Α.Σ.Άθλος Ορεστιάδας - Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας (11η αγωνιστική, 14/1, 19:00, Live Streaming ESAP T.V., You Tube)

Αγωνιστική των ντέρμπι η 11η και στην Ορεστιάδα ο Άθλος υποδέχεται τον Αριστοτέλη σε μία ακόμα μεγάλη μάχη για την επιβίωση και την καθιέρωση στην επαγγελματική κατηγορία.
(Γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς, Ορεστιάδα, 11η αγωνιστική, 14/1, 19:00, Live Streaming ESAP T.V., You Tube, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Αβραμίδης).

Οι δύο ομάδες έρχονται με ανοικτούς λογαριασμούς από την Pre League αλλά και την προκριματική φάση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς που έγινε στην Πολίχνη.

Ο Άθλος Ορεστιάδας θα παρουσιαστεί με νέο τεχνικό επιτελείο που θα αποτελείται με νέο προπονητή τον Θοδωρή Χουσίδη στη θέση του Ηλία Κρεούζη. Η ομάδα της Ορεστιάδας προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Φοίνικα ΟΝΕΧ με 3-0 σετ. Έχει 8 βαθμούς και βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Αριστοτέλης ακολουθεί μαζί με τον ΟΦΗ καθώς έχουν από 3 βαθμούς. Ο Άθλος διεκδικεί την 3η του νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Θοδωρής Χουσίδης δήλωσε: «Είναι ένα πολύ κομβικό ματς και για τις δύο ομάδες και η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη. Η νίκη αποτελεί "μονόδρομο" για εμάς, αλλά δεν υπάρχει λόγος να αγχωθούμε. Θα παίξουμε ελεύθερα και έχω την πεποίθηση πως το θετικό αποτέλεσμα θα έρθει. Είναι ένα παιχνίδι "ντέρμπι" ανάμεσα σε δυο ομάδες, που κυνηγάνε τον ίδιο στόχο. Εμείς υπερτερούμε βαθμολογικά και ο Αριστοτέλης θα προσπαθεί από εδώ και πέρα να διεκδικήσει ό,τι μπορεί από κάθε ματς για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Προετοιμαζόμαστε σκληρά για το ματς, δουλεύουμε κυρίως πάνω στην τακτική του αντιπάλου, αλλά και στο κομμάτι της ψυχολογίας. Βέβαια όπως πάντα, η παρουσία του κόσμου μας στο γήπεδο θα παίξει για μια ακόμη φορά καταλυτική σημασία και ευελπιστώ πως οι φίλοι της Ορεστιάδας και του Έβρου θα στηρίξουν με τη φωνή του και την ενέργειά τους τον Άθλο μας»

Ο ακραίος του Άθλου Γιαβόρ Γκένοφ δήλωσε: «Είναι ένας σημαντικός αγώνας για όλους, στον οποίο περιμένω μια «καθαρή» νίκη και τίποτα άλλο. Είναι ο τρίτος μας φετινός αγώνας με την ομάδα της Σκύδρας, η οποία θα έχει μάλλον νέο πασαδόρο. Είναι σημαντικό για εμάς απέναντι στον Αριστοτέλη να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι μας. Είμαι σίγουρος, ότι θα είμαστε όλοι στη βέλτιστη φόρμα για αυτόν τον αγώνα. Παρά τις τελευταίες συσσωρευμένες απώλειες βαθμών, πιστεύω πολύ στην ομάδα μας και ελπίζω να καταγράψουμε περισσότερες νίκες στο δεύτερο γύρο της σεζόν" τόνισε ο ξένος άσος της ομάδας, που ζήτησε κι αυτός από τους φιλάθλους να βρεθούν στο πλευρό του Άθλου και με τη στήριξή τους να πανηγυρίσουμε στο φινάλε του ματς την πρώτη νίκη της ομάδας στο Β' γύρο του πρωταθλήματος».

Ο Αριστοτέλης κυνηγάει την 2η νίκη του στο πρωτάθλημα, ενώ μαζί με τον Άθλο είναι οι μοναδικές ομάδες της κατηγορίας που δεν έχουν νίκη με 3-0 σετ. Η ομάδα της Σκύδρας αναζητά με κάθε τρόπο τους βαθμούς που θα τον φέρουν όλο και πιο κοντά στο γκρουπ των ομάδων που θα είναι εκτός 6αδας.

Στα προκριματικά του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς στην Πολίχνη (16/10/22) ο Άθλος νίκησε τον Αριστοτέλη με 3-0 (25-19, 25-23, 25-23), ενώ στον Α΄γύρο (30/10/22) στα Καλύβια ο Αριστοτέλης είχε νικήσει τον Άθλο με 3-2 (25-20, 16-25, 25-27, 27-25, 15-10) που είναι και η μοναδική νίκη που έχει σημειώσει στη Volley League.

 

Volley League 2022-23

Β΄ΓΥΡΟΣ

11η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023        

Γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς, Ορεστιάδα, 19:00 (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Α.Σ.Άθλος Ορεστιάδας - Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Αβραμίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Πιλούδης, Μέκιος, Γραμματεία: Σαρδάνη.

Γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας Ερμούπολη, 18:00 (Live Streaming ΕRΤ FLIX T.V.): ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Φραγκάκης, Ονόπας, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Συρίγος, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης Νέας Σμύρνης, 20:00 (Live Streaming ESAP TV): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Πήγασος Πολίχνης

Διαιτητές: Βουδούρης, Νικάκης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Αρβανίτης, Βαρατάσης, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, 21:30 (ΕΡΤ-3 HD T.V.): Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Λούμσι, Σταυρίδης, Γραμματεία: Κουμπλή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Γυμναστήριο Β.Α.Κ. Ηρακλείου Κρήτης, 17:00 (Live Streaming ESAP TV): Ο.Φ.Η. - Α.Ο.Π.Κηφισιάς

Διαιτητές: Αγγελίδης, Τραχαλάκη, Παρατηρητής: Καρπουζάς, Επόπτες: Ξυδάκης, Συκάς, Γραμματεία: Παπαδάκη.