Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Volley League.

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Volley League.
O δικέφαλος νίκησε με 3-0 σετ τον Α.Ο.Π.Κηφισιάς στο PAOK Sports Arena και ανέβηκε στους 6 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα. Ο ΠΑΟΚ θα στερηθεί των υπηρεσιών του Γιόρνα που τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός γηπέδων 10 ημέρες. Θα απουσιάσει στον πρώτο αγώνα με τη Μοντάνα.

Αντίθετα ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Κώστα Χριστοφιδέλη έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 2ο σετ σετ όταν προηγήθηκε 23-20 και 27-26 αλλά με τρία διαδοχικά λάθη των παικτών του έχασαν το σετ και από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ όταν έκανε το 2-0 σετ κατάφερε να φτάσει άνετα στη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Βαν ντε Ντρις με 16 πόντους αλλά κορυφαίος στον αγώνα ήταν ο Κόστα που πέτυχε 12 πόντους εκ των οποίων οι 5 ήταν από μπλοκ.

Η Κηφισιά υστέρησε επιθετικά αλλά και η υποδχοή της δεν είχε διάρκεια. Ο Οκοσάνοβιτς ήταν πρώτος σκόρερ με 18 πόντους.

Στο πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά και με ισχυρό σερβίς προηγήθηκε 7-2 μετά από άσσο του Ουόλς. Η Κηφισιά συνέχισε να τελειώνει μπάλες με δυσκολία και ο δικέφαλος έφτασε τη διαφορά μέχρι το +9 (22-13) με μπλοκ του Κόστα στον Οκοσάνοβιτς. Η Κηφισιά ανέβασε την απόδοσή της και βρίσκοντας πόντους από Τσέιβερς και Οκοσάνοβιτς μείωσε 23-18. Ο ΠΑΟΚ τελικά έκλεισε το σετ 25-20 με επίθεση του Ράπτη.

Στο δεύτερο σετ, το οποίο είχε συναρπαστική εξέλιξη η Κηφισιά προηγήθηκε 8-6 με επίθεση του Παπαδόπουλου, ενώ στην εξέλιξη του σετ πήρε «αέρα» τεσσάρων πόντων 17-13 με μπλοκ του Σπηλιώτη. Ο ΠΑΟΚ με αντεπίθεση διαρκείας και ισχυρό σερβίς ισοφάρισε 23-23 με τον Κόστα. Η Κηφισιά έφτασε 4 φορές σε σετ μπολ, όμως ο ΠΑΟΚ σε ισάριθμες περιπτώσεις κράτησε το side out. Τελικά οι γηπεδούχοι στο πρώτο δικό τους σετ μπολ 28-27, κατάφεραν να το κλείσουν 29-27 με μπλοκ του Κόστα.

Στο 3ο σετ στο 4-4 αποχώρησε τραυματίας ο Γιόρνα. Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 8-8. Η συνέχεια όμως ήταν υπόθεση του ΠΑΟΚ ο οποίος με σερί 8-0 πήρε διαφορά ασφαλείας 16-8 και τελικά πήρε το σετ 25-15 με τον Ντε Ντρις.

Διαιτητές: Ισκάς, Σταυριανίδης, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Βασδέκης, Κοτσικάρη, Γραμματεία: Κουμπλή.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-3, 16-9, 21-13, 25-20

2ο σετ: 6-8, 13-16, 19-21, 29-27

3ο σετ: 8-6, 16-8, 21-13, 25-15

*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν: 5 άσσοι, 10 μπλοκ, 42 επιθέσεις, 22 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Π.Κηφισιάς προήλθαν: 3 άσσοι, 34 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 24 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-20, 29-27, 25-15) σε 80΄.

ΠΑΟΚ (Γιόσκο Μιλενκόσκι): Γιόρνα 7π. (6/9επ., 1 μπλοκ, 60%υπ., 40%αρ.), Κόστα 12 (6/11επ., 5 μπλοκ, 1 άσσος), Γουόλς 2 (0/1επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Βουλκίδης 6 (5/9επ., 1 μπλοκ),  Ράπτης 10 (9/19επ., 1 άσσος, 57%υπ., 33%αρ.), Βαν ντε Ντρις 16 (12/28επ., 2 μπλοκ, 2 άσσοι) / Κοκκινάκης (λ. - 86%υπ., 71%αρ.), Μούχλιας, Σωτηρίου 4 (4/7επ., 67%υπ., 67%αρ.), Γάτσης.

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Χριστοφιδέλης): Οκοσάνοβιτς 18π. (17/36επ., 1 άσσος), Στιβαχτής, Παπαδόπουλος Γ. 3 (3/9επ., 46%υπ., 38%αρ.), Σπηλιώτης 2 (2/4επ.), Μορέιρα Μαϊκόν 4 (3/13επ., 1 μπλοκ), Τσέιβερς 11 (9/24επ., 2 άσσοι, 22%υπ.) / Κοντοστάθης (λ. 40%υπ., 28%αρ.), Κοσμάς, Σιημήτρας, Ρουσσόπουλος.

O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι δήλωσε: «Το πρώτο και το τρίτο σετ ήταν εύκολο για εμάς. Στο δεύτερο σετ όμως είχαμε πρόβλημα. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Πέρα από τη νίκη, χάσαμε και τον Γιόρνα και σε 3 ημέρες παίζουμε με την Μοντάνα για την Ευρώπη. Μιλήσαμε μαζί του, μιλήσαμε και με τους γιατρούς, δεν πιστεύω ότι είναι σοβαρό το πρόβλημα. Ίσως πρέπει να λείψει μια εβδομάδα. Είναι σίγουρο όμως ότι θα χάσει το πρώτο ματς. Έχουμε όμως παίκτες. Τον Ράπτη, τον Σωτηρίου, τον Μούχλια. Δε θα είναι εύκολο το ματς με την Μοντάνα. Είναι πρώτη αυτή τη στιγμή στη Βουλγαρία. Επίσης μπαίνουμε σε μια σειρά συνεχόμενων αγώνων ανά τρεις ημέρες, αφού μετά το πρώτο ματς με την Μοντάνα, πάμε στην Κρήτη για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ακολουθεί νέο ταξίδι στη Βουλγαρία για την ρεβάνς και μετά έχουμε την αναμέτρηση με τον Μίλωνα. Προετοιμαζόμαστε όμως κατάλληλα».

Ο Βέλγος διαγώνιος του ΠΑΟΚ Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις δήλωσε: «Κυριαρχήσαμε στο πρώτο σετ, παίζοντας πολύ καλά στο μπλοκ και την άμυνα. Στο δεύτερο σετ δεν μπήκαμε καλά, αλλά αποδώσαμε στα τέλη, ωστόσο θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το σετ νωρίτερα. Οι αντίπαλοι απέκτησαν ψυχολογία και μας πίεσαν με το σερβίς τους, αλλά δείξαμε χαρακτήρα και κατακτήσαμε το δεύτερο σετ, όπως κάναμε και με τον Πήγασο Πολίχνης. Πιστεύω η κατάκτηση του δεύτερου σετ ήταν το «κλειδί» για το 3-0, καθώς ο αντίπαλος άδειασε αφού αντί για 1-1 το παιχνίδι έγινε 2-0».

O προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Χριστοφιδέλης είπε: "Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του και περαστικά στον Χάις Γιόρνα, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εμείς δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από την καλή απόδοση που είχαμε κατά διαστήματα. Αυτό που μετρά είναι η διάρκεια. Δυστυχώς σήμερα δεν τα καταφέραμε. Χωρίς να μας πιέσει ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ από τη γραμμή του σερβίς, είχαμε αρκετά προβλήματα στην υποδοχή μας με αποτέλεσμα να μην έχουμε καλό side out.  Ακόμα και στο 2ο σετ που βρεθήκαμε να προηγούμαστε με 2-3 πόντους, δεν είμασταν αυτοί που έπρεπε για να το τελειώσουμε. Κρατάω ορισμένα θετικά στοιχεία από το παιχνίδι και έχει να κάνει με τη διάθεση που έδειξαν κάποιοι αθλητές. Όπως λέω στους αθλητές μου κάθε παιχνίδι είναι ευκαιρία για προσωπική και ομαδική βελτίωση. Αυτή την ευκαιρία σήμερα την χάσαμε. Απέναντι σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, όταν σου παρουσιάζεται η ευκαιρία πρέπει να την αξιοποιείς. Εμείς δεν το κάναμε. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά ενόψει του δύσκολου παιχνιδιού απέναντι στον Μίλωνα την επόμενη αγωνιστική". Ο κεντρικός της Κηφισιάς Αντώνης Σπηλιώτης είπε: "Γνωρίζαμε ότι είχαμε μπροστά μας ένα ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Το έργο μας έγινε ακόμα πιο δύσκολο με την απουσία του Ρικάρντο. Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό. Ειδικά στο 2ο σετ είμασταν ανταγωνιστικοί και χάσαμε την ευκαιρία να το κατακτήσουμε. Δεν σκύβουμε το κεφάλι και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, έχοντας τη δίψα να επιστρέψουμε στις νίκες".

Πολυμέσα