Φύσηξε ΒαρδΑΡΗΣ σε Ουάσιγκτον και Φιλαδέλφεια και Καθάρισε η Καθάριου με βροχή από μπλοκ και πόντους… Καθάριου και Καρακ-ασίστ με νέα προσωπικά ρεκόρ!

Την περασμένη εβδομάδα, όχι μία, όχι δύο αλλά… 8 Ελληνίδες διεθνείς κατέγραψαν διψήφιους στα στατιστικά τους!

Πιο συγκεκριμένα, double-double είχαν η Ζωή Φάκη, η Αλεξάνδρα Ψωμά, η Έλενα Καρακάση (δύο), η Αριάδνη Καθάριου (δύο), η Ηρώ Χούντα (δύο), η Ιωάννα Χαριτωνίδη, η Έλενα Μπάκα και η Όλγα Ζαμπάτη. Μάλιστα, στο δεύτερο double-double της, η Καρακάση έσπασε το ρεκόρ των 57 ασίστ από το 2019, με 58 στον αγώνα εναντίον του FSU! Με αυτήν την εμφάνιση η Έλενα ανέβηκε στο #44 σε όλη την Αμερική επί συνόλου ασίστ. Από την άλλη, στα εκτός έδρας ματς με Georgetown in Washington, DC & Villanova in Philadelphia, η Αριάδνη Καθάριου έβγαλε μάτια… και τρία νέα προσωπικά ρεκόρ με 14 μπλοκ στα 5 σετ με Georgetown (ρεκόρ και περιφέρειας Big East!), 14,5 πόντους και 5 ασίστ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, την επόμενη μέρα η Αριάδνη έκανε το δεύτερο συνεχόμενο double-double με άλλους 14 πόντους και άλλα 10 μπλοκ επί του Villanova, ανεβαίνοντας στην 21η θέση συνολικών μπλοκ σε όλη την πρώτη κατηγορία του NCAA! Τί να πει κανείς για αυτά τα κορίτσια; 

Έλενα Καρακάση & Αριστέα Τοντάι

Ελληνικός εμφύλιος μεταξύ των Αθηναίων φιλενάδων, Αριστέας Τοντάι και Έλενας Καρακάση. Στις 29 Οκτωβρίου το Syracuse University (15-9,4-8) της Καρακάση έπαιξε εναντίον του University of Miami (19-3, 10-2) της Τοντάι. Η Έλενα Καρακάση έκανε άλλο ένα εντυπωσιακό double-double με 29 ασίστ, 11 άμυνες, 2 μπλοκ ασίστ και 2 άσσους. Το παιχνίδι έληξε υπέρ των Miami Canes. Σε αυτόν τον αγώνα η Αριστέα Τοντάι βοήθησε την ομάδα της να κερδίσει το Cuse Orange και κατέγραψε 8 τελειωμένες επιθέσεις, 2 άμυνες και 2 μπλοκ ασίστ. Την  Κυριακή 31 Οκτωβρίου, το Syracuse της Έλενας Καρακάση αναμετρήθηκε με το Florida State University  και ο αγώνας έληξε υπέρ του FSU (3-2). Η Ελληνίδα πασαδόρος πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση και άλλο ένα double-double με 58 ασίστ, 14 άμυνες, 4 τελειωμένες επιθέσεις, 1 μπλοκ και 2  μπλοκ ασίστ. Την ίδια μέρα οι Canes της Αριστέας Τοντάι επικράτησαν με 3-0 επι του Boston College. Η Ελληνίδα κεντρική μπλοκέρ είχε 6 τελειωμένες επιθέσεις και 5 μπλοκ ασίστ για την ομάδα της.

Επόμενες Υποχρεώσεις για Syracuse University:
5/11 με Pitt
7/11 με Virginia

Επόμενες Υποχρεώσεις για University of Miami:
5/11 με Georgia Tech
7/11 με Clemson University

Αριάδνη Καθάριου
Με ενα Σαββατοκύριακο “θριλερ” και με παιχνίδια στα 5 σετ, κλείνει και αυτή η εβδομάδα για το St. John’s University. Τα κορίτσια της Νέας Υόρκης την Παρασκευή 29/10 αντιμετώπισαν το Georgetown University με νίκη 3-2 και η Αριάδνη είχε 7 τελειωμένες επιθέσεις σε 13 προσπάθειες, 14 μπλοκ, 5 ασίστ και 14.5 πόντους, διαλύοντας τόσο τα προσωπικά της ρεκόρ όσο και τις Georgetown Hoyas! Το Σάββατο 30/10 και με μια ήττα 2-3 απέναντι στο Villanova University η Καθάριου είχε 9 τελειωμένες επιθέσεις σε 19 συνολικές προσπάθειες και 10 μπλοκ!

Επόμενες Υποχρεώσεις:
5/11 με DePaul University 

Ζωή Φάκη 
Παρά τις 2 ήττες για το San Diego State University (6-17, 3-8) η Ζωή συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και στην πίσω αλλά και στην μπροστά ζώνη! Με 11 άμυνες την Πέμπτη 28/10 απέναντι στο Utah State (17-6, 9-2) και με double-double την επόμενη ημέρα απέναντι στο Boise State η Ελληνίδα ακραία ανεβαίνει ψηλα! Είχε 12 τελειωμένες επιθέσεις και 12 άμυνες! Και μια μέρα μετά το Halloween στην Αμερική, η Ζωή ντύθηκε … εξολοθρευτής, και με μια τεράστια εμφάνιση οδήγησε σε μια πρωτοφανή νίκη το SDSU in Las Vegas επί του UNLV, μια ομάδα που λάμβανε ψήφους για Τοπ-25 στην Αμερική, μακράν καλύτερη της Περιφέρειας και πρόσφατα την περασμένη άνοιξη έχοντας περάσει στο 2ο γύρο του NCAA tournament! Η ηγεσία της Ζωής φάνηκε πολλαπλώς, με 16 τελειωμένες επιθέσεις, 18 πόντους, 7 άμυνες, 3 ασιστ, και ένα σόλο μπλοκ, βρίσκοντας τρόπο να εμψυχώσει τις νεαρές συμπαίκτριές της με την εμπειρία και τα εφόδια που έχει αποκομίσει από τα χρόνια της στο Pittsburgh. Έτσι κατόρθωσαν κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο, και άλωσαν το Λας Βέγκας σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν ενόψει των επερχόμενων play-offs του Νοεμβρίου. 

Επόμενες υποχρεώσεις 
6/11 με Fresno State

Αλεξάνδρα Ψωμά
Η Ψωμά συνεχίζει δυναμικά με πολύ καλές εμφανίσεις και νίκες για το Nova Southeastern (20-2, 11-1). Πιο αναλυτικά στο παιχνίδι απέναντι στο LYNN University και με νίκη 3-2 είχε double-double με 16 τελειωμένες επιθέσεις και 18 άμυνες (ρεκόρ) μαζι με 2 άσσους και 2 μπλοκ. Την Πέμπτη 28/10 και με νίκη 3-1 απέναντι στο Saint Leo University είχε 10 τελειωμένες επιθέσεις, 1 μπλοκ και 5 άμυνες. Τον τελευταίο αγώνα της εβδομάδας τα κορίτσια του Nova Southeastern επικράτησαν με νίκη 3-1 απέναντι στο Eckerd. Η Αλεξάνδρα είχε 9 τελειωμένες επιθέσεις, 2 μπλοκ και 5 άμυνες.

Επόμενες υποχρεώσεις:
2/11 με Palm Beach Atlantic University 

Ηρώ Χούντα
Εκπληκτικές εμφανίσεις από την Ηρώ Χούντα, με δύο double-double σε 3 αγώνες. Στις 25 Οκτωβρίου το UWGB (11-15,6-8) έπαιξε με το University of Milwaukee. Η Χούντα έκανε το πρώτο της double-double για την εβδομάδα με 11 τελειωμένες επιθέσεις, 3 ασίστ, 14 άμυνες και 2 μπλοκ ασίστ, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι έληξε υπέρ του Milwaukee. Στο δεύτερο ματς της εβδομάδας οι Phoenix έπαιξαν με το Northern Kentucky (ηττήθηκαν με 0-3) όπου η Ελληνίδα ακραία επιθετικός κατέγραψε 2 τελειωμένες επιθέσεις και 5 άμυνες. Στον τελευταίο αγώνα της εβδομάδας, η Ηρώ Χούντα ανέβασε ρυθμό  σε άμυνα και επίθεση, καθώς κατέγραψε το δεύτερο double-double της εβδομάδας. Στον αγώνα με το Wright State, η Ελληνίδα παίκτρια είχε 13 τελειωμένες επιθέσεις (με 31% επιθετική απόδοση), 15 άμυνες και 4 μπλοκ ασίστ.

Επόμενες Υποχρεώσεις:
4/11 με Oakland
5/11 με Cleveland State

Ιωάννα Χαριτωνίδη 
Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του το UTRGV(14-9, 5-4) της Χαριτωνίδη τη περασμένη εβδομάδα εναντίον του Texas A&M-Corpus Christi (3-2), αλλά ηττήθηκε στους επόμενους δύο αγώνες εναντίον των Sam Houston(1-3) και Stephen F. Austin(1-3). Παρά τα αποτελέσματα των παιχνιδιών, η Ελληνίδα ακραία είχε πολύ καλές εμφανίσεις. Αναλυτικά, στο πρώτο παιχνίδι, η Χαριτωνίδη είχε 13 τελειωμένες επιθέσεις, 1 άσσο, 1 μπλοκ και 12 άμυνες, σημειώνοντας ακόμα ένα double-double για τη φετινή σεζόν. Στο δεύτερο παιχνίδι, είχε 2 τελειωμένες επιθέσεις, 2 μπλοκ και 10 άμυνες, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι η Χαριτωνίδη είχε 11 τελειωμένες επιθέσεις, 1 ασίστ, 1 μπλοκ και 9 άμυνες.

Επόμενες Υποχρεώσεις:
3/11 με UTEP
6/11 με Lamar

Έλενα Μπάκα 
Συνέχισε τα νικηφόρα αποτελέσματα το St Mary's College(13-8, 7-5) της Μπάκα, σημειώνοντας νίκες εναντίον των Portland(3-1) και Gonzaga (3-0) το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η Ελληνίδα ακραία είδε συμμετοχή και στα δύο παιχνίδια, έχοντας καλές εμφανίσεις. Αναλυτικά, στο πρώτο παιχνίδι, η Μπάκα είχε 11 τελειωμένες επιθέσεις, 4 άσσους, 1 μπλοκ και 14 άμυνες, σημειώνοντας ακόμα ένα double-double στο φετινό πρωτάθλημα. Στο δεύτερο παιχνίδι, η Ελληνίδα παίκτρια είχε 7 τελειωμένες επιθέσεις, 2 άσσους, 1 μπλοκ και 4 άμυνες. 

Επόμενες Υποχρεώσεις:
4/11 με  #25 Pepperdine
6/11 με Loyola Marymount

Γεωργία Τσελέπη & Όλγα Ζαμπάτη 
Μία νίκη και μία ήττα για το Quinnipiac(8-15, 7-7) των Τσελέπη και Ζαμπάτη εναντίον των Niagara (3-1) και Fairfield (1-3). Συμμετοχή και στα δύο παιχνίδια είδαν και οι δύο παίκτριες. Αναλυτικά, στο παιχνίδι εναντίον του Niagara, η Τσελέπη είχε 7 τελειωμένες επιθέσεις, 1 άσσο, 2 μπλοκ και 6 άμυνες, ενώ η Ζαμπάτη σημείωσε ακόμα ένα double-double για τη φετινή σεζόν με 11 τελειωμένες επιθέσεις, 1 ασίστ, 1 άσσο, και 12 άμυνες. Στο παιχνίδι εναντίον του Fairfield, η Τσελέπη είχε 4 τελειωμένες επιθέσεις, 2 ασίστ, 4 μπλοκ και 2 άμυνες, ενώ η Ζαμπάτη είχε ακόμα 8 τελειωμένες επιθέσεις και 13 άμυνες. 

Επόμενες Υποχρεώσεις:
6/11 με Marist
7/11 με Siena

Ευφροσύνη Μπακοδήμου
Με νίκη ξεκίνησε η ομάδα της Φαίης όπου η ίδια είχε μια πολύ καλή εμφάνιση την Παρασκευή 29/10 απέναντι στο University of Delaware. Αναλυτικά η Φαίη είχε 12 τελειωμένες επιθέσεις, 1 άσσο, 2 μπλοκ και 5 άμυνες. Την Κυριακή 31/10 απέναντι στον ίδιο αντίπαλο τα κορίτσια νίκησαν 3-2 με την Μπακοδήμου σε ρόλο πρωταγωνιστή καθώς είχε 10 τελειωμένες επιθέσεις 2 άσσους, 2 μπλοκ και 8 άμυνες! Η Φαίη κρατάει σταθερά την τρίτη θέση σε όλη την Αμερική επί συνόλου άσων. 

Επόμενες υποχρεώσεις:
6/11 με James Madison University 

Στεφανία Αναγνώστου
Ιδανικά ολοκληρώθηκε ο Οκτώβριος για το Indiana University of Pennsylvania (14-13,5-7). Η Στεφανία Αναγνώστου έπαιξε βασικό ρόλο στην επίθεση και την άμυνα για τους Crimson Hawks. Η πρώτη νίκη της εβδομάδας καταγράφηκε απέναντι στο Πανεπιστήμιο Mercyhurst (3-1). Η Ελληνίδα παίκτρια είχε 6 τελειωμένες επιθέσεις, 16 άμυνες, 1 μπλοκ ασίστ και 1 άσο. Στις 30 Οκτωβρίου οι IUP Hawks νίκησαν το Edinboro University με καθαρή νίκη 3-1. Η Στεφανία Αναγνώστου βοήθησε για ακόμα μια φορά καταγράφοντας 8 τελειωμένες επιθέσεις, 8 άμυνες, 1 ασίστ και 1 άσο.

Επόμενες Υποχρεώσεις:
2/11 με Salem
5/11 με Cal U
6/11 με Slippery Rock

Κατερίνα Παπάζογλου
Παρά τις καλές εμφανίσεις της Κατερίνας Παπάζογλου, το Temple University (5-18,1-11) ηττήθηκε 3-0 από το Houston University, με την Ελληνίδα ακραία επιθετικό να έχει 7 τελειωμένες επιθέσεις και 9 άμυνες. Στις 31 Οκτωβρίου το Temple University έχασε τη μάχη των πέντε σετ ενάντια στο Tulane University. Η Ελληνίδα παίκτρια βοήθησε την ομάδα της με 6 τελειωμένες επιθέσεις, 8 άμυνες και 2 άσσους.

Επόμενες Υποχρεώσεις:
5/11 με Memphis University
7/11 με SMU

Μαριαλένα Μπαμπίρη
Τον τρίτο και τέταρτο αγώνας τους για το American Midwest Conference έπαιξε το Lyon College (10-13,1-3) την προηγούμενη εβδομάδα. Στις 29 Οκτωβρίου το πανεπιστήμιο της Μαριαλένας Μπαμπίρη έπαιξε εναντίον του Columbia College. Η Ελληνίδα κεντρική μπλοκέρ με 40% απόδοση στην επίθεση  είχε 4 τελειωμένες επιθέσεις, 3 μπλοκ και 4 άμυνες. Ο αγώνας έληξε υπέρ των Columbia Cougars (0-3). Ο τέταρτος αγώνας για την AMC έφερε αντιμέτωπους το Lyon College με το Stephens College. Η Μαριαλένα Μπαμπίρη είχε καλή απόδοση με 7 τελειωμένες επιθέσεις, 1 ασίστ, 2 σόλο μπλοκ, 3 μπλοκ ασίστ και 3 άμυνες, παρά την 3-1 ήττα. 

Επόμενες Υποχρεώσεις:
1/11 με Freed- Herman University
5/11 με Harris Stowe State University

Έλενα Γκιούρδα 
Δύο ήττες σημείωσε το Coastal Georgia(21-6, 6-6) της Γκιούρδα, τη περασμένη εβδομάδα στη περιφέρεια SUN, εναντίον των Southeastern University(0-3) και Ave Maria University(0-3). Στο δεύτερο παιχνίδι, η Γκιούρδα είχε 4 τελειωμένες επιθέσεις, 2 μπλοκ και 2 άμυνες. 

Επόμενες Υποχρεώσεις:
3/11 με Warner University 
6/11 με Keiser University 

Ελισάβετ Παπαγεωργίου 
Τις νίκες συνέχισε το Eastern Illinois(10-14, 3-11) της Παπαγεωργίου εναντίον του Tennessee State με 3-2 και 3-1. Σημαντική ήταν η συμμετοχή της Ελληνίδας παίκτριας αφού είχε 8 τελειωμένες επιθέσεις, 5 άσσους, 6 μπλοκ και 13 άμυνες συνολικά και στα δύο παιχνίδια. 

Επόμενες Υποχρεώσεις:
5/11 με Tennessee Tech 

Μαριάννα Αναστασιάδη
Δύο νίκες για την Αναστασιάδη και το Oakland City(11-12, 7-7), εναντίον των SMOTWC (3-0) και Asbury(3-0) στην περιφέρεια RSC. Η Ελληνίδα πασαδόρος είδε συμμετοχή και στα δύο παιχνίδια, έχοντας 1 τελειωμένη επίθεση, 33 ασίστ,, 1 άσσο και 12 άμυνες συνολικά. 

Επόμενες Υποχρεώσεις:
2/11 μεIndiana University Kokomo 
4/11 με Indiana University Southeast 

'Αννα Γιορανίδη

Παρά τις δύο ήττες στις αναμετρήσεις με τις καλύτερες ομάδες της Ivy League, Yale and Brown, η Άννα κατάφερε να επιβεβαιώσει τη συνεχή βελτίωση και πρόοδό της ως ευέλικτη και πολύτιμη αρωγός στη φετινή προσπάθεια των λεαινών του Columbia. Σημείωσε προσωπικά ρεκόρ σε τελειωμένες επιθέσεις (4/12), πόντους, μπλοκ εναντίον του Yale. Εναντίον του Brown προσέθεσε 2 άσσους και άμυνες. 

Επόμενες υποχρεώσεις:
5/11 εναντίον του Harvard

6/11 εναντίον του Dartmouth