Ο Π.Α.Ο.Κ. ανακοίνωσε την απόκτηση του Ράιλι Μπαρνς

Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα βόλεϊ ανδρών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Ράιλι Μπαρνς (Ryley Barnes), για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.

Γεννημένος στις 11/10/1993 στον Καναδά, ο Ryley Barnes αγωνίζεται ως ακραίος και έχει ύψος 200cm. 

Ξεκίνησε την καριέρα του από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα την αγωνιστική περίοδο 2011-2012, στο οποίο παρέμεινε μέχρι και την περίοδο 2015-16, όπου και τέλειωσε τις σπουδές του. Πραγματοποιώντας και ο ίδιος σπουδαίες εμφανίσεις, έφτασε με το Πανεπιστήμιο του δύο φορές στην κορυφή του Κολεγιακού πρωταθλήματος, τις περιόδους 2013-14 και 2014-15. Μάλιστα, στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα συνυπήρξε με τον φετινό Καναδό πασαδόρο του ΠΑΟΚ, Μπρετ Ουόλς.  

Η σεζόν 2016-17 τον βρήκε στην Γαλλία, για λογαριασμό της Τουρ. Στην πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη, ο Ryley Barnes κατάφερε να προσθέσει έναν ακόμα τίτλο, εκείνον του CEV Cup, νικώντας την Τρεντίνο στο «χρυσό» σετ με 15-13. 

Η αγωνιστική χρονιά 2017-18 τον βρήκε και πάλι στην Ευρώπη, αυτή την φορά στην Ρωσία, φορώντας την φανέλα της Ουράλ Ούφα, με την οποία πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις, οι οποίες του έδωσαν το «εισιτήριο» για ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της «Γηραιάς Ηπείρου». 

Έτσι, η επόμενη σεζόν τον βρήκε στο ιταλικό πρωτάθλημα, για λογαριασμό της Πάντοβα, με την οποία έφτασε μέχρι τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος, και στην οποία έμεινε για ακόμα σεζόν, η οποία ωστόσο «σημαδεύτηκε» από την πανδημία. 

Διεθνής με την Εθνική Ομάδα του Καναδά, με συμμετοχές τόσο στους Παναμερικανικούς αγώνες, όσο και σε Προολυμπιακά τουρνουά. 

Για την έναρξη συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, ο Ryley Barnes, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ήρθα στον ΠΑΟΚ, μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, για την οποία έχω ακούσει πολύ όμορφα λόγια για την ομάδα αλλά και τους φιλάθλους. Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση, και τον προπονητή, για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου. Η ομάδα έχει υψηλούς στόχους, στους οποίους θέλω με την σειρά μου να συμβάλω τα μέγιστα ώστε να τους πετύχει». 

Welcome Ryley!

Aπό το Γραφείο Τύπου του Α.Σ.ΠΑΟΚ