Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντέρμπι κορυφής μεταξύ του κατόχου του Σούπερ Καπ Φοίνικα ΟΝΕΧ και του Ολυμπιακού

Το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του φιναλίστ του Κυπέλλου και κατόχου του Σούπερ Καπ Φοίνικα ΟΝΕΧ και του Ολυμπιακού ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής και της πρώτης αγωνιστικής του Β΄γύρου της Β΄φάσης στο πρωτάθλημα Volley League (γυμναστήριο Δημήτρης Βικέλας, Ερμούπολη, 6η αγωνιστική, Β φάση, 8/4, 19:15, ΕΡΤ-3, Διαιτητές: Κουτσούλας, Γεροθόδωρος).

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 20 βαθμούς, βρίσκονται στο -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και +2 από τον ΠΑΟΚ. Ο Φοίνικας μετράει σερί νικών 4-0 στο πρωτάθλημα, ωστόσο, προέρχεται από την ήττα στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Ο ακραίος του Φοίνικα ΟΝΕΧ Κώστας Καπετανίδης είπε: “Και οι δύο ομάδες δεν είμαστε στην καλύτερή μας φάση. Ο Ολυμπιακός έχασε από έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ. Κι εμείς χάσαμε από τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Παρόλα αυτά αφήνουμε πίσω μας το Final Four και επικεντρωνόμαστε στη νίκη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, γιατί είναι ίσως από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του πρωταθλήματος, καθώς όποιος χάσει την Παρασκευή θα βρίσκεται αρκετά μακριά από τον τίτλο του πρωταθλήματος. Εμείς θα δώσουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να πάρουμε αυτή τη νίκη, θεωρώ πως είμαστε συγκεντρωμένοι για αυτό το ματς, φτάνει να έρθει. Το γεγονός ότι παίζουμε εντός έδρας μας δίνει δύναμη και ώθηση. Θέλουμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο στον κόσμο μας".

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για όλα. Μετά το Κύπελλο στρέφει το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα. Απαντες γνωρίζουν πως πιθανές βαθμολογικές απώλειες θα περιορίσουν το μεγάλο στόχο του τίτλου, ενώ από την άλλη εάν περάσουν νικηφόρα από τη Σύρο θα αποκτήσουν μεγάλο πλεονέκτημα. 

O Iταλός προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Στη βαθμολογία είναι η μία ομάδα κοντά στην άλλη, υπάρχει ανταγωνιστικότητα και επομένως θα είναι σημαντικό να παλεύουμε για κάθε μπάλα στη Σύρο, για να εξασφαλίσουμε τους σημαντικούς βαθμούς και τη νίκη. Η ομάδα μας έχει δουλέψει σκληρά, γιατί έχει τη θέληση να συνεχίσει να πιστεύει στην κατάκτηση του τίτλου».

Ο λίμπερο του Ολυμπιακού Δημήτρης Ζήσης είπε: «Είναι ένα κομβικό ματς για εμάς, που η νίκη θα μας αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες για τον τίτλο. Είμαστε έτοιμοι για ένα σκληρό αγώνα και θεωρώ, ότι με την αποφασιστικότητα και το σωστό τακτικό παιχνίδι, θα καταφέρουμε να νικήσουμε την πολύ καλή ομάδα του Φοίνικα».

Σε 49 αγώνες πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 35-14.

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.