Ο Φοίνικας στην Κηφισιά για "να πάρει το αίμα του πίσω"!

Εννιά ημέρες μετά την αναμέτρηση τους στον εξ αναβολής αγώνα του Α΄γύρου (5η αγωνιστική) η Κηφισιά και ο Φοίνικας ΟΝΕΧ θα αναμετρηθούν και πάλι, αυτή τη φορά για τον εξ αναβολής αγώνα της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League (Ζηρίνειο, εξ αναβολής 12η αγωνιστική, 14/3, 17:30, Live Streaming Volley League T.V., Διαιτητές: Φραγκάκης, Βουδούρης).

Η Κηφισιά πριν από 9 ημέρες είχε νικήσει στη Σύρο με 3-1 σετ και είχε βάλει φρένο στην πορεία του Φοίνικα. Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά θέλει να σημειώσει άλλη μία νίκη γοήτρου αλλά και ουσία αφού αντικειμενικός στόχος είναι η κατάκτηση της 5ης θέσης καθώς το τρένο της 4αδας έχει χαθεί. Η Κηφισιά για να εξασφαλίσει την 5η θέση χρειάζεται 4 βαθμούς στα 4 ματς που της απομένουν και φυσικά για αυτό δεν έχει την παραμικρή πίεση.

Ο προπονητής της Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς δήλωσε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Σε καμία περίπτωση δεν μας ξεγελάει η νίκη μας την προηγούμενη εβδομάδα στη Σύρο, ούτε η ήττα του Φοίνικα από τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, από αυτά που ευχαριστιέται να παιζεις, απέναντι σε ισχυρές ομάδες.Έτσι μπορούμε να διαπιστώνουμε την ετοιμότητα μας και το πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε απέναντι στους πρωτοπόρους της Volley League.Είμαστε σε καλή κατάσταση, όμως περιμένω και την αντίδραση του Φοίνικα.Πολλά θεωρώ ότι θα κριθούν στο σέρβις και στην υποδοχή».

Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ δεν σκέφτεται κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός από το τρίποντο. Οι δύο ήττες που έκανε στην έδρα του από Κηφισιά και ΠΑΟΚ κινδυνεύουν να τον βγάλουν εκτός στόχου που δεν είναι άλλος από την ανακατάληψη της πρώτης θέσης. Με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός παίζει και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ οι συριανοί θέλουν να το εκμεταλευτούν και να μειώσουν την διαφορά.

Ο λίμπερο του Φοίνικα Δημήτρης Γκαράς είπε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι  που κρύβει πολλές παγίδες.  Πρέπει από την αρχή να μπούμε πολύ συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι, βγάζοντας πάθος, ένταση και διάθεση, ώστε να δείξουμε στον αντίπαλο μας ότι ήρθαμε μόνο για την νίκη. Μας έχει επηρεάσει το μεγάλο διάστημα αποχής λόγο κορονοϊού και το γεγονός ότι κατευθείαν κληθήκαμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα εξοντωτικό πρόγραμμα με συνεχόμενους αγώνες. Αυτό δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αλλά έχουμε έμπειρους αθλητές που πρέπει να το διαχειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Η ομάδα αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματα της και σε σύντομο διάστημα θα φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί, με στόχο να έρθουν ξανά οι μεγάλες νίκες. Οι ήττες πάντα πληγώνουν μια ομάδα, αλλά αυτή την περίοδο δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου ώστε να σκεφτόμαστε μια ήττα. Πρέπει να το ξεπεράσουμε γρήγορα. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνετε και στο τέλος να κατακτήσουμε κάποιον από τους 3 τίτλους».

Σε 30 αγώνες πρωταθλήματος ο Φοίνικας έχει μικρό προβάδισμα με 16-14 στις νίκες, ενώ νίκησε και στον Α΄γύρο 3-0 σετ.