Πρόγραμμα Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων Beach Volley κατηγορίας Futures για το 2022

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ανακοίνωσε τις πρώτες διοργανώσεις beach volley που εγκρίθηκαν για το 2022, μέσα στο νέο πλαίσιο που έθεσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, τα πρώην τουρνουά 1 και 2 αστέρων εντάσσονται στην κατηγορία Futures και εποπτεύονται από τις Ηπειρωτικές Συνομοσπονδίες (CEV για τα ευρωπαικά).

Ανάμεσα στα τουρνουά που εγκρίθηκαν είναι και το τουρνουά Futures ανδρών-γυναικών στην Ιο (30/6-3/7) αλλά και τουρνουά ανδρών στην Ρόδο (19-22 Μαίου).

Οι υπόλοιπες διοργανώσεις είναι στην Μαδρίτη (Futures ανδρών στις 12-15 Μαίου και Futures γυναικών στις 19-22 Μαίου), στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας (28-31 Ιουλίου, Futures ανδρών-γυναικών) και στο Μπάντεν της Αυστρίας (Futures ανδρών-γυναικών στις 25-28 Αυγούστου).

Για τις ελληνικές διοργανώσεις, το τουρνουά δύο φύλων στην Ιο έρχεται σε συνέχεια του αντίστοιχου 1-star που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το 2019 στην παραλία Μυλοπότας. Διοργανωτής και πάλι η εταιρεία Luxurios σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 
Στην Ρόδο το τουρνουά ανδρών θα φιλοξενηθεί στο αθλητικό κέντρο Καλλιπάτειρα όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις Beach Volley που φιλοξένησαν πλήθος άλλων διεθνών διοργανώσεων στο παρελθόν. Οι διοργανωτές όπως και στα Juniors Finals των τελευταίων ετών θα είναι η Τοπική Επιτροπή με την υποστήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας.  

Οι κανονισμοί και το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των τουρνουά θα ανακοινωθούν σύντομα μετά την επεξεργασία των όρων που θα γίνει από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, με την διοργανώτρια χώρα να εκπροσωπείται με 3 τουλάχιστον ομάδες στα ταμπλό σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ενώ καθιερώνεται από φέτος υποχρεωτικά live streaming σε όλες τις διοργανώσεις της κατηγορίας.

Στο ευρωπαϊκό καλεντάρι των Futures αναμένεται να προστεθούν σύντομα και άλλες διοργανώσεις Futures από αιτήματα που βρίσκονται σε επεξεργασία, ενώ όπως σημειώνει η CEV στόχος είναι φέτος να δοθεί η ευκαιρία σε νέους Ευρωπαίους αθλητές να αγωνιστούν και να αναδείξουν το ταλέντο τους, βοηθώντας στην ανάπτυξη του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα.       

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το νέο πλαίσιο παγκόσμιων διοργανώσεων, οι κορυφαίες επαγγελματικές διοργανώσεις PRO-TOUR ELITE-16 είναι πλέον "κλειστές" διοργανώσεις για τις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου (στις οποίες δεν υπάρχει Ελληνική και λίγες μόνο Ευρωπαϊκές), και για τον λόγο αυτό η προώθηση των μικρότερων διοργανώσεων είναι καθοριστική για την δυνατότητα νέων ομάδων να ενταχθούν στο διεθνές περιβάλλον του αθλήματος αλλά και στην διαδικασία Ολυμπιακής πρόκρισης για το Παρίσι 2024, που σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023.