Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιδανικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο 2022

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 3-0 σετ τον Φίλιππο στη Βέροια και έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο 2022 αλλά και στο ντεμπούτο του Ιταλού προπονητή Αλμπέρτο Τζιουλιάνι.
Οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν στους 23 βαθμούς και είναι στο +1 από τον ΠΑΟΚ.

Πρόσωπο του αγώνα ο Κώστας Προύσαλης ο οποίος ως πασαδόρος του Ολυμπιακού νίκησε την ομάδα που μέχρι και πριν από ένα μήνα ήταν στη δύναμη της. Εκτός αποστολής από τον Ολυμπιακό ήταν ο Έγκλεσκαλνς. Βασικός διαγώνιος ξεκίνησε ο Ζουπάνη, ενώ χρόνο πήρε και ο Παπαδόπουλος.

Ο Φίλιππος παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές και αποδυναμωμένος. Μπήκε πολύ άσχημα στον αγώνα καθώς βρέθηκε να χάνει με 13-0 στο 1ο σετ χάρις το σερβίς του Ανδρέα Ανδρεάδη. Η ομάδα της Βέροιας κατάφερε να γίνει πιο ανταγωνιστική στο 2ο και στο 3ο σετ αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα και να μείνει στους 3 βαθμούς.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη καθώς ο Φίλιππος παρουσιάστηκε με σύνθεση ανάγκης αλλά και ο Ολυμπιακός έπαιξε με αντίπαλο τον κακό εαυτό του. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 13-0 και πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 25-8 χάρις την αποτελεσματικότητα στην κόντρα επίθεση και στο μπλοκ.

Ο Φίλιππος προηγήθηκε 5-4 στο 2ο σετ αλλά ο Ολυμπιακός με σερί 5-0 προηγήθηκε 9-5 και αργότερα 14-7 με σερί από Πέριτς, Παπαδόπουλο. Ο Φίλιππος μείωσε σε 18-15 χάρις τους δύο άσσους του Σονάρι και τον πόντο του Βαρβεσιώτη αλλά με τους Χαραλαμπίδη, Παπαδόπουλο ο

Ολυμπιακός έτρεξε το σκορ και κλείδωσε το σετ 25-18 με τον Χαραλαμπίδη.
Με σερί 5-0 ο Ολυμπιακός ξέφυγε 12-5 και στο 3ο σετ. Ο Φίλιππος δεν είχε όπλα για να αντιδράσει, έκανε πολλά λάθη και ο Ολυμπιακός  με την επίθεση του Παπαδόπουλου τελείωσε τον αγώνα 25-15.

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Πορτοκαλίδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Πλιαχά, Σαρακινίδης. Γραμματεία: Συρομάχου.

Διακύμανση:

1ο σετ: 0-13, 4-16, 7-21, 08-25

2ο σετ: 5-8, 10-16, 15-21, 18-25

3ο σετ: 5-8, 7-16, 13-21, 15-25

*Οι πόντοι του Α.Π.Σ.Φιλίππου Βέροιας προήλθαν: 3 άσσοι, 17 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 18 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν: 0 άσσοι, 37 επιθέσεις, 15 μπλοκ, 23 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (08-25, 18-25, 15-25) σε 60΄.

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Δημήτρης Χριστοφορίδης): Γιάγκος 2 (2/4επ.), Γιαράμπα 2 (2 μπλοκ, 0/6επ.), Βαρβεσιώτης 6 (5/14επ., 12%υπ., 6%αρ.), Σονάρι 11 (9/25επ΄., 75%υπ., 50%αρ.), Στουντζίνσκι 1 (1/25επ., 50%υπ., 41%αρ.), Κουπατσιάρης 1 (1 μπλοκ) / Μιχελάκης (λ.- 61%υπ., 33%αρ.), Σιούτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Αλμπέρτο Τζιουλιάνι): Προύσαλης 1π. (1/1επ.), Παγιένκ 3 (1/3επ., 2 μπλοκ), Μιχαΐλοβιτς 4 (3/7επ., 1 μπλοκ, 60%υπ., 40%αρ.), Ανδρεάδης 1 (1/2επ.), Ζουπάνη 10 (6/9επ., 4 μπλοκ), Πέριτς 19 (15/26επ., 4 μπλοκ, 33%υπ., 17%αρ.) / Ζήσης (λ. - 89%υπ., 78%αρ.), Χαραλαμπίδης 2 (1/2επ., 1 μπλοκ), Στιβαχτής, Παπαδόπουλος 8 (7/16επ., 4 μπλοκ), Τζιάβρας (λ), Δαλακούρας 4 (2/5επ., 2 μπλοκ, 50%υπ., 50%αρ.). 

Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας Τάκης Χριστοφορίδης είπε: "Αλλοι παίζουν με πολυβόλα και εμείς με τόξα. Πρέπει να γίνουν πράγματα για να είμαστε πλήρης ως ομάδα. Ο πρόεδρος κάνει ότι μπορεί. Κάνει προσπάθειες. Καμιά φορά το ψάρι δε βρωμάει από το κεφάλι αλλά από την ουρά. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Μόνο ένας δεν έπαιξε όπως έπρεπε. Τον δικαιολογώ όμως και του είπα πως κι εγώ παίζω και εγώ πονάω με αυτά που περνάει η ομάδα. Εχω εμπιστοσύνη στους αθλητές και στον εαυτό μου. Δεν θα είναι αυτή η ομάδα που θα παίξει κόντρα στον ΟΦΗ. Δουλεύουμε σκληρά. Θέλω να πω συγγνώμη στον κόσμο της Βέροιας. Οτι μπορούσαμε κάναμε. Δεν είχαμε καν πασαδόρο. Εφυγε ο Προύσαλης και πήγε Ολυμπιακό, ο Μπουράκης στον ΠΑΟΚ και ο Ρουμελιωτάκης στην Ελβετία. Μπράβο στα παιδά αλλά κι εμείς πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Και ένα παραπάνο. Οπως πονάω τη Σκύδρα έτσι πονάω και τη Βέροια και έπρεπε σε αυτά τα ματς με αυτούς τους αντιπάλους να είναι γεμάτο το γήπεδο".

Ο λίμπερο του Φιλίππου Γιώργος Μιχελάκης δήλωσε: "Παρουσιαστήκαμε με ομάδα έκτακτης ανάγκης απέναντι στον Ολυμπιακό. Ηταν το πρώτο ματς της χρονιάς, έφυγε και ο Ρουμελιωτάκης και δεν είχαμε και τον πασαδόρο που κάναμε προπόνηση όλη την εβδομάδα. Δεν ξεκινήσαμε καλά, μετά μπήκαμε στον αγώνα. Έχουμε μπροστά μας το ματς με τον Παναθηναϊκό για να κάνουμε καλή προπόνηση και μετά να είμαστε έτοιμοι στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ".

O προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζιουλιάνι δήλωσε: «Σίγουρα, έχω πολύ καλή εντύπωση για την ομάδα μέχρι τώρα. Βέβαια, στο σημερινό ματς δεν είδα πάρα πολλά, περισσότερα είδα στις προπονήσεις που είχαμε. Οι αθλητές προσπαθούν πολύ, θέλω να αλλάξω πολλά πράγματα και προσπαθούμε αυτή την περίοδο μέσω των προπονήσεων. Θέλω οι παίκτες να προσαρμοστούν στη δική μου ιδέα και στο πως θα περάσω αυτό που θέλω στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ γνωστός σύλλογος, θέλω να κατακτήσουμε τους τίτλους, θέλω να βελτιωθούμε».

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού και πρώην του Φιλίππου Κώστας Προύσαλης είπε: "Είναι πρωτόγνωρο για μένα. Στην αρχή ήμουν λίγο μουδιασμένος. Ημουν ενάμιση χρόνο στον Φίλιππο. Είχα απέναντι τους πρών συμπαίκτες μου. Πήγα στον Ολυμπιακό. Αλλη ομάδα, άλλοι στόχοι και είμαι αφοσιωμένος στη νέα μου ομάδα και στους στόχους της. Με λύπη μου λέω πως η προπόνηση που κάνουμε στον Ολυμπιακό είναι δέκα φορές πιο κουραστική από τον σημερινό αγώνα. Ο Φίλιππος έχει απουσίες και του εύχομαι να βρει το δρόμο του και να μείνει στην κατηγορία. Εμείς έχουμε υψηλούς στόχους. Έχουμε νέο προπονητή. Εχει αλλάξει την ψυχολογία στην ομάδα και θέλουμε μιάμιση εβδομάδα ακόμα για να μπούμε στα... παπούτσια του που λέμε. Το ζήτημα είναι πόσο γρήγορα θα μπορούμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που ζητάει ο νέος προπονητής. Εχουμε μπροστά μας τα ντέρμπι με Φοίνικα και ΠΑΟΚ που είναι δύο μεγάλα ντέρμπι και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο με δουλειά και αφοσίωση".


Ο ακραίος του Ολυμπιακού Ανέστης Δαλακούρας είπε: "Ηταν ο πρώτος μας αγώνας στη νέα χρονιά με νέο προπονητή τον κύριο Τζιουλιάνι και θέλαμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Παίξαμε συγκεντρωμένα, δεν κοιτάξαμε ποιον έχουμε απέναντι μας. Παίξαμε αυτό που μπορούσαμε".

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.