έχει συμβεί σε πλείστες όσες κραταιές και μη ομάδες, και συλλόγους διαχρονικά, για διάφορους λόγους, οι οποίοι, ως γνωστόν οδήγησαν στο ίδιο αποτέλεσμα και άλλοτε τους απέκλεισε από τα γήπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα ή τους έστειλε στην αφάνεια.
Στο τέλος του Δεκέμβρη, μετά την αιφνίδια απόφαση ,του αγαπητού και φίλου προπονητή κ. Κώστα Λιώση να αποχωρήσει από τη Γυναικεία ομάδα, το Δ.Σ. υποχρεώθηκε να λάβει την οδυνηρή απόφαση για τάχιστη απελευθέρωση των αθλητριών της
Διάλυση, χωρίς ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ προς τις παίκτριες για την απελευθέρωση τους (και ο νοών νοήτω). Απελευθέρωση που ήταν κατά τη γνώμη μας απολύτως αιτιολογημένη γιατί είχε διαρραγεί οριστικά η ψυχική συνάφεια των παικτριών με την ομάδα.
Εφόσον δε η προκήρυξη το επέτρεπε και κυρίως για να μην διαταραχθεί το Πρωτάθλημα ελήφθη η απόφαση για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.
Με σθένος και προσωπική θυσία ο προπονητής των Ακαδημιών Στέφανος Αμαξόπουλος ανέλαβε το άχαρο, για το κύρος του, ρόλο να αγωνιστεί στην κατηγορία με αθλήτριες των τμημάτων Κορασίδων και Νεανίδων, που όμως ήταν δεμένες μεταξύ τους και με τον προπονητή τους. Ψυχωμένες Αθλήτριες, παιδιά του ΖΑΟΝ, ΠΟΥ ΧΑΡΗΚΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΈΚΑΝΑΝ .
Με αυτόν τον τρόπο ο σύλλογος τήρησε τις υποχρεώσεις του έναντι της Α1 κατηγορίας και βρέθηκε, αυτοδίκαια, με τη λήξη του πρωταθλήματος στην κατηγορία της pre league.
Τα ονόματά αυτών των αθλητριών, θα μείνουν στην ιστορία του ΖΑΟΝ μαζί με το όνομα του Στέφανου Αμαξόπουλου, της team manager και μέλος του ΔΣ κ. Αννίτας Κωστακοπούλου που στάθηκε δίπλα τους σε όλη τη διάρκεια αυτής της πορείας αλλά και της ικανότατης φυσιοθεραπεύτριας Γλυκερίας Ιορδάνογλου που πρόλαβε ή θεράπευσε κάθε σχετικό πρόβλημα.
Μπορεί αυτές οι αποφάσεις να ενόχλησαν ,να δυσαρέστησαν, ακόμα και να θύμωσαν αδελφές ομάδες. Λυπούμαστε για αυτό, αλλά ήταν η μόνη λύση στο πλαίσιο της προκήρυξης η οποία ως γνωστόν διαφοροποιήθηκε πλέον.
Επειδή χρήσιμος δάσκαλος είναι η ιστορία, αλλά χαμένος είναι όποιος την αναμασάει, το ενδιαφέρον και το παραγωγικό για το μέλλον είναι... το μέλλον.
Δηλώνω δημόσια ότι, σχεδόν κανείς στο Δ.Σ δεν ΝΤΡΑΠΗΚΕ για ότι οδυνηρό συνέβη, αλλά συνταράχθηκε βαθύτατα.
Κατά την γνώμη μας, η παραίτηση εμού και κάθε μέλους του ΔΣ, θα ήταν η εύκολη λύση.
Έγιναν μεγάλα λάθη τα οποία και πρέπει να διορθωθούν. Αυτό είναι το δύσκολο κι αυτό θα επιχειρήσουμε να κάνουμε άμεσα.
ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΖΑΟΝ είναι παρών, η αίγλη του ονόματός του με τίποτα δεν απαλείφεται και ΔΕΝ διαλύθηκε, δεν έπεσε στα αγωνιστικά τάρταρα, ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ στην pre league στην προσεχή αγωνιστική περίοδο.
Ο ΖΑΟΝ δεν οφείλει, όπως και στα τελευταία έξη χρόνια, ούτε ευρώ σε κανέναν και πουθενά.
Ο ΖΑΟΝ σήμερα έχει δυνατότητα, που του επιτρέπει λελογισμένο και άνετο σχεδιασμό για το άμεσο μέλλον.
Ο ΖΑΟΝ χαρακτηρίζεται από την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία (ως αρχή διοίκησης), που είναι αδιατάρακτες εδώ και 7 χρόνια, από την εμμονή στην
καθαρότητα σε όλα τα επίπεδα και τέλος στην μη παραπλάνηση των αθλητριών των ακαδημιών του και των γονέων τους (για όσα αντιλαμβάνονται οι αναγνώστες.)
Ο ΖΑΟΝ έχει ΔΣ που παρ όλη την θύελλα δεν διαλύθηκε, αποτελείται από άτομα κοινωνικά καταξιωμένα, που έμειναν για την επόμενη μέρα έχοντας το όραμα της
σύντομης και χωρίς δεκανίκια ανόδου στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Άτομα που άντεξαν και δεν αποσύρθηκαν, απογοητευμένα, κάτω από το βάρος της θορυβώδους αποτυχίας.
Ο ΖΑΟΝ ως πρώτο βήμα φυγής προς τα εμπρός, χαιρετίζει την έλευση του νέου καταξιωμένου προπονητή του ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος φέρνει στην ομάδα την εμπειρία και τη γνώση για να αλλάξουμε σελίδα και να δούμε σύντομα τον σύλλογο μας εκεί όπου όλοι ονειρευόμαστε.
Ο ΖΑΟΝ λοιπόν μπαίνει ξανά στις ράγες έτοιμος για νέες επιτυχίες.
Άννα Κορογιαννάκη
Πρόεδρος ΖΑΟΝ
Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς