Εντυπωσιάζουν τα κορίτσια μας στην Αμερική, σαρώνει η Μπακοδήμου

Βραβείο καλύτερης επιθετικού της εβδομαδας στον CAA όμιλο για την Μπακοδήμου έπειτα από τις εξαιρετικές της εμφανίσεις εναντίων των Lehigh και Temple!  6 Ελληνίδες αθλήτριες πρόσθεσαν double-doubles την περασμένη εβδομάδα στα βιογραφικά τους συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις.
Πιο αναλυτικά:
- Ευφροσύνη Αλεξάκου με 19 τελειωμένες επιθέσεις και 12 άμυνες εναντίον Rhode island και 12 τελειωμένες επιθέσεις και 12 άμυνες εναντίον Fordham
- Έλενα Καρακάση με 46 ασίστ και 10 άμυνες εναντίον Iowa State και 44 ασίστ και 10 άμυνες εναντίον Ball State
- Κατερίνα Παπάζογλου με 10 τελειωμένες επιθέσεις και 13 άμυνες εναντίον Norfolk State
- Γεωργία Τσελέπη με 18 τελειωμένες επιθέσεις και 11 άμυνες εναντίον UMBC
- Όλγα Ζαμπάτη με 10 τελειωμένες επιθέσεις και 19 άμυνες εναντίον Howard 
- Μαριάννα Αναστασιάδη με 23 ασίστ και 13 άμυνες εναντίον Berea College

Δεν αφήνουν την μπάλα να ακουμπήσει το παρκέ οι Χούντα, Χαριτωνίδη και Παπαγεωργίου σημειώνοντας 14, 12 και 17 άμυνες αντίστοιχα σε έναν μόνο αγώνα! Άλλος ένας εμφύλιος πραγματοποιήθηκε αυτήν την φορά μεταξύ του Temple της Παπάζογλου και του Towson της Μπακοδήμου. 

Ευφροσύνη Μπακοδήμου

Με την ελληνίδα ακραία φωτιά, οι νίκες 3-0 συνεχίζουν για το Towson University! Την Παρασκευή 10/9 και με νίκη 3-0 απέναντι στο Lehigh University η Μπακοδήμου είχε 11 επιθέσεις, 1 μπλόκ, 6 άμυνες και 2 άσσους! Το Σάββατο 11/9 το Towson έπαιξε και νίκησε 3-0 απέναντι στο Temple University με την Φαίη κύρια πρωταγωνίστρια σε αυτή την μάχη με 13 επιθέσεις, 1 άσσο, 2 μπλοκ και 5 άμυνες!

Επόμενες υποχρεώσεις:

18/9 με Hofstra  

Ευφροσύνη Αλεξάκου - Αριάδνη Καθάριου

Αήττητη αυτή η εβδομάδα για τις ελληνίδες της Κόκκινης Θύελλας με double-double και πολύ καλές εμφανίσεις! Αναλυτικά, την Τρίτη 7/9 η Αλεξάκου πραγματοποίησε ένα ακόμα double-double με 19 επιθέσεις και 12 άμυνες! Σημαντική ήταν όμως και η συμβολή της Καθάριου με 2 επιθέσεις και 4 μπλοκ! Την προηγούμενη Παρασκευή, το Red Storm υποδέχτηκε και νίκησε για 5η συνεχόμενη φορα το Jack Kaiser annual Tournament με τις δύο ελληνίδες σε πολύ καλή φόρμα! Την Παρασκευή στο πρώτο παιχνίδι με Fordham και νίκη 3-2 η Αλεξάκου είχε άλλο ένα double-double με 12 επιθέσεις και 12 άμυνες καθώς και 3 μπλοκ. Ενώ η εμφάνιση της Καθάριου ήταν πολύ καλή με 10 επιθέσεις και 5 μπλοκ! Την ίδια μέρα σε μια ακόμα 3-2 νίκη απέναντι στο Boston College, η Αλεξάκου δεν αγωνίστηκε και η Καθάριου σημείωσε 2 επιθέσεις και 3 μπλοκ. Στο κλείσιμο αυτής της εβδομάδας και με νίκη 3-0 απέναντι στο Army, η Αλεξάκου σημείωσε 10 επιθέσεις και 6 άμυνες και η Καθάριου είχε 6 επιθέσεις και 4 μπλοκ. 

Επόμενες υποχρεώσεις:

14/9 με Stony Brook 

Έλενα Καρακάση

Ασταμάτητο ήταν το Syracuse University για ακόμα μια εβδομάδα, με την Έλενα Καρακάση να πραγματοποιεί την μια εντυπωσιακή εμφάνιση πίσω απ την άλλη, με δύο double-double αυτήν την εβδομάδα. Το Syracuse University  κατέγραψε δύο εντυπωσιακές νίκες μέσα στην εβδομάδα, μία εναντίον του University of Iowa (Big ten conference) και άλλη μία επι του Ball State. Το τρίτο παιχνίδι της εβδομάδας κόντρα στο Iowa State έληξε υπέρ των Cyclones της Iowa. Στο πρώτο παιχνίδι της εβδομάδας τα ‘Cuse Oranges’ νίκησαν το University of Iowa (3-1) που είναι μέλος του Big Ten Conference. Η Καρακάση ηγήθηκε στις ασίστ για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι εχοντας καταγράψει, 26 ασίστ, 2 άσσους και, 9 άμυνες. Στο παιχνίδι εναντίον του Iowa State το πανεπιστήμιο της Ελληνίδας πασαδόρου πάλεψε αλλά το θρίλερ των 5 σετ τελείωσε υπέρ των Κυκλώνων του Iowa State. Η Καρακάση είχε μια εκπληκτική εμφάνιση και έκανε το δεύτερο της double-double για τη σεζόν με 46 ασίστ και 10 άμυνες. Το τελευταίο παιχνίδι της εβδομάδας εναντίον του Ball State έληξε υπέρ του Syracuse  με νίκη 3-0. Η ελληνίδα πασαδόρος  ήταν για ακόμα μια φορα εντυπωσιακή και κατέγραψε το τρίτο της double double για τη σεζόν με 44 ασίστ, 10 άμυνες και 1 τελειωμένη επίθεση.

Επόμενες Υποχρεώσεις:

17/09 με Mississippi State
18/09 με Jackson State
19/09 με South Alabama

Κατερίνα Παπάζογλου

Η Κατερίνα Παπάζογλου έπαιξε εξαιρετικά για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Η Ελληνίδα ακραια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίθεση για τις κουκουβάγιες του Temple και κατέγραψε το δεύτερο double-double της για τη σεζόν αυτήν την εβδομάδα κόντρα στο Norfolk State. Ακόμα κι αν το παιχνίδι δεν τελείωσε υπέρ των Temple Owls (1-3 ήττα), η ελληνιδα ακραία κατέγραψε 10 τελειωμένες επιθέσεις, 2 άσσους και 13 άμυνες. Το δεύτερο παιχνίδι της εβδομάδας ήταν ένας ελληνικός εμφύλιος  μεταξύ του Temple της Παπάζογλου εναντίον των Towson Tigers της Φαίης Μπακοδήμου και της Τατιάνας Αρμουτσή. Η Φαίη Μπακοδήμου και η Κατερίνα Παπάζογλου προέρχονται από διαφορετικές πόλεις, αλλά ήταν συμπαίκτριες για την ομάδα της εθνικής Ελλάδος νεανίδων, κορασίδων πριν αναχωρήσουν για να συνεχίσουν την αθλητική και ακαδημαϊκή τους καριέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Παπάζογλου βοήθησε την ομάδα της και κατέγραψε 4 τελειωμένες επιθέσεις, 1 άσσο και 5 άμυνες. Η Μπακοδήμου ήταν η πρώτη σκόρερ για το Towson στο παιχνίδι και κατέγραψε 13 τελειωμένες επιθέσεις και 5 άμυνες.

Επόμενες Υποχρεώσεις:

17/09 με Villanova
18/09 με Penn
18/09 με Princeton

Γεωργία Τσελέπη/Όλγα Ζαμπάτη 

Καλές εμφανίσεις από Τσελέπη και Ζαμπάτη, παρά τις ήττες που υπέστη η ομάδα του Quinnipiac εναντίον UMBC(1-3), Maryland(0-3) και Howard (1-3). Από ακόμα ένα double-double για τις Ελληνίδες. Αναλυτικά, στις 10 Σεπτεμβρίου εναντίον του UMBC η Τσελέπη είχε μία εξαιρετική εμφάνιση με 18 τελειωμένες επιθέσεις, 2 άσσους και 11 άμυνες, ενώ καλή παρουσία είχε και η Ζαμπάτη με 7 τελειωμένες επιθέσεις και 2 άμυνες. Την ίδια ημέρα εναντίον του Maryland, η Τσελέπη είχε 6 τελειωμένες επιθέσεις με 5 άμυνες και 1 άσσο και η Ζαμπάτη είχε 3 τελειωμένες επιθέσεις, 2 άσσους και 9 άμυνες. Στον αγώνα της επόμενης μέρας (11 Σεπτεμβρίου) εναντίον του Howard, η Ζαμπάτη είχε δυνατή εμφάνιση με 10 τελειωμένες επιθέσεις με 2 άσσους και 19 άμυνες. 

Επόμενες Υποχρεώσεις:

18/9 με Saint Peter’s
19/9 με Rider 

Μαριάννα Αναστασιάδη 

Η Μαριάννα Αναστασιάδη και το Oakland City University, σημείωσαν νίκη εναντίον του Berea College(3-2) στις 7 Σεπτεμβρίου, με την Αναστασιάδη να παίζει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα αυτό. Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα παίκτρια βοήθησε την ομάδα της συμμετέχοντας και στα 5 σετ, έχοντας 14 άμυνες και 23 ασίστ φτάνοντας στο πρώτο της double-double για φέτος.

Επόμενες Υποχρεώσεις:

14/9 με Marry-of-the-Woods College

Ηρώ Χούντα- Ζωή Σερόλι

Το Πανεπιστήμιο του Wisconsin Green Bay αντιμετώπισε αυτή την εβδομάδα το Πανεπιστήμιο Drake, το University of Montana και το University of North Dakota. Οι Φοίνικες ηττήθηκαν από το Drake και το Montana με  3-1 και 3-2 αντίστοιχα. Η Ηρώ Χούντα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την άμυνα του Green Bay καθώς, κατέγραψε 13 άμυνες, 1 ασίστ και 1 τελειωμένη επίθεση κόντρα στο Drake. Η Χούντα κατέγραψε επίσης εντυπωσιακά στατιστικά εναντίον του Montana έχοντας 14 άμυνες, 2 ασίστ και 1 άσσο. Στο τελευταίο παιχνίδι της εβδομάδας το Green Bay νίκησε το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα. Η Ζωη Σερόλι βοήθησε την ομάδα της καταγράφοντας 6 τελειωμένες επιθέσεις και 3 άμυνες για τους Green Bayers στο τελευταίο παιχνίδι της εβδομάδας.

Επόμενες Υποχρεώσεις:

16/09 με NIU
17/09 με University of Wisconsin

Ιωάννα Χαριτωνίδη

Στο τρίτο  Σαββατοκύριακο της σεζόν, η ομάδα του UTRGV της Χαριτωνίδη σημείωσε τρεις ακόμα νίκες εναντίον των Louisiana(3-2), Incarnate Word(3-0) και Texas Southern(3-0) και μόνο μία ήττα εναντίον του Texas A&M-Corpus Christi (1-3), στα τέσσερα παιχνίδια του UTRGV Tournament. Η Ελληνίδα ακραία είδε συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, έχοντας πολύ καλά στατιστικά. Πιο αναλυτικά, στα δύο πρώτα παιχνίδια εναντίον των Louisiana και Incarnate Word, η Ελληνίδα παίκτρια είχε 7 τελειωμένες επιθέσεις, 1 άσσο, 1 μπλοκ και 21 άμυνες. Στο παιχνίδι εναντίον του Texas Southern, η Χαριτωνίδη είχε 9 τελειωμένες επιθέσεις με 10 άμυνες. Στο τελευταίο ματς του τουρνουά εναντίον του Texas A&M-Corpus Christi , είχε 6 τελειωμένες επιθέσεις στα πρώτα δύο σετ, ενώ στα δύο τελευταία σετ φόρεσε τη φανέλα του λίμπερο, έχοντας 12 άμυνες και 1 άσσο. 

Επόμενες Υποχρεώσεις:

17/9 με Appalachian State 
17/9 με East Carolina 
18/9 με Gardner Webb

Ελισάβετ Παπαγεωργίου 

Θετικά αποτελέσματα για το Eastern Illinois της Παπαγεωργίου στη τρίτη αγωνιστική της σεζόν στο Southern Illinois Saluki Tournament. Το πανεπιστήμιο της Ελληνίδας σημείωσε ακόμα 3 νίκες εναντίον των Southern Illinois(3-2), Alabama State(3-1) και USC Upstate (3-0). Στις 10 Σεπτεμβρίου εναντίον των Southern Illinois και Alabama State, η Ελληνίδα διαγώνιος είχε 4 τελειωμένες επιθέσεις και μία πολύ καλή εμφάνιση στη πίσω ζώνη με 17 άμυνες συνολικά. 

Επόμενες Υποχρεώσεις:

17/9 με Indiana State  
19/9 με Indiana State

Έλενα Λεονταρίδου

Οι καλές εμφανίσεις συνεχίζονται για τις Ελληνίδες! Την Τετάρτη 8/9 Το Providence College σημείωσε 3-0 νίκη απέναντι στο Merrimack College με την Ελληνίδα κεντρικό να είναι σε πολύ καλή φόρμα με 3 επιθέσεις και 2 μπλοκ. Την παρασκευή οι Friars υποδέχτηκαν το Annual Friar Volleyball Classic με νίκη 3-0 απέναντι στο Saint Peter’s University με την Έλενα να ειναι πρωταγωνίστρια μια ακομη φορά! Η Λεονταρίδου κατέγραψε 9 επιθέσεις και 2 μπλοκ. Το Σάββατο 11/9 το Providence College νίκησε 3-1 το Binghamton University και 3-0 το Fairleigh Dickinson University. 

Επόμενες υποχρεώσεις:

18/9 με Saint Francis College Brooklyn

Ζωή Φάκη

Το San Diego State University υποδέχτηκε το UCLA στις 10 Σεπτέμβρη με αυτή την καλή μάχη των κοντινών σχολείων να καταλήγει σε ήττα 3-0 για τους οικοδεσπότες και την Ελληνίδα ακραία να έχει 3 τελειωμένες επιθέσεις και 7 άμυνες! Έπειτα, ήταν η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του San Diego State και του San Diego University. Παρά την ήττα, η Ζωή είχε μια πολύ καλή εμφάνιση με 9 επιθέσεις, 1 μπλοκ και 8 άμυνες!

Επόμενες υποχρεώσεις:

14/9 με Long Beach State 

Μαριαλένα Μπαμπίρη
Το κολέγιο Lyon της Μαριαλένας Μπαμπίρη είχε 2 εντυπωσιακές νίκες αυτήν την εβδομάδα. Τα λιοντάρια του Αρκάνσας είχαν μια εντυπωσιακή νίκη με ανατροπή, 3-2 επί του Κολλεγίου Ozarks. Η Ελληνίδα κεντρικός έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι καθώς βοήθησε την ομάδα της να νικήσει το college of Ozarks από το οποίο είχαν ηττηθεί την περασμένη εβδομάδα. Η Μπαμπίρη είχε 5 τελειωμένες επιθέσεις, 1 άσσο, 6 μπλοκ και 4 άμυνες. Στο δεύτερο παιχνίδι της εβδομάδας, το πανεπιστήμιο της Ελληνίδα επιθετικού αγωνίστηκε εναντίον του Crowley’s Ridge College. Το παιχνίδι τελείωσε υπέρ των λιονταριών του Αρκάνσας,με 3-0 και την Ελληνίδα κεντρικό να πραγματοποιεί  δεύτερο σπουδαίο παιχνίδι μέσα στην ίδια εβδομάδα, έχοντας 5 τελειωμένες επιθέσεις, 1 ασίστ, 1 άσσο, 3 άμυνες.

Επόμενες Υποχρεώσεις:

13/09 με Philander Smith College
16/09 με Freed- Hardeman University
18/09 με Bethel University

Ιωάννα Γεωργατζή

Μια εκπληκτική εβδομάδα είχε το Azusa Pacific με τέσσερις καθαρές νίκες. Το πανεπιστήμιο  της Ιωάννας Γεωργατζή νίκησε πρώτα το Northwest Nazarene με 3-0. Η δεύτερη νίκη της εβδομάδας ήρθε όταν οι Cougars του Azusa νίκησαν το Stanislaus State University με ένα εντυπωσιακό 3-0 επίσης. Η Γεωργατζή βοήθησε την ομάδα της να νικήσει τους αντιπάλους της και είχε 6 τελειωμένες επιθέσεις και 2 άμυνες. Η τρίτη και η τέταρτη νίκη της εβδομάδας ήρθε όταν το πανεπιστήμιο της Γεωργατζή νίκησε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας San Marcos και το Westminster University αμφότερα με 3-1. Η Ελληνίδα επιθετικός βοήθησε την ομάδα της έχοντας συμμετάσχει στην πλειοψηφία των σετ: είχε 6 τελειωμενες επιθέσεις και 1 άμυνα 

Επόμενες Υποχρεώσεις:

17/09 με Academy of Art
18/09 με Fresno Pacific

Ναυσικά Παπαβασιλείου
Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, το University of Mount Olive κατέγραψε ένα ακόμα νικητήριο ρεκόρ. Η πρώτη νίκη για τους Τρώες ήρθε όταν έπαιξαν εναντίον του Catawba College και κατέγραψαν μια εκπληκτική νίκη μετά από ένα παιχνίδι θρίλερ των 5 σετ. Η δεύτερη νίκη της εβδομάδας καταγράφηκε εναντίον του Πανεπιστημίου Shaw το οποίο οι Τρώες κέρδισαν με 3-1 σετ. Τέλος, η εβδομάδα έκλεισε γλυκά για το πανεπιστήμιο  της Παπαβασιλείου αφού κέρδισε 5-0 επί του Pitt community college (φιλικός αγώνας). Η Ελληνίδα παίκτρια βοήθησε την ομάδα της να σημειώσει τρεις συνεχόμενες νίκες καθώς συμμετείχε στα περισσότερα σετ. Η Παπαβασιλείου κατέγραψε 9 τελειωμένες επιθέσεις, 10 άμυνες, 3 άσσους, 1 μπλοκ και 2 ασίστ.

Επόμενες Υποχρεώσεις:

14/09 με Shaw University
17/09 με University of West Florida
17/09 με Gannon University
18/09 με Queens University of Charlotte
18/09 με Charleston University

Στεφανία Αναγνώστου
Το Indiana University of Pennsylvania είχε δύο νίκες μέσα στην εβδομάδα, με την Αναγνώστου να καταγραφει τα καλύτερα στατιστικά της για την φετινή σεζόν σε επιθέσεις και άμυνες. Στον πρώτο αγώνα της εβδομαδας οι Crimson Hawks κέρδισαν με 3-0 σετ το Πανεπιστήμιο Winston-Salem State και το Πανεπιστήμιο του Charleston. Η Αναγνώστου βοήθησε την ομάδα της και είχε 2 τελειωμένες επιθέσεις και 3 άμυνες. Παρόλο που η Στεφανία Αναγνώστου είχε εντυπωσιακά τα καλύτερα ατομικά της στατιστικά για αυτη την σεζον με 8 τελειωμένες επιθέσεις, 2 άσσους, 2 μπλοκ και 7 άμυνες εναντίον του Πανεπιστημίου Chowan, οι Crimson Hawks ηττήθηκαν με 3-2 στον δεύτερο αγώνα της εβδομάδας. Η δεύτερη ήττα της εβδομάδας ήρθε όταν το IUP αντιμετώπισε το Dominican University of Ohio οπου ηττηθηκε με 3-1.

Επόμενες Υποχρεώσεις:

17/09 με Central State
17/09 με West Virginia State
17/09 με St. Augustine

Αρετή Τσιρικάκη 
Το Rochester University έκλεισε την εβδομάδα με μια νίκη επί του Thiel College. Παρόλο που η Τσιρικάκη βοήθησε την ομάδα της, το Rochester  ηττήθηκε από το SUNY Brockport (0-3) και το Ithaca College (0-3). Η Ελληνίδα επιθετικός είχε 5 τελειωμένες επιθέσεις, 2 άσσους και 7 άμυνες κόντρα στο κολέγιο Thiel και οδήγησε την ομάδα της στη νίκη με 3-1. 

Επόμενες υποχρεώσεις:

18/09 με Wash University at St. Luis
18/09 με University of Chicago
19/09 με NYU 

Έλενα Γκιούρδα
Το College of Coastal Georgia της Γκιούρδας συνεχίζει δυναμικά τη σεζόν με ακόμα τρεις νίκες την περασμένη αγωνιστική εναντίον των St.Andrew University  (3-1) Savannah State University  (3-0) και Wesleyan College(3-0). Με τις τρεις αυτές νίκες η ομάδα της Γκιούρδα έχει κάνει το τρομερό 12-1 για τη φετινή σεζόν. Η Ελληνίδα παίκτρια είχε συμμετοχή και στα τρία παιχνίδια, συμβάλλοντας στα θετικά αυτά αποτελέσματα, κυρίως επιθετικά και από τη γραμμή του σέρβις. Αναλυτικά, στις 8 Σεπτεμβρίου εναντίον του St. Andrew University, η Γκιούρδα είχε συνολικά 7 πόντους, με 4 τελειωμένες επιθέσεις, 3 άσσους και 1 άμυνα, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου εναντίον των Savannah State  και Wesleyan College University, είχε 7 τελειωμένες επιθέσεις, 2 άσσους και 2 άμυνες. 

Επόμενες Υποχρεώσεις:

14/9 με Savannah State University 
18/9 με Florida Memorial University 

Έλενα Μπάκα 
Εξαιρετικές εμφανίσεις από τη Μπάκα για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο, με το St. Mary’s College να σημειώνει μία νίκη  εναντίον CSU Bakersfield(3-1) και μία ήττα εναντίον του Utah State (1-3). Στις 10 Σεπτεμβρίου η ταλαντούχα ακραία από τη Θεσσαλονίκη είχε 12 τελειωμένες επιθέσεις, 3 άσσους και 7 άμυνες εναντίον του CSU Bakersfield. Στις 11 Σεπτεμβρίου εναντίον του Utah State, η Μπάκα είχε μια πιο δυνατή εμφάνιση με 16 τελειωμένες επιθέσεις, 4 ασίστ, 1 άσσο και 8 άμυνες. 

Επόμενες Υποχρεώσεις:

15/9 με Cal
17/9 με UCDavis