Στέλιος Ατσιδαύτης: "Ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον το φετινό πρωτάθλημα"

Ο πετυχημένος προπονητής των Αμαζόνων Στέλιος Ατσιδαύτης, συνεχίζει για τρίτη χρονιά τη συνεργασία με την ομάδα της Ν. Ερυθραίας.

Ανέλαβε την ομάδα στην Α2 γυναικών και φέτος αγωνίζονται στη Volleyleague γυναικών. Στόχος να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με τις αθλήτριες και να έχουν μια καλή και πετυχημένη πορεία στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Στέλιος Ατσιδαύτης μίλησε για την ομάδα και τους στόχους του στο Greekvolley:

GV: Nέα σεζόν μια μεγαλη πρόκληση. Η Α1 πως φαντάζει στα μάτια ενός προπονητή αυτή τη σεζόν?
Σ.Α.: Η Α1 φαντάζει αρκετά δυνατή και δύσκολη φέτος. Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και οι περισσότερες έχουν προσθέσει και ξένες αθλήτριες στο δυναμικό τους. Νομίζω θα είναι ένα ανταγωνιστικο και ενδιαφέρον πρωτάθλημα.

GV: Πήρατε την ομάδα από την Α2 και σκαρφάλωσε γρήγορα στην κατηγορία των μεγάλων. Ήταν κάτι που φανταζοσασταν πως μπορούσε να γίνει το 2018 όταν ήρθατε στην ομαδα;
Σ.Α.: Όταν ήρθα στην ομάδα πριν από 2 χρόνια μου ζητήθηκε η ομάδα να ανέβει στην preleague. Δύο χρόνια μετά βρισκόμαστε στην Α1. Νομίζω πετύχαμε τους στόχους μας και με το παραπάνω. Η επιλογή που έκανα τότε ήταν πολύ εύκολη. Ήξερα ότι πήγαινα σε έναν σύλλογο που είναι πολύ οργανωμένος και σου δίνει την δυνατότητα και τις κατάλληλες συνθήκες να δουλέψεις σωστά. Το αποτέλεσμα ήταν θέμα χρόνου να έρθει.

GV: Τι μπορούμε να περιμένουμε από την ομάδα αυτή τη σεζόν, ποιοί οι στόχοι της;
Σ.Α.: Η ομάδα ανανεώθηκε κατά το ήμισυ προσθέτοντας και δύο ξένες αθλήτριες στο δυναμικό της. Έχουμε κρατήσει έναν κορμό από πολύ αξιόλογες αθλήτριες που συνέβαλαν τα μέγιστα αυτά τα δύο χρόνια στην αγωνιστική άνοδο των Αμαζόνων. Επίσης αποκτήθηκαν Ελληνίδες αθλήτριες, μικρές σε ηλικία, με δυνατότητα να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα αλλά και να αποτελέσουν μια βάση για το μέλλον των Αμαζόνων στην Α1. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε μέχρι να δημιουργησουμε ένα ομοιογενές σύνολο, αλλά πιστεύω θα είμαστε ανταγωνιστικοι απέναντι στις περισσότερες ομάδες της Α1. Στόχος της ομάδας είναι βέβαια να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Α1.

GV: Δύσκολη χρονιά για όλες τις ομάδες είναι προετοιμασμένη η ομάδα να την αντιμετωπίσει;
Σ.Α.: Η χρονιά θα είναι όντως κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας καθώς η πανδημία του covid_19 έχει αλλάξει εντελώς όχι μόνο τον τρόπο που λειτουργούμε μέσα στις ομάδες αλλά και όλη μας την ζωή. Στα πλαίσια που μπορούμε να προβλέψουμε κάποια πράγματα η ομάδα είναι προετοιμασμενη και η διοίκηση κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να έχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προετοιμασίας. Ωστόσο το μέλλον είναι απρόβλεπτο. Ας ελπίσουμε ότι οι εξελίξεις θα είναι πλέον μόνο θετικές.

GV: Μια ευχή για τη νέα σεζόν 12:49 π.μ.
Σ.Α.: Εύχομαι υγεία σε όλες τις ομάδες, να επιτύχουν τους στόχους τους και όλοι μας να γυρίσουμε στην καθημερινότητα όπως την γνωρίζαμε, με τα γήπεδα γεμάτα κόσμο, με την χαρά του αθλητισμού και μακριά από τον φόβο που έχει επισκιάσει κάθε πτυχή της ζωής μας πλέον.