Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Volley League πανηγύρισε ο ΟΦΗ

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Volley League πανηγύρισε ο ΟΦΗ βάζοντας στο ενεργητικό του τους πρώτους 3 βαθμούς.

Πρώτοι σκόρερ του ΟΦΗ ήταν οι Τζάρβιτς, Σικούκου που σημείωσαν από 12 πόντους ενώ κορυφαίος ήταν ο πασαδόρος της ομάδας Ενρίκουε Αντάμι. Από τον Αριστοτέλη ξεχώρισε ο Μέντεζ.

Στο ντέρμπι που ολοκλήρωσε την 3η αγωνιστική η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα νίκησε στο Ηράκλειο τους νεοφώτιστους με 3-0 σετ χάρις την υποδοχή στο σερβίς και τον πλουραλισμό στην επίθεση. Η ομάδα της Σκύδρας πίεσε στο 1ο και στο 3ο σετ αλλά είχε κακή υποδοχή και δε μπόρεσε να σταθεί με αξιώσεις στον αγώνα.

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στον αγώνα με το σερβίς του Σικουκού χτίζοντας προβάδισμα 5-1. Ο Αριστοτέλης μπήκε καλύτερα στη συνέχεια και μείωσε με τους Μέντεζ, Τσέλιο σε 12-11. Οι δύο άσσοι του Τζάρβις και το μπλοκ του Βαϊόπουλου στον Φλόρες έφεραν σερί 4-0 και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +5 (16-11). Ο Αριστοτέλης επέστρεψε πάλι με τον MVP της 2ης αγωνιστικής Μέντεζ ισοφαρίζοντας στο 22-22. Το χαμένο σερβίς του Μέντεζ και η άουτ επίθεση που έκανε ο Κουβανός έδωσαν δύο δώρα στον ΟΦΗ που έκανε το 24-22. Έτσι παρά το λάθος του Τζάρβιτς (24-23) ο Σικούκου με μπλοκ άουτ επίθεση από τα χέρια του Ρόχας έκλεισα το σετ 25-23 για το 1-0.

Το 2ο σετ άρχισε και τελείωσε νωρίς καθώς στο 6-5 ο Αντάμι πήγε στο σερβίς και διέλυσε την υποδοχή του Αριστοτέλη. Με συνολικό σερί 7-0 ο ΟΦΗ εκτόξευσε τη διαφορά στο 13-5 και το σετ έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες χάρις τους δύο πόντους του Σικούκου για το 25-15 και το 2-0.

Στο 3ο σετ ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στο πρώτο μισό. Το 7-4 που έγινε με δύο μπλοκ του Χήρα και άσσο του ίδιου παίκτη είχε απάντηση από τον Σαρικείσογλου και τον Ρόχας που ισοφάρισαν 9-9 και έβαλαν και μπροστά την ομάδα τους με 12-11. Ο Αμπράο ισοφάρισε 12-12. ο Αντάμι έκανε μπλοκ και ο Αμπράο άσσο δίνοντας προβάδισμα στον ΟΦΗ με 14-12. Η διαφορά του +2 συντηρήθηκε και αυξήθηκε στο +4 χάρις την επίθεση του Σικούκου και τον άσσο του Αραμπόπουλου. Ο Αριστοτέλης μείωσε στο -2 με τον Φλόρες αλλά τα λάθη που έκανε στη συνέχεια και οι πόντοι από Τζάρβιτς και Σικούκου έκλεισαν το σετ με 25-22 για το 3-0 σετ.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Αγγελίδης, Παρατηρητής: Καρπουζάς, Επόπτες: Κανδηλιεράκης, Σπαντιδάκη, Γραμματεία: Λινοξυλάκη.

Διακύμανση

1ο σετ: 8-6, 16-11, 21-19, 25-23

2ο σετ: 8-5, 16-06, 21-10, 25-15

3ο σετ: 8-5, 16-14, 21-17, 25-22

*Οι πόντοι του Ο.Φ.Η. προήλθαν: 10 άσσοι, 32 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 26 λάθη αντιπάλων και του Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλη Σκύδρας οι πόντοι προήλθαν: 3 άσσοι, 31 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 24 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-23, 25-15, 25-22) σε 79΄.

Ο.Φ.Η. (Κώστας Δεληκώστας): Τζάρβις 12π. (9/16επ., 3 άσσοι, 70%υπ., 40%αρ.), Χήρας 6 (3/4επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Σικούκου 12 (11/20επ., 1 μπλοκ), Αντάμι 4 (1 μπλοκ, 3 άσσοι), Βαϊόπουλος 5 (2/2επ., 3 μπλοκ), Ροντρίγκο Αμπράο 9 (7/20επ., 2 άσσοι, 87%υπ., 67%αρ.) / Τσαδήμας (λ. - 78%υπ., 50%αρ.), Αραμπόπουλος. 1 (1 άσσος).

Φ.Ε.Σ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ (Παναγιώτης Σδραυκάκης): Μέντεζ Ινγκλέσιας 18π. (14/24επ., 1 μπλοκ, 3 άσσοι), Φλόρες Τζάκσον 5 (5/14επ., 60%υπ., 30%αρ.), Ρόχας 2 (1/4επ., 1 μπλοκ), Προύσαλης, Τσέλιος 3 (3/4επ.), Σαρικεΐσογλου 7 (7/16επ., 38%υπ., 12%αρ.) / Συναδινός (60%υπ., 35%αρ.), Αντωνίου (λ), Παπαγεωργίου, Σρδαυκάκης Π., Βλαχοπούλος, Παλαιολόγος 1 (1/1επ.).

Ο προπονητής του Ο.Φ.Η. Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρώτη νίκη. Ήμασταν πιεσμένοι στο πρώτο σετ, γιατί δεν ξέραμε τι να περιμένουμε ακριβώς απο την ομάδα μας. Κάναμε μια εβδομάδα προπόνηση με τον πασαδόρο μας, γιατί έλειπε με κορονοϊό. Μας έλειπε και ο λίμπερο ο Τσαδήμας, έπαιξε μόνο με μια προπόνηση. Ουσιαστικά τώρα χτίζουμε την ομάδα. Προσπαθούμε να βρεθούμε με τον πασαδόρο. Αφιερώσαμε πολύ χρόνο στον πασαδόρο και τους επιθετικούς και δε δουλέψαμε πολύ στο μπλοκ άμυνα. Αρκετοί παίκτες μου στο μπλόκ είναι σε νηπιακό επίπεδο και αυτή την εβδομάδα θα δουλέψουμε πολύ. Αργούμε πολύ στο χρόνο, στο μπλόκ. Για αυτό στην αρχή δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε το παιχνίδι του Προύσαλη που ήταν πολύ καλός και δεν κάναμε πολλά μπρέικ-πόιντ. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Θέλουμε λίγο χρόνο, αλλά νομίζω με δουλειά θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Τώρα φιλοξενούμε τον ΠΑΟΚ. Είναι ομάδα απο την τετράδα, έχουμε λίγες πιθανότητες, αλλά θα προσπαθήσουμε να τις εξαντλήσουμε. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας. Ηταν και σε αυτό το παιχνίδι, πολύ ωραία η ατμόσφαιρα. Πιστεύω ότι θα είναι μαζί μας και στα επόμενα παιχνίδια. Θέλω να πω άτι ακόμη. Κάναμε ένα αίτημα στην τοπική ένωση του βόλει για να αναβληθεί ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών Κρήτης στο βόλει που είχε οριστεί την ίδια ώρα με το δικό μας παιχνίδι. Στον τελικό είχε προκριθεί η γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ και ζητήσαμε αναβολή, ώστε να είναι τα κορίτσια στο γήπεδο, για εμπειρίες. Δεν ξέρω, πρόσωπα και δε ξέρω γιατί απορρίφθηκε το αίτημα μας για αναβολή. Εγκληματούν αυτοί που δεν επιδιώκουν να έρθουν τα παιδιά στα παιχνίδια μας στην Volley League. Τα παιδιά πρέπει να έχουν ινδάλματα. Τα παιδιά αυτά θα έβλεπαν σήμερα τον Σαρικείσογλου που είναι σχεδόν 40 χρονών και παίζει. Θα έβλεπαν τον Προύσαλη που ήταν 12 χρόνια πασαδόρος της Εθνικής ομάδας. Η επαφή του είναι αξεπέραστη. Αυτά είναι παραστάσεις για τα παιδιά. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν απο εικόνα, να έχουν παραστάσεις και να αγαπήσουν το βόλει. Αυτό που έκαναν είναι πολύ άδικο".

Ο λίμπερο του Ο.Φ.Η. Θοδωρής Τσαδήμας δήλωσε: "Είναι πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα. Είναι νίκη και τρίποντο. Το χρειαζόμασταν πολύ. Δεν είχαμε καταφέρει ακόμη να παίξουμε όλοι μαζί. Πρώτη φορά το κάναμε, να είμαστε όλοι οι παίκτες μαζί. Ταλαιπωρήθηκα απο τον covid δέκα μέρες. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Βαθμολογικά και ψυχολογικά. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Τώρα έχουμε τον ΠΑΟΚ, που είναι δυνατή ομάδα και κυνηγάει όλους τους στόχους. Εύχομαι να δείξουμε και πάλι ένα καλό πρόσωπο".

O προπονητής του Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλη Σκύδρας Παναγιώτης Σδραυκάκης: "Με τρία μπλόκ στο παιχνίδι δύσκολα θα κερδίσεις. Η υποδοχή μας δεν ήταν καλή σε σχέση με τον ΟΦΗ, οπότε και εκεί ήμασταν στα μείον. Δεν τα πήγαμε όσο καλά θα θέλαμε. Και εμείς και ο ΟΦΗ, έχουμε τους ίδιους στόχους να παραμείνουμε στην κατηγορία. Ηταν ένα παιχνίδι εκτός έδρας. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, ευελπιστούμε στα επόμενα".

 

Ο ακραίος του Αριστοτέλη Σκύδρας Μιχάλης Σαρικεϊσογλου δήλωσε: "To μυστικό για να παίζουμε ακόμη το ξέρει καλά ο κόουτς Δεληκώστας, τον οποίο ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Είναι μεγάλη η βοήθεια που έχει δώσει σε αθλητές σαν εμένα και μπορούμε να συνεχίζουμε ακόμη, σε αυτό το επίπεδο. Σήμερα δεν είμαστε για συγχαρητήρια. Ηταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Να πάρουμε κάτι παραπάνω. Δυστυχώς χάσαμε το πρώτο σετ, μας στοίχησαν τα λάθη. Χάσαμε πολλά σερβίς και κάναμε λάθη στην επίθεση. Η ομάδα της Σκύδρας πρέπει να λύσει τα εσωτερικά και εξωτερικά της προβλήματα. Τα προβλήματα πιέζουν την κατάσταση. Θεωρώ ότι με την βοήθεια των ανθρώπων, αυτά τα προβλήματα θα λυθούν και η ομάδα θα δείξει καλύτερο πρόσωπο. Εχουμε ομάδα με ταλέντο, ένα προπονητή που προσπαθεί πολύ στην προπόνηση. Εμείς είδαμε το παιχνίδι του ΟΦΗ στην Κηφισιά, αλλά ο ΟΦΗ ήταν πολύ διαφορετικός σήμερα. Δεν είχε καμία σχέση. Πολύ βελτιωμένος μέσα σε μια εβδομάδα. Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ και στο πρόεδρο της ομάδας, για την προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Εχει πολύ καλή ομάδα φέτος και με αυτόν τον προπονητή θα βελτιώνεται. Είναι μια απο τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος. Αλλά θεωρώ ότι και εμείς μπορούμε να γίνουμε αν λυθούν κάποια προβλήματα. Το πρωτάθλημα φέτος είναι λίγο περίεργο. Ολοι μπορούν να κερδίσουν και όλοι μπορούν να χάσουν. Θέλουμε και εμείς να χτυπάμε όλα τα σετ, με οποιαδήποτε αντίπαλο".

Πολυμέσα