Προειδοποίηση
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/New_Site/2014-2015/a1_andron/melina
Σημείωση
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Το Greekvolley στο πλευρό της Ghoncheh Ghavami

Το Greekvolley θέλοντας να συμπαρασταθεί στην τόσο άδικα φυλακισμένη Ιρανή δικηγόρο Ghoncheh Ghavami έχει αναρτήσει στην αρχική του σελίδα φωτογραφία της από τη Διεθνή Αμνηστία.

Κάνουμε έκλυση σε όλους σας να πατήσετε πάνω στη φωτογραφία (αρχική σελίδα του σάιτ κάτω από το λογότυπου του NEFELI δεξιά) που  θα σας οδηγήσει στην σελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας. Εκεί συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην ομαδική επιστολή απελευθέρωσης της,  για να ενωθούμε όλοι μαζί ενάντια στα καθεστώτα που κακομεταχειρίζονται τις γυναίκες, που τους φέρονται σαν κατώτερα όντα, που τις φιμώνουν και φυλακίζουν, που τις υποτιμάνε. Η νεαρή Ιρανή δεν φυλακίστηκε γιατί ήθελε να δει ένα αγώνα βόλεϊ, φυλακίστηκε επειδή πίστεψε πως ήταν άνθρωπος. Ας φωνάξουμε στο πλευρό της για την ελευθερία της, για το δικαίωμα στη ζωή όλων των καταπιεσμένων γυναικών όλου του κόσμου. ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ GHONCHEH GHAVAMI!

 

*

Η 25χρονή Ιρανο-βρετανή, συνελήφθει στις 30 Ιουνίου μετά από ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στην πολιτική του Ιράν να απαγορεύει στις γυναίκες να παρακολουθούν αθλητικά γεγονότα σε γήπεδα που υπάρχουν άντρες. Η Γκοντσέχ  βρέθηκε έξω από το γήπεδο βόλεϊ που αγωνιζόταν η Εθνική Ιράν ενάντια στην Ιταλία με άλλες γυναίκες. Συνελήφθει κρατήθηκε αρχικά σε απομόνωση χωρίς παρουσία δικηγόρου. Την 1η Οκτωβρίου ξεκίνησε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για την κράτησή της και τον ορισμό δικηγόρου που δεν επέλεξε η ίδια. Η ίδια ανέφερε πως κατά την απομόνωσή της υπέστη ψυχολογική πίεση από τους ανακριτές της και της είπαν «δε θα βγεις ζωντανή έξω από τη φυλακή».