Αποσύρεται ο Πανναξιακός από το Τσάλεντζ Καπ

Η διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟΝ ενημερώνει τους φίλους της ομάδας αλλά και του Ελληνικού βόλεϊ γενικότερα για τους λόγους που την αναγκάζουν να αποσύρει την συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της CEV και στο Challenge Cup 2017

«Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.Ν. είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι έλαβε την πολύ δύσκολη απόφαση να αποσύρει την ομάδα μας πετοσφαίρισης από το Challenge Cup 2017. Η ομάδα μας δε θα αγωνιστεί στα παιχνίδια με την Yenisei Krasnoyarsk. Έχουμε ήδη ενημερώσει για την απόφασή μας, εδώ και ημέρες, τους εμπλεκόμενους φορείς. Οι λόγοι της απόφασής μας είναι οικονομικοί.

Από την κλήρωση γνωρίζαμε ότι το ταξίδι στα βάθη της Ρωσίας θα ήταν δυσβάσταχτο οικονομικά για το σωματείο μας. Έτσι κάναμε μια τεράστια προσπάθεια και καταφέραμε, μετά από διαπραγματεύσεις, να συμφωνήσουμε με τη Yenisei Krasnoyarsk να διεξαχθούν και τα δύο παιχνίδια στη Νάξο την περίοδο 13-15 Δεκεμβρίου. Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (CEV), πριν από είκοσι ημέρες, απέρριψε το αίτημα των δύο ομάδων, κάνοντας αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών των Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων. Άμεσα διαβλέποντας το αδιέξοδο, ζητήσαμε από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης να παρέμβει, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δε γίνει το αίτημα δεκτό, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αποσυρθούμε. Η Ελληνική Ομοσπονδία παρενέβη στη CEV αλλά ούτε αυτή η προσπάθεια είχε αποτέλεσμα.

Οφείλουμε να απολογηθούμε στους φίλους της ομάδας μας αλλά και σε όλους τους φίλους της πετοσφαίρισης για την απόφασή μας. Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση αλλά δυστυχώς για εμάς ήταν μονόδρομος. Τα έσοδα του σωματείου μας για τη φετινή χρονιά, μέχρι σήμερα, δυστυχώς δεν είναι τα αναμενόμενα. Με δεδομένο το τεράστιο κόστος για την ευρωπαϊκή μας συμμετοχή, έπρεπε να πάρουμε αυτή την απόφαση για να διασφαλίσουμε την οικονομική βιωσιμότητα του συλλόγου μας».

Με τιμή,

 Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Οι δηλώσεις στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα »