Άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού από τη Μίκρα

Ο Παναθηναϊκός με κεκτημένη ταχύτητα από τον πρώτο τελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς στο Ρέντη πέτυχε μία ακόμα σπουδαία εκτός έδρας νίκη αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι νίκησαν στη Μίκρα τον Ηρακλή με 3-0 σετ και διατηρήθηκαν στην 2η θέση της βαθμολογίας ακολουθώντας στο -3 τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό τον οποίο την Τετάρτη θα υποδεχτεί στο γυμναστήριο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι στον δεύτερο τελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς.

Με τους Στάροβιτς, Ρανγκέλ να είναι οι πιο αποτελεσματικοί στον τομέα τους και τους Τσάτσιτς, Ράπτη να είναι οι δύο βασικοί ακραίοι σημειώνοντας και από 10 πόντους ο Παναθηναϊκός πήρε δίκαια τη νίκη απέναντι στον μαχητικό Ηρακλή που έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει τον αγώνα όταν προηγήθηκε με 24-22 στο 2ο σετ αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το προβάδισμα του καθώς οι παίκτες του έκαναν ρεσιτάλ λαθών.

Ο «γηραιός» τηρουμένων των αναλογιών πάλεψε τον αγώνα αλλά το σερβίς του δεν κατάφερε να γίνει διασπάσει την εντυπωσιακή υποδοχή του Τσάτσιτς που «γέμισε» όλο το γήπεδο και έκρυψε με επιτυχία Ζήση και κυρίως Ράπτη. Καλή εμφάνιση έκαναν Προύσαλης, Στουντζίνσκι, Μαυροβουνιώτης.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και με τους Τσάτσιτς, Ράπτη να σηκώνουν το βάρος σε υποδοχή και επίθεση ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 10-6. Οι πράσινοι συντήρησαν το προβάδιμα και αύξησαν την διαφορά με κόντρα επιθέσεις Ρανγκέλ και Στάροβιτς για το 16-10. Εκεί μπήκε και ο Ανδρεόπουλος στη θέση του Ράπτη. Ο Ηρακλής το πάλεψε και μείωσε στο -3 (18-21) με το λάθος του Ρανγκέλ. Ο Ανδρεόπουλος έκανε το 22-18, ο Γιάκομπεσν πήγε στο σερβίς και ο Παναθηναϊκός με έναν άσσο του Δανού και δύο ακόμα πόντους από Στάροβιτς, Πελεκούδα έκλεισαν το σετ 25-21 για το 1-0.

Στο 2ο σετ ο Ηρακλής ανέβασε το ρυθμό του, βελτίωσε την υποδοχή και του και κρατήθηκε κοντά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός είχε απο την αρχή προβάδισμα +2 πόντων που με τον άσσο του Ράπτη έγινε και +3 (17-14). Με τον Χήρα στο σερβίς και τον Σακόγλου σε καλό σερί ο Ηρακλής έκανε σερί 3-0 και ισοφάρισε 17-17. Το ματς πηρε φωτιά, οι δύο ομάδες πήγαν σε ράλι πόντο πόντο. Με δύο πόντους του Μαυροβουνιώτη και ένα λάθος του Ράπτη ο Ηρακλής έφτασε στο 24-22 και αγκαλιά με την ισοφάριση όμως ο Παναθηναϊκός γύρισε το σκορ και σε αυτό βοήθησαν τα λάθη του Σακόγλου και του Μαυροβουνιώτη (24-24) ενώ με μπλοκ του Ράπτη στον Μαυροβουνιώτη ο Παναθηναϊκός πέρασε και μπροστά 25-24. Ο Σακόγλου ισοφάρισε (25-25) αλλά ήταν άστοχος στην επόμενη επίθεση (25-26) και το σετ τελείωσε με νέο λάθος των γηπεδουχων και επίθεση του Στάροβιτς τελείωσε το σετ 28-26 κάνοντας το 2-0 σετ.

Εκεί τελείωσε και ο αγώνας καθώς οι γηπεδούχοι απογοήτεύτηκαν ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερες λύσεις και καλύτερη ψυχολογία και με δυναμικό μπάσιμο στο 3ο σετ προηγήθηκε 6-3. Με δύο μπλοκ του Στάροβιτς, μία επίθεση του Ράπτη και τον Πελεκούδα να έχει βρει ρυθμό από το σερβίς ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 5-0 για το 13-8. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και τον αγώνα τελείωσε ο Ανδρεόπουλος με επίθεση για το 25-18 και το 3-0 σετ.

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Γεωργιάδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Τοσουνίδης, Δρανίτσας, Γραμματεία: Κουμπλή.

Διακύμανση:

1ο σετ: 5-8, 10-16, 17-21, 18-25

2ο σετ: 6-8, 14-16, 20-21, 26-28

3ο σετ: 4-8, 8-16, 11-21, 18-25

*Οι πόντοι του Ηρακλή προήλθαν από 3 άσσους, 41 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 39 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (18-25, 26-28, 18-25) σε 78'

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2015 (Γιάννης Ορφανός): Χήρας 3 (3/7 επ.), Μαυροβουνιώτης 12 (12/23 επ., 39% υπ. - 17% άριστες), Προύσαλης 2 (2/2 επ.), Στουντζίνσκι 16 (13/25 επ., 3 άσσοι, 60% υπ. - 20% άριστες), Πεντίδης, Σακόγλου 13 (11/27 επ., 2 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 81% υπ. - 38% άριστες), Στεφανίδης, Βαρβετσιώτης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Τσάτσιτς 10 (10/18 επ., 57% υπ. - 38% άριστες), Γιάκομπσεν 2 (2 άσσοι), Στάροβιτς 15 (11/16 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Ρανγκέλ 7 (5/6 επ., 2 μπλοκ), Ράπτης 10 (7/14 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ. - 30% άριστες), Πελεκούδας 6 (3/6 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 75% υπ. - 38% άριστες), Ανδρεόπουλος 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ, 75% υπ. - 38% άριστες), Πανταλέων.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων, ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός και ο αρχηγός του Ηρακλή Κώστας Προύσαλης μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στη Μίκρα και τη νίκη του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε:
«Ηταν ένα παιχνίδι που ήθελε απόλυτη συγκέντρωση για μας. Ηταν από τα πιο δύσκολα ματς της περιόδου και δεν θέλαμε να δώσουμε κανένα δικαίωμα. Ο αγώνας αυτός βρίσκονταν μεταξύ των δύο τελικών του Λιγκ Καπ και είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία. Δε νικήσαμε εύκολα. Ηταν ένα σκληρό ματς με αρκετή ένταση όπου καταφέραμε να κοντρολάρουμε τα λάθη μας και τις δυνάμεις μας και να πάρουμε τη νίκη. Μπορώ να πω πως ήμασταν και λίγο τυχεροί που κατακτήσαμε το 2ο σετ και τα πράγματα ήρθαν καλύτερα για μας.

 Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων είπε:

«Ηταν ένα ματς με πολύ ένταση. Για μας ήταν κομβικό γιατί θέλαμε τη νίκη για τη συνέχεια. Είχαμε την κούραση από το ματς της Τετάρτης. Εχουμε και άλλα δύσκολα παιχνίδια και ευτυχώς για μας ήρθε το τρίποντο που θέλαμε. Η Μίκρα είναι πάντα μία δύσκολη έδρα απέναντι στον Ηρακλή. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ηρακλή, είναι ένα μεγάλο όνομα που το χρειάζεται το βόλεϊ».

 
Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός δήλωσε:
 «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Παίζαμε για την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος οπότε η δυσκολία του παιχνιδιού ήταν πολύ μεγάλη. Δυτσυχώς στο 2ο σετ που ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί δε μπορέσαμε να το πάρουμε για να αλλάξουμε και τη ροή του παιχνιδιού. Είχαμε πολλά χαμένα σερβίς και δεν πιέζαμε όσο έπρεπε και θα θέλαμε την υποδοχή του Παναθηναϊκού και παράλληλα με τα αρκετά λάθη που κάναμε τελείωσε το ματς 3-0. Η συνέχεια είναι δύσκολη».
 Ο αρχηγός του Ηρακλή Κώστας Προύσαλης είπε:

«Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε σήμερα στο γήπεδο και μας βοήθησε. Θεωρώ πως εάν μας άφηνε ο διαιτητής στο 2ο σετ και το πέρναμε θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τη ροή του παιχνιδιού. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από μας και έχει καλύτερους παίκτες από μας. Εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε. Βλέπω πως δε μας πολυθέλουν αλλά αγωνιστικά θα είμαστε σίγουρα εδώ. Θέλω να κάνω μία δημόσια παρατήρηση στον κόουτς Ανδρεόπουλο εάν μου επιτρέπει. Αν ήταν προπονητής μόνο στον Παναθηναϊκό δεν θα υπήρχε θέμα για τις αντιδράσεις του στον πάγκο της ομάδας γιατί κι αυτός θέλει το καλό της ομάδας του. Αλλά επειδή είναι προπονητής της Εθνικής ομάδας και ο Ηρακλής αποτελείται από 13 Έλληνες αθλητές καλό θα είναι τη συμπεριφορά του να την προσέχει».


Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δευτερολόγησε απαντώντας στον Κώστα Προύσαλη:

 «Με έκπληξη άκουσα τα λόγια του αρχηγού της ομάδας του Ηρακλή Κώστα Προύσαλη. Οταν ένας μεγάλος παίκτης του ελληνικού βόλεϊ καταφέρεται σε μένα για τη συμπεριφορά. Αυτό είχε συμβεί και την προηγούμενη περίοδο. Είναι τιμή μου που είμαι προπονητής στην Εθνική ομάδα. Επίσης είναι τιμή μου που συνεργάζομαι με τους σπουδαίους Έλληνες αθλητές και με τους Έλληνες αθλητές αυτούς που πρώτοι έχουν πετύχει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια. Πρώτοι κατάφεραν να κρατήσουν σε μία αξιοπρέπεια το ελληνικό βόλεϊ. Παρόλα αυτά δεν είμαι και ευνούχος όταν νιώθω πως αδικούμαι να μην διαμαρτύρομαι. Είναι εντελώς ξεχωριστή η δουλειά μου στον σύλλογο και εντελώς ξεχωριστή η δουλειά μου στην Εθνική ομάδα. Νομίζω πως έχω αποκτήσει τον σεβασμό όλων των αθλητών μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο αρχηγός του Ηρακλή ανέφερε πως ο Ηρακλής έχει 13 Ελληνες αθλητές. Και το γνωρίζω και έχω συνεργαστεί με πολλούς από αυτούς. Είναι μία εντελώς άδικη κριτική».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.Π.