«Σωστή εκμάθηση του αθλήματος και κοινωνικοποίηση»

Λίγες μέρες μετά την έναρξη των Ακαδημιών βόλεϊ γυναικών του Άρη, ο έφορος Τμήματος των Ακαδημιών, Γιάννης Χίτζιος, μιλάει στο www.arisvolleywomen.gr, για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του, για τους στόχους των Ακαδημιών και το τι κάνει τις Ακαδημίες του Άρη να ξεχωρίζουν…

– Κύριε Χίτζιο, ξεκίνησε η χρονιά, ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σας;

«Η χρονιά έχει ξεκινήσει για εμάς εδώ και 10 μέρες. Είμαστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα προσέλευση των παιδιών και περιμένουμε να αυξηθούν αρκετά μέχρι το τέλος του μήνα. Η αύξηση των παιδιών σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι ικανοποιητική και αυτό μας επιβεβαιώνει πως βαδίζουμε στο σωστό δρόμο».

– Η φιλοσοφία του συλλόγου ποια είναι;

«Φιλοσοφία μας είναι τα παιδιά να μάθουν σωστό βόλεϊ και να κοινοποιηθούν ομαλά μέσα σε ένα υγιές κοινωνικό σύνολο. Σαν σύλλογος, θέλουμε τα παιδιά των Ακαδημιών μας να είναι οι ¨αυριανές¨ αθλήτριες της γυναικείας ομάδας, μιας ομάδας η οποία είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδος και η κορυφαία ομάδα της Μακεδονίας. Ας μην ξεχνάμε πως η ομάδα των νεανίδων μας είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος».

– Τι είναι αυτό που κάνει τον σύλλογο του Άρη να ξεχωρίζει;

«Από την περσινή χρονιά έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα, στη πληρότητα του αθλητικού εξοπλισμού της ομάδας μας. Συνεχώς προσθέτουμε όργανα, που βοηθούν στην εξέλιξη και την βελτίωση των μικρών αθλητριών. Το παρκέ μας είναι ξύλινο και δεν επιβαρύνει τα γόνατα των μικρών παιδιών. Επίσης, οι προπονητές μας είναι τρεις κατά την διάρκεια των προπονήσεων και αυτό βοηθάει στο να υπάρχει καλύτερος έλεγχος και ποιότητα στη προπόνηση. Μάλιστα, ο υπεύθυνος προπονητής των Ακαδημιών μας, κύριος Γιάννης Πετίδης, είναι πολύ έμπειρος, με εικόνες στο κορυφαίο επίπεδο και η αγάπη του στο να διδάσκει νέα παιδιά είναι καταλυτική, ώστε να μπουν οι σωστές βάσεις, για μια καλή αθλητική διαδρομή. Μαζί με τον κύριο Πετίδη, συνεργάτες του είναι ο Στράτος Καββαδάς και η Μάγδα Πετίδου. Πρόκειται για 2 εξαίρετους νέους που δίνουν μεγάλη βάση και αγάπη σε αυτό που κάνουν. Όλοι οι παραπάνω λόγοι, αλλά και πολλοί ακόμα, θεωρώ πως κάνουν τις Ακαδημίες μας να είναι η ιδανική εκκίνηση για τις μικρές αθλήτριες που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα του βόλεϊ».

– Τι χρειάζεται να κάνουν οι γονείς ώστε να εγγραφούν στις Ακαδημίες του Άρη;

«Μπορούν καθημερινά από τις 5 ως τις 9 το βράδυ, να έρθουν στο γραφείο του βόλεϊ στη Θύρα 3 και να πάρουν πληροφορίες από την γραμματεία. Επίσης, μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα 6945370371 και 697997539. Σε όλα τα παιδιά από την ηλικία των 5 έως των 16, πάντα δίνουμε 2 βδομάδες περιθώριο να κάνουν προπονήσεις, για να δουν αν τους αρέσει το άθλημα και μετά γίνει η εγγραφή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα παρατράγουδα μιας μεταγραφικής περιόδου