Ο Μίλων πανηγύρισε την πρώτη νίκη στη Βέροια

Με πρωταγωνιστή τον Σαμούλι Καϊσλασάλο ο Μίλωνας νίκησε στη Βέροια τον Φίλιππο με 3-0 σετ και μπήκε εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα της Volley League.
Είναι η πρώτη νίκη του Μίλωνα στη Βέροια καθώς οι αγώνες του περσινού πρωταθλήματος (στη β φάση) έγιναν όλοι στην Αθήνα.

Ανήμερα του εορτασμού της επετείου της Απελευθέρωσης της Βέροιας, το φετινό πρωτάθλημα της Volley League δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Α.Π.Σ Φίλιππο Βέροιας ενώ καθοριστική ήταν και η απουσία του αρχηγού και πασαδόρου του  Κώστα Προύσαλη.

Η ομάδα της Ν. Σμύρνης με σταθερότητα και αποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και έφτασε εύκολα σε ένα πολύτιμο τρίποντο, που της δίνει ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια. Στην διάρκεια της προθέρμανσης της αναμέτρησης ο Ναουσαίος πασαδόρος του Φιλίππου ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στην μέση, οι οποίες δεν του επέτρεψαν να κάνει το ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα. Στην απουσία του Προύσαλη, ήρθε να προστεθεί και η άσχημη μέρα του Γ. Τζιουμάκα, ο οποίος δεν ήταν αποτελεσματικός σε επίθεση και σερβίς, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης, να φαντάζει ως «όαση» στο παιχνίδι των γηπεδούχων. Στο 10-10 μάλιστα του γ’ σετ ο Ηρακλειώτης ακραίος, στην ηρωική του προσπάθεια να βγάλει μια δύσκολη άμυνα, γκρέμισε τις διαφημιστικές πινακίδες και ο τεχνικός Σωκράτης Τζιουμάκας, τον απέσυρε προληπτικά από το παιχνίδι. Η απουσία του αρχηγού και κορυφαίου άσου, προκάλεσε «ψυχρολουσία» στους γηπεδούχους, που πέρα από το άγχος της πρεμιέρας κλήθηκαν να παίξουν χωρίς τον μαέστρο τους, τον οποίο αντικατέστησε ο Οδυσσέας Αδάμ. Έτσι μπαίνοντας στο παιχνίδι με χλιαρό σερβίς και αναποτελεσματικότητα στην επίθεση, ο Μίλωνας δεν δυσκολεύτηκε με το καλοστημένο του μπλοκ να κυριαρχήσει στο παιχνίδι και να φτάσει εύκολα με 25-17 στην κατάκτηση του α’ σετ.

Ανάλογη εικόνα είχαμε και στο β’ σετ, όπου η ομάδα της Ν. Σμύρνης ξέφυγε με 7-3, αλλά με κορυφαίο το Ρουμελιωτάκη σε επίθεση και άμυνα, μείωσε σε 12-14.

Το εύκολο όμως σερβίς και η αστοχία των επιθετικών του Φιλίππου Βέροιας, έκανε εύκολο το έργο της αθηναϊκής ομάδας, που ζευγάρωσε με το ίδιο σκορ 25-17 τα κερδισμένα του σετ, πανηγυρίζοντας έτσι τον πρώτο του φετινό βαθμό. Στο τρίτο σετ οι ερυθρόλευκοι της Βέροιας , αν και βρέθηκαν πίσω με 7-10, πάλεψαν «με νύχια και με δόντια» να παραμείνουν ζωντανοί στο ματς, κάτι που κατάφεραν μέχρι και το 16-17. Κάπου εκεί όμως ο Μίλωνας εκμεταλλευόμενος λάθη των γηπεδούχων, αλλά και την δική του αποτελεσματικότητα στην επίθεση, πανηγύρισε δίκαια με 25-20 το πρώτο φετινό τρίποντο, σε ένα πολύ σημαντικό ματς, κόντρα σε μία ομάδα με τους ίδιους στόχους.

τα σετ: 0-3 (17-25, 17-25, 20-25) σε 69΄.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Γιάνκος 2 (1/3επ., 1μπλοκ), Αδάμ 1 (1/2επ.), Ρουμελιωτάκης 10 (9/16επ., 58%υπ., 17%αρ.), Τζουμάκας 11 (11/25επ.), Σονάρι 9 (5/11επ., 4 μπλοκ), Στουντζίνσκι 5 (5/16επ., 61%υπ., 39%αρ.) / Μπουράκης (λ. - 33%υπ., 33%αρ.), Μιχελάκης (67%υπ., 33%αρ.), Στεφανίδης, Βερβεσιώτης, Σιούτης.

ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Χανδρινός Σπ. 7 (5/9επ., 1 μπλοκ, 57%υπ.-36%αρ.), Μπράιαν Γκουστάβο 5 (1/4επ., 1 μπλοκ, 3 άσσοι), Ούρτσεβιτς, Σπυριούνης 7 (7/11επ., 25%υπ.-12%αρ.), Καϊσλασάλο 12 (11/18υπ., 1 μπλοκ), Ματσέι 8 (5/8επ., 3 μπλοκ) / Χανδρινός Αρης λ. (83%υπ., 42%αρ.), Σπύρος Βελούδης (λ), Δημόπουλος, Μούχλιας 3 (3/6επ., 60%υπ., 40%αρ.), Δορδοκίδης 1 (1 μπλοκ).

Σπύρος Χανδρινός (ακραίος Μίλωνα): «Κάθε πρώτο ματς ξεκινάει με λίγο άγχος, αλλα σήμερα αποδείχτηκε ότι η ομάδα μας είναι ικανή για μεγάλα πράγματα και ξεκινήσαμε με το δεξί γεγονός που μας δίνει ανάσα, Κάναμε κάποια λαθάκια, που θα πρέπει να διορυθώσουμε, αλλά συνεχίζουμε".

Σάκης Ψάρρας (Προπονητής Μίλωνα): «Κάθε αρχή και δύσκολη… Για μας είναι χαρά το γεγονός ότι κερδίσαμε στην πρώτη αγωνιστική μία ομάδα με τους ίδιους στόχους με εμάς, Έχουμε πολλή δουλεά μπροστά μας, κρατάμε τα θετικά μας στοιχεία του παιχνιδιού και συνεχίζουμε Σίγουρα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη νίκη, καθώς μας περιμένουν δύο δύσκολα ματς στη συνέχεια…» Γιάννης Ρουμελιωτάκης (ακραίος Φίλιππου Βέροιας): «Ήταν το πρώτο ματς του πρωταθλήματος και σίγουρα κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη. Η απόδοσή μας δεν ήταν αυτή που θα μας επέτρεπε για να κερδίσουμε τον Μίλωνα, που μας πίεσε πάρα πολύ. Κάναμε πάρα πολλά λάθη τα οποία σε τέτοιο επίπεδο σε αυτή την κατηγορία δεν συγχωρούνται, οπότε φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

Τάκης Χριστοφορίδης (βοηθός προπονητή Φίλιππου Βέροιας): «Για μένα έπαιξε μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα ο τραυματισμός του Προύσαλη. Είναι η «σημαία» της ομάδας μας παίζουμε πολύ διαφορετικά με τον Κώστα και για όλους στην ομάδα ήταν μεγάλο πλήγμα. Άλλαξε όλη ψυχολογία της ομάδας. Τα παιδιά προσπάθησαν, αλλά δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτό το μούδιασμα στο α’ σετ και δώσαμε και «αέρα» στο Μίλωνα να παίξει ακόμη πιο ελευθέρα και να κερδίσει τελικά δίκαια. Ο Οδυσσέας (σ.σ Αδάμ) έκανε την προσπάθειά του, αλλά σίγουρα το παιδί δεν είναι Προύσαλης. Νομίζω πως δεν πρέπει να αδικήσουμε την προσπάθεια των παιδιών, αλλά θα πρέπει να ξεχάσουμε το συντομότερο αυτό το παιχνίδι και να προχωρήσουμε. Η ομάδα μας είναι πολύ διαφορετική από αυτή που έδειξε σήμερα. Θέλω επίσης να εκφράσω μία προσωπική άποψη και να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο της Βέροιας, γιατί στην επιστροφή του στις κερκίδες τον πληγώσαμε σήμερα και δεν πρέπει».