Βουρδέρης και Κάταλιν Κις στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (6/9) η ετήσια πρώτη συνάντηση της Ακαδημίας Βόλεϊ στην Λέσχη του συλλόγου μας στην Μαρίνα Ζέας .

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες των Ακαδημιών μας καθώς και οι γονείς τους, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας των Ακαδημιών μας την νέα περίοδο καθώς και για τα προγράμματα όλων των τμημάτων.  Ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Σπύρος Μπιτσάκης και ο έφορος της Ακαδημίας βόλεϊ Μανώλης Τσιρογιάννης παρουσίασαν  το  πλάνο το οποίο ολοκληρώνεται πλέον και  βάσει του οποίου οι βοηθοί προπονητές  της ομάδας βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών αναλαμβάνουν την εποπτεία και την τεχνική καθοδήγηση των μεγαλύτερων ηλικιακών τμημάτων (Εφήβων-Παίδων, Νεανίδων-Κορασίδων).  Επί της ουσίας αυτό θα συμβεί από φέτος με τον β’ προπονητή της ομάδας βόλεϊ Ανδρών, Αντώνη Βουρδέρη ο οποίος θα προπονεί τα τμήματα των Εφήβων και Παίδων. Eνώ ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια με τα κορίτσια για την τεχνική καθοδήγηση των οποίων, είναι υπεύθυνος ο βοηθός προπονητή της ομάδας βόλεϊ Γυναικών Σπύρος Σαραντίτης. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του στόχου να έχουν οι πρώτες ομάδες άμεση επαφή με τις Ακαδημίες. Παράλληλα μαζί με τον Αντώνη Βουρδέρη παρουσιάστηκε η Κάταλιν Κις που θα προπονεί τα τμήματα Παγκορασίδων Α’, Προαγωνιστικό Τζούνιορ (επίλεκτο τμήμα της Ακαδημίας), Τζούνιορ Α’.

Boυρδέρης: «Οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ»

Ο Αντώνης Βουρδέρης δήλωσε στο  osfp.gr τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ολυμπιακού που μου εμπιστεύθηκε το τμήμα των Εφήβων και των Παίδων των Ακαδημιών. Αρχικά υλοποιήθηκε αυτό που συζητούσαμε αρκετά τα τελευταία χρόνια. Η αντρική ομάδα να έχει ένα μάτι και στα μικρότερα ηλικιακά τμήματα του Ολυμπιακού ώστε σιγά σιγά αν είναι εφικτό να ετοιμάσουμε παιδιά που θα πλαισιώσουν κάποια στιγμή την πρώτη ομάδα. Φέτος οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ και θα προσπαθήσω να φέρω τα ταλέντα αυτά που ήδη υπάρχουν στην Ακαδημία, στην αντρική ομάδα» .

Κις: «Αυτό ήταν το όνειρό μου»

Η Κάταλιν Κις δήλωσε στο osfp.gr: «Η αλήθεια είναι ότι ετοιμαζόμουν χρόνια για να ξεκινήσω στις Ακαδημίες ενός συλλόγου και να δουλεύω με παιδιά. Αυτό ήταν το όνειρό μου από τη στιγμή που σταμάτησα να αγωνίζομαι ως αθλήτρια του βόλεϊ. Είναι λογικό ως επόμενο βήμα και κάτι πολύ ευχάριστο για το οποίο αισθάνομαι τυχερή. Πιστεύω ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή και το σωστό βήμα με τον Ολυμπιακό. Είχα και άλλες σκέψεις και άλλες προτάσεις αλλά διάλεξα το σύλλογο που μου έχει δώσει πολλά πράγματα όταν έπαιζα και έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Πιστεύω ότι η ανάπτυξη των Ακαδημιών από όλες τις ομάδες θα βοηθήσει συνολικά το ελληνικό βόλεϊ».

 πηγή www.osfp.gr