Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση του Φοίνικα Σύρου για τη χορηγία της ΟΝΕΧ

Η Διοίκηση του ΑΟ Φοίνικα Σύρου μετά από σειρά δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας, επιθυμεί, προς αποκατάσταση της αλήθειας, να ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα, κάθε ενδιαφερόμενο, σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον του Συλλόγου και της Ομάδας.

Πριν τρία χρόνια περίπου, σε συνάντηση που πραγματοποίησε η Διοίκηση της Ομάδας του ΑΟ Φοίνικα Σύρου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο καθώς και τον Γενικό Διευθυντή της ΟΝΕΧ, τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με κύριο θέμα τη διάσωση της Ομάδας, συμφωνήθηκε από κοινού η στήριξη της ΟΝΕΧ για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η μοναδική προϋπόθεση που τέθηκε τότε από την ΟΝΕΧ ήταν να έχει η Ομάδα και την υποστήριξη όλων των τοπικών φορέων στην προσπάθεια αυτή, καθώς ο Φοίνικας Σύρου ήταν και παραμένει ομάδα όλου του νησιού.

Η ΟΝΕΧ στο διάστημα αυτό δείχνοντας εμπιστοσύνη στην αρχική συμφωνία και στους ανθρώπους της Ομάδας, στήριξε με συνολική χορηγία της τάξεως του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ποσό που αξιοποιήθηκε τόσο σε μεταγραφές σημαντικών παικτών, όσο και στην αποπληρωμή παλαιότερων χρεών του συλλόγου, ενώ ταυτόχρονα η ομάδα απέκτησε σοβαρές υποδομές όπως γραφεία, υπαλλήλους, φυσικοθεραπευτήριο, γυμναστήριο, όργανα κ.λπ.

Σήμερα όμως, τρία χρόνια μετά τη συνεχή στήριξη της ΟΝΕΧ, η μοναδική αυτή προϋπόθεση δεν τηρήθηκε από κανέναν άλλο φορέα, με εξαίρεση το Επιμελητήριο Κυκλάδων που διαχρονικά στέκεται δίπλα στην Ομάδα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του.

Εκτός από την ελλιπή στήριξη των φορέων, τόσο η Διοίκηση της Ομάδας όσο και η ΟΝΕΧ, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και μια σειρά άλλων αρνητικών δεδομένων:

Αρχικά, και παρότι για πρώτη φορά η Πολιτεία ενίσχυσε τον Ελληνικό Αθλητισμό και κατά συνέπεια το βόλεϊ, από τη φορολογία του Στοιχήματος, ο Φοίνικας Σύρου δεν εισέπραξε τα αναμενόμενα ποσά δεδομένων και των δυσκολιών της νησιωτικότητας. Στη συνέχεια είναι οι αγκυλώσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα στο ελληνικό βόλεϊ όπως, ενδεικτικά, το πλαφόν των 4 ξένων παικτών σε κάθε ομάδα, παρότι οι Έλληνες παίκτες δεν επαρκούν για τη στελέχωση όλων των ομάδων του Πρωταθλήματος. Και τέλος, η μειωμένη δυναμική του εθελοντισμού και ο εφησυχασμός των ανθρώπων που θα έπρεπε να βρίσκονται πιο κοντά στην ομάδα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Παρά τη δυσχερή αυτή κατάσταση, η ΟΝΕΧ συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα, δηλώνοντας πως θα διαθέσει το ποσό των 300.000 ευρώ για την προσεχή σεζόν, ποσό πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε ιδιωτική στήριξη σε ομάδα του ελληνικού βόλεϊ.

Η Διοίκηση του ΑΟ Φοίνικα Σύρου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την ΟΝΕΧ για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή της όλα αυτά τα χρόνια. Η χορηγία της ΟΝΕΧ στήριξε την Ομάδα σε αντίξοες συνθήκες και κατέκτησε δύο τίτλους, ενώ συνέβαλε στη γενικότερη αναβάθμιση του βόλεϊ στη χώρα. Ειδικά στη φετινή αθλητική σεζόν όπου ο Φοίνικας Σύρου μαζί με όλες τις άλλες μεγάλες ομάδες πραγματοποιήσαν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων δέκα ετών.

Η Διοίκηση επισημαίνει ότι εάν θέλουμε ο Φοίνικας να παραμείνει στο Πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας και να διαφημίζει το νησί μας καθώς και εάν εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το «Μία Ομάδα, Ένα Νησί» είναι κάτι παραπάνω από ένα σύνθημα, δεν επαρκούν οι κόποι και οι θυσίες μιας ομάδας ανθρώπων και των χορηγών ο οποίοι μάλιστα δέχονται εύκολη και άδικη κριτική.

Ο Φοίνικας είναι η Ομάδα όλης της Σύρου για αυτό καλούμε όλους τους φορείς του τόπου και όλους τους φιλάθλους που αγαπούν την Ομάδα, να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και να σταθούν κοντά της.

Για τον λόγο αυτό η Διοίκηση θα καλέσει άμεσα σε συνάντηση τους φορείς του τόπου, προκειμένου να βρεθεί λύση, ώστε η ομάδα να συνεχίσει να κάνει περήφανο το νησί και τους ανθρώπους του.

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.