Καλμαζίδης: «Χτίζουμε τον Ολυμπιακό του μέλλοντος»

Μια μέρα μετά το επιβλητικό πέρασμα του Ολυμπιακού από την Θεσσαλονίκη και την καθαρή νίκη επί του Ηρακλή ο Γιάννης Καλμαζίδης βρέθηκε «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» της Nova και άνοιξε τα χαρτιά του στον Παντελή Λώλη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού εκθείασε τον Δημήτρη Φιλίποβ και τον Δημήτρη Τζούριτς, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος ενώ στάθηκε στο «δέσιμο» που έφεραν στην ομάδα οι συνεχόμενες νίκες.
Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνέντευξη του Γιάννη Καλμαζίδη:
Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή: Είναι αλήθεια ότι ανατρέψαμε τα προγνωστικά καθώς φαβορί ήταν ο Ηρακλής και λόγω ρόστερ αλλά και λόγω εμπειρίας. Εγώ όμως πάντα πιστεύω στην ομάδα αυτή. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με 3-0 σετ στην Θεσσαλονίκη. Αν δώσεις την ευκαιρία στον Ηρακλή να μπει στο ματς τότε κινδυνεύεις να χάσεις. Αυτό σκέφτηκα στο 24-22 αλλά εκεί ευτυχώς εμείς τους κλείσαμε την πόρτα. Παίξαμε πολύ στο μπλοκ και στην άμυνα αλλά πάνω από όλα είχαμε θέληση για διάκριση. Αυτό νομίζω ότι ήταν το κλειδί της νίκης και πιστεύω ότι αυτή η θέληση είναι και η δύναμη της ομάδας.

Για τους νεαρούς παίκτες του Ολυμπιακού:
Εγώ αυτό που τους έχω πει είναι ότι θα πρέπει να χαίρονται για αυτό που κάνουν. Θέλω να μην έχουν άγχος γιατί έχουν το μέλλον μπροστά τους. Θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και να τολμούν όταν μπαίνουν στο γήπεδο. 

Για τους στόχους:
Φέτος περνάμε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Στόχος δεν είναι αποκλειστικά το πρωτάθλημα. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό για το μέλλον αυτής της ομάδας. Θέλουμε να χτίσουμε τον Ολυμπιακό του μέλλοντος. Θα πρέπει να το δούμε πιο σφαιρικά το ζήτημα. Ο Ολυμπιακός πάντα παίζει για τον τίτλο αλλά θα πρέπει να πατάμε στο έδαφος. Δεν σημαίνουν τίποτα οι νίκες που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Χρειάζεται συνέχεια.

Για το θέμα του Χριστοφιδέλη:
Ο Κώστας είναι στολίδι για το ελληνικό βόλεϊ. Όλοι στενοχωρηθήκαμε όταν μάθαμε την ποινή του. Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί να παίξει στον Παναθηναϊκό τι και αν γνωρίζουμε ότι μπορεί να δυναμώσει ο αντίπαλος. Είναι κρίμα για το ελληνικό πρωτάθλημα να στερείται παίκτες όπως ο Κώστας Χριστοφιδέλης. Το ζήτημα βέβαια είναι να μπορεί να αγωνιστεί βάση των νόμων.

Για τον Φιλίποβ:
Είναι το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ. Θα είναι ο μελλοντικός πασέρ της Εθνικής ομάδας. Είναι αλήθεια ότι αν δεν έφευγε ο Ζέκοφ δύσκολα θα έπαιρνε τον χρόνο συμμετοχής που παίρνει τώρα. Αυτό είναι αλήθεια και δεν θα πρέπει να κρυβόμαστε. Οι συγκυρίες όμως ήρθαν έτσι και ο Ντίμα παίζει βασικός. Γενικότερα πάντως δεν είναι πάντα καλό να ρίχνει στα βαθιά νεαρούς παίκτες γιατί μπορεί να «καούν». Ο Φιλίποβ έχει θέληση, έχει ταλέντο και έχει μάτι ως πασαδόρος. Δεν έχει εμπειρία και σωματικά προσόντα, στοιχεία όμως που άνετα μπορεί να αποκτήσει. Μόνο ο Σπύρος Μπλέτσας έρχεται πριν από τον Φιλίποβ στην προπόνηση. Ο Ντίμα έρχεται πρώτος και φεύγει τελευταίος δείγμα της δίψας που έχει για δουλειά.

Για τον Τζούριτς:
Δεν θα ήθελα να απαντήσω αν έφευγα από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι αν ήμουν στην θέση του Τζούριτς. Δεν είναι στο χέρι μου να μείνει στην ομάδα. Εννοείται ότι τον θέλει ο Ολυμπιακός, τον θέλω και εγώ αλλά είναι θέμα καθαρά του παίκτη αν θέλει να μείνει. Είναι όνειρο κάθε αθλητή να παίξει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Εγώ αυτό που βλέπω στον Τζούριτς είναι ότι όσο περνάει ο καιρός μεταμορφώνεται σε αρχηγό της ομάδας. Πάντα γυάλιζε το μάτι του αλλά τώρα νιώθω ότι είναι περισσότερο αρχηγός. Βάζει πάνω από όλα την ομάδα. Χθες έπαιξε χωρίς να έχει προπονηθεί. Κάτι ανάλογο έκανε και με τον Παναθηναϊκό. Έχει τρομερή δύναμη και θέλει να αποδείξει πράγματα.

Για τα προβλήματα του Ολυμπιακού:
Αυτό που καταφέρνουμε τώρα δεν είναι δικό μου έργο. Έχουν συμβάλλει όλοι. Ο κ. Γκουλινέλι, οι παίκτες, όλοι μαζί είμαστε. Δεν είναι εύκολο να αναλαμβάνεις την ομάδα μεσούσης της περιόδου με τόσο προβλήματα. Είναι σοβαρό το οικονομικό πρόβλημα που έχει η ομάδα και πρέπει να λυθεί. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η ομάδα χρειάζεται στελέχωση από ανθρώπους που θα λύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν στους νεαρούς παίκτες. Ο Μίλκοβιτς και ο Τίσερ ήξεραν τι θα φάνε και πως θα λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα. Ο Τζούριτς και ο Φιλίποβ όμως χρειάζονται υποστήριξη. Πρέπει κάποιος να τους προσέχει την διατροφή και όχι μόνο.

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος:
Όσο θα κερδίζουμε δεν φοβάμαι την ομάδα. Όταν χάνεις αναδεικνύονται τα προβλήματα και αυτό έγινε χθες με τον Ηρακλή. Εμείς δεν σας κρύβω ότι έχουμε προβλήματα αλλά έχουμε δεθεί σαν ομάδα. Μας έχουν δέσει πάρα πολύ οι νίκες που κάναμε…
πηγη ΕΟΠΕ