Μαρτσέλο Αμποντάντζα: «Χαρούμενος για τη μέχρι τώρα πορεία μας»

Ο Ιταλός τεχνικός στις δηλώσεις του μετά τη νέα νίκη της εθνικής δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εικόνα της ομάδας του και την τρίτη νίκη χωρίς απώλειες.
 
«Δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενος για το πρώτο κομμάτι του προκριματικού ομίλου με τις τρεις  νίκες με 3-0... Ίσως πολλοί δεν το περίμεναν, αλλά εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Σήμερα θέλαμε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα για τον στόχο μας και αυτό κάναμε», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός μοιράζοντας συγχαρητήρια στην ομάδα του για το γεγονός ότι ξεπέρασε και τον παράγοντα κούραση.
 
«Ήταν όντως μια πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά τα κορίτσια το ξεπέρασαν και είχαν εντυπωσιακή εκκίνηση στο ματς. Γενικά θεωρώ ότι σ' αυτό το δεύτερο κομμάτι της σεζόν έχουμε πολύ καλύτερη προσέγγιση στους αγώνες. Ξεκινάμε πολύ καλά τα σετ κι αυτό με ικανοποιεί πάρα πολύ, αλλά το σημαντικό είναι ότι τα τελειώνουμε και καλά». 
 
Από κει πέρα ο ίδιος θεωρεί «απολύτως φυσιολογικά τα μπλακ άουτ που έρχονται στους αγώνες καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια νέα και νεανική ομάδα, η οποία όμως βελτιώνεται και στο κομμάτι της συγκέντρωσης», ενώ στάθηκε και στην εικόνα της Μίκρας:
 
«Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να βλέπεις τόσο κόσμο στις κερκίδες και ελπίζω ότι με την Βοσνία, όπου ίσως κλειδώσουμε την πρόκριση να έχει ακόμη περισσότερους φιλάθλους για να χειροκροτήσουν τα κορίτσια».
 
Εύα Χαντάβα: «Ευχαριστούμε τον κόσμο, είμαστε κοντά, αλλά δεν τελείωσε τίποτα»
Από την πλευρά της η Εύα Χαντάβα στάθηκε αρχικά στην παρουσία του κόσμου τονίζοντας ότι: «... ήταν πραγματικά εκπληκτική η εικόνα σήμερα και τους ευχαριστούμε όλους, αλλά τους θέλουμε κοντά μας και με τη Βοσνία». 
 
Όσον αφορά το παιχνίδι και τη μάχη της πρόκρισης τόνισε: «Ξέραμε ότι η Νορβηγία δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο, οπότε προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη και θεωρώ ότι τα καταφέραμε, αλλά σίγουρα μπορούμε και καλύτερα. Κρατάμε το 3-0, κρατάμε τους βαθμούς και συνεχίζουμε αυτήν την προσπάθεια. Πολλοί δεν περίμεναν ότι θα ξεκινούσαμε μ' αυτόν τον τρόπο, αλλά ο κόουτς και όλο το στάφ έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τα αποτελέσματα φαίνονται μέσα στο γήπεδο. Εχουμε γίνει ομάδα και όλη αυτή η προσπάθεια θα μας βοηθήσει και για το μέλλον. Πάντως παρά το 3χ3 εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια γιατί ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα και θέλουμε να έχουμε την ίδια εικόνα και στα άλλα ματς».
 
Από την πλευρά του ο  Ολλανδός τεχνικός της Νορβηγίας Έλκο Μπέιλ αφού συνεχάρη την εθνική μας «που είναι μια πραγματικά εντυπωσιακή ομάδα, με ορισμένες αθλήτριες υψηλού επιπέδου», συμπλήρωσε: «όσο περίεργο κι αν ακουστεί είμαι ικανοποιημένος κι από τη δική μου ομάδα. Είμαστε ένα σύνολο εντελώς καινούργιο με άπειρες αθλήτριες κι όλο αυτό που ζούμε είναι μια τεράστια εμπειρία για το μέλλον».