Η Κατερίνα Γιώτα στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Κατερίνα Γιώτα.

Η 32χρονη (07/06/1990) διεθνής κεντρικός, ύψους 1,84 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του Συλλόγου.

Η Κατερίνα Γιώτα αποτελεί μία από τις κορυφαίες αθλήτριες βόλεϊ που έχει αναδείξει η χώρα μας. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα από τον Άρη Θεσσαλονίκης το 2006, αγωνιζόμενη έως το 2008, ενώ νωρίτερα φόρεσε τη φανέλα του ΓΣ Γρεβενών. Ακολούθησε μία πενταετία (2008-2013) στον Ηρακλή Κηφισιάς, με τον οποίο ξεχώρισε στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Επόμενο βήμα στην καριέρα της ήταν ο Ολυμπιακός, στον οποίο αγωνιζόταν από το 2013 έως το 2023, με μοναδική διακοπή τη μεταγραφή της στην ουγγρική Βάσας (2021-2022).

Στο παλμαρέ της έχει Πρωταθλήματα Ελλάδας, Κύπελλα Ελλάδας και ένα Challenge Cup. Σε ατομικό επίπεδο, έχει αναδειχτεί MVP της Volley League Γυναικών, μέλος της καλύτερης επτάδας της Volley League, καθώς και κορυφαία μπλοκέρ του Challenge Cup 2017-18.

Αποτέλεσε επί χρόνια βασικό μέλος της Εθνικής μας Ομάδας. Μεταξύ άλλων, το 2018 ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνας.

Κατερίνα, καλώς όρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας της με την ΑΕΚ, η Κατερίνα Γιώτα μίλησε στο «aek.gr». Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Κατερίνα, έχεις μια σπουδαία καριέρα, παίζοντας σε μία μεγάλη ομάδα. Πλέον ανήκεις στην οικογένεια μιας άλλης μεγάλης ομάδας, της ΑΕΚ. Ποια είναι τα προσωπικά σου κίνητρα και ποιοι οι λόγοι που σε οδήγησαν στην απόφαση να έρθεις στην ΑΕΚ;

«Αρχικά θα ήθελα να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη που θα συνεχίσω την καριέρα μου σε μια ακόμα μεγάλη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ. Όταν οι άνθρωποι της ομάδας επικοινώνησαν μαζί μου και μου παρουσίασαν το πρότζεκτ, ήταν αδύνατον να αρνηθώ την πρόταση. Οι φιλοδοξίες της ΑΕΚ συμπίπτουν με τους προσωπικούς μου στόχους, που ειναι φυσικά η κατάκτηση τίτλων».

-Έχεις ζήσει τον κόσμο της ΑΕΚ ως αντίπαλος, γνωρίζεις ωστόσο ότι στέκεται με πάθος δίπλα στην ομάδα και πόσο αγκαλιάζει και αγαπάει τις αθλήτριες που φοράνε τη φανέλα της. Πλέον θα είσαι δεδομένα κι εσύ κομμάτι αυτής της οικογένειας. Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις γι’ αυτό;

«Νομίζω ότι κάθε αθλητής ονειρεύεται να παίζει σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει αποδείξει την στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια, και έχοντας βιώσει αυτήν την εμπειρία ως αντίπαλος, ειλικρινά ανυπομονώ να νιώσω όλη αυτήν την ενέργεια, το πάθος και τη δύναμη που μεταφέρουν στην ομάδα».

-Η ΑΕΚ έκανε μια καλή χρονιά με την κατάκτηση του Κυπέλλου, έμεινε με την πικρή γεύση της μη συμμετοχής στους τελικούς του πρωταθλήματος, αλλά είναι δεδομένο ότι η στόχευσή της είναι να πρωταγωνιστήσει και τη νέα σεζόν. Έχει κρατήσει τον ίδιο προπονητή, κρατάει τον βασικό κορμό και ενισχύεται με καλές και έμπειρες αθλήτριες, όπως είσαι εσύ. Αν και ακόμα είναι νωρίς αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ρόστερ, τι άποψη έχεις για τις επιλογές αυτές και το αν μπορούν να φέρουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στην ομάδα;

«Σίγουρα ειναι πολύ νωρίς για να κάνω κάποια πρόβλεψη, αλλά ξέρω ότι είναι πολύ σημαντικό που η ομάδα έχει κρατήσει τον βασικό κορμό κορμό και τον προπονητή. Για άλλη μια σεζόν φαίνεται ότι το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς και είμαι σίγουρη ότι με τη σκληρή δουλειά και πολλή επιμονή, θα πρωταγωνιστήσουμε».