Ο Ολυμπιακός με τρεις «ακρίτες» κέρδισε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Μόλις 61 λεπτά χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να νικήσει με 3-0 σετ τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη και να σημειώσει την 12η νίκη του στο πρωτάθλημα της Volley League που του κράτησε στην κορυφή της βαθμολογίας της Volley League.

Ενόψει μάλιστα του επαναληπτικού ημιτελικού του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη στο Μαρούσι ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να «ξεμουδιάσει» όλους τους αθλητές του και να τους έχει σε ετοιμότητα. Μάλιστα από τη βασική εξάδα του Ολυμπιακού οι μισοί παίκτες (Ανδρεάδης, Κουμεντάκης, Ριζόπουλος) έχουν ταυτίσει την καριέρα τους με τον Εθνικό.

Το 25-08 είναι η μεγαλύτερη διαφορά πόντων σε σετ στις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τον Εθνικό από το 1998 που καθιερώθηκε το σύστημα άμεσης καταγραφής πόντων.
Mε τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός έπιασε τους 35 βαθμούς, ενώ ο Εθνικός δεν έχει ακόμα ρυθμό.

Η νεανική ομάδα του Έβρου εκτός από το 2ο σετ έδειξε καλή εικόνα και χειροκροτήθηκε από τους πιστούς της φίλους που βρέθηκαν το απόγευμα στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος. Οπως είπε και ο προπονητής της ομάδας του Εθνικού Γιώργος Ανδραβίζος το μυαλό όλων είναι στις διοικητικές εξελίξεις μετά την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΤΑΑ.

Με τον Ασπιώτη διαγώνιο και τον Στιβαχτή πασαδόρο ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή τον έλεγχο. Προηγήθηκε 9-5, ο Χριστουηλίας με επίθεση και ο Χατζόπουλος με άσσο μείωσαν 7-9. Με τους άλλοτε παίκτες του Εθνικού Κουμεντάκη και Ριζόπουλο ο Ολυμπιακός είχε υπεροχή, άνοιξε τη διαφορά στο 21-14 και κύλησε άνετα προς το 1-0 και το 25-17 με το λάθος του Πιτακούδη.

Με τον Στιβαχτή και τον Κουμεντάκη να πυροβολούν από τα 9 μέτρα ο Ολυμπιακός ξέφυγε 8-1 και αργότερα 19-5 με το σερβίς φωτιά του Ριζόπουλου. Το σετ ρεκόρ για τον Ολυμπιακό στις αναμετρήσεις με τον Εθνικό έκλεισε με άσσο του Στιβαχτή.

Ο Εθνικός στο καλύτερο σημείο του στον αγώνα ξεκίνησε καλά το 3ο σετ και προηγήθηκε και 9-6 με το μπλοκ του Πιτακούδη. Οι Ανδρεάδης, Ασπιώτης, Κουμεντάκης απάντησαν με σερί 4-0 και ο Ολυμπιακός προσπέρασε 10-9. Με τον Τσιουτσιουλούδη να κερδίζει μονομαχίες, με καλές άμυνες και κόντρες από Χριστουηλία, Δαλακούρα ο Εθνικός κρατήθηκε μέχρι το 16-16. Με το μπλοκ του Χατζόπουλου ο Εθνικός μείωσε 19-21 κι εκει κρίθηκε ο αγώνας καθώς ο Ολυμπιακός με σερί 4-0 από 2 επιθέσεις του Κουμεντάκη και του Ασπιώτη πήρε τη νίκη 25-19 και 3-0 σετ.

Διαιτητές: Τζεπκινλής, Ιωαννίδης, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Βαγγέλογλου, Βασιλάκης, Γραμματεία: Χριστοδούλου.

Διακύμανση
1ο σετ:  04-08, 12-16, 14-21, 17-25
2ο σετ:  01-08, 05-16, 07-21, 08-25
3ο σετ:  08-06, 15-16, 18-21, 19-25

*Οι πόντοι του Μ.Γ.Σ.Εθνικού Αλεξανδρούπολης προήλθαν: 2 άσσοι, 21 επιθέσεις, 4 μπλοκ, 17 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. προήλθαν: 3 άσσοι, 42 επιθέσεις, 12 μπλοκ, 18 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (17-25, 08-25, 19-25) σε 61΄.

Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γιώργος Ανδραβίζος): Δαλακούρας Κώστας 5π. (5/18 επ. 57%υπ., 43%αρ.), Τσιουτσιουλούδης 7 (7/12επ.), Χατζόπουλος 5 (2/3επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Παπάζογλου 1 (1 μπλοκ), Πιτακούδης 3 (2/12επ., 1 μπλοκ), Χρηστουηλίας 6 (5/20 επ., 1 μπλοκ, 50%, 30%αρ.) / Κοντοστάθης (λ . - 73%υπ., 35%αρ.), Σισμανίδης, Παλαβουζόπουλος, Λουμπούτης, Μπίκος, Ζαχαρούλης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ): Παπαλεξίου 5 (4/6 επ., 1 μπλοκ), Στιβαχτής 2 (1 μπλοκ, 1 άσσος), Ανδρεάδης 10 (5/6 επ., 5 μπλοκ), Ασπιώτης 19 (17/23 επ., 2 μπλοκ ), Κουμεντάκης 12 (11/15, 1 μπλοκ, 68%υπ., 29%αρ.), Ριζόπουλος 9 (5/13, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 86%υπ., 71%αρ.) / Κοκκινάκης (λ. - 80%υπ., 80%αρ.), Βουλκίδης.

* Μετά το τέλος του αγώνα κλήθηκε ασθενοφόρο για να παραλάβει τον ακραίο του Εθνικού Χρήστο Χρηστουηλία που πονούσε κατά τη διάρκεια της αναπνοής του μετά από χτύπημα στον αγώνα. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλά κρίθηκε απαραίτητο να κάνει τις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπενίτεθ Μουνιόθ, ο κεντρικός του Ολυμπιακού Ανδρέας Ανδρεάδης, ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γιώργος Ανδραβίζος και ο λίμπερο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γρηγόρης Κοντοστάθης δήλωσαν μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με 3-0 σετ:

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπενίτεθ Μουνιόθ δήλωσε:

«Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου από το σημερινό παιχνίδι. Τους ευχαριστώ που έπαιξαν συγκεντρωμένα σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι. Ερχεται μία νέα δύσκολη περίοδος και πλέον μπορούμε να σφοσιωθούμε και να συγκεντρωθούμε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό».

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε:

«Ηρθαμε εδώ για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης ώστε να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση και να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ. Παίξαμε απέναντι σε έναν μαχητικό Εθνικό. Ο προπονητής μας χρησιμοποίησε αθλητές που συνήθως δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής και όλοι έδειξαν πως βρίσκονται σε ετοιμότητα ενόψει και του ματς με τον Παναθηναϊκό. Πάμε για τη νίκη στον Άγιο Θωμά. Η ομάδα μας είναι προπονημένη. Εχει το μέταλλο να πάρει σε οποιαδήποτε έδρα το αποτέλεσμα που θέλει. Είμαστε συγκεντρωμένοι. Προπονούμαστε καλά και πάμε για το διπλό».

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γιώργος Ανδραβίζος δήλωσε:

«Παίζαμε με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των παιδιών. Παρόλα αυτά παλέψαμε κάθε φάση. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Τα νέα παιδιά προσπαθούν να κερδίζουν εμπειρίες και εικόνες από μεγάλους αντιπάλους. Τους ευχαριστώ για άλλη μία φορά που προσπαθούν και δίνουν ό,τι μπορούν μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω οι διοικητικές εξελίξεις που είχαμε την τελευταία εβδομάδα να πάμε ακόμα καλύτερα και να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και καλή επιτυχία στη συνέχεια».

Ο λίμπερο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γρηγόρης Κοντοστάθης δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Έκανε μία πολύ καλή και επαγγελματική νίκη. Ηταν πολύ καλός σε όλο τον αγώνα, δεν χαλάρωσε και δε μας επέτρεψε να πάρουμε κάτι περισσότερο. Για τα δικά μας στάνταρ ήμαστασν ανταγωνιστικοί με εξαίρεση το 2ο σετ όπου στην αρχή μπήκαμε άσχημα και στο συγκεκριμένο σετ καταρρεύσαμε. Μας απασχολούν οι διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα μας. Με το νέο ΤΑΑ ελπίζω να έρθουν καλύτερες ημέρες. Περιμένουμε τις εξελίξεις για να δούμε πως θα πορευτούμε στο υπόλοιπο της χρονιάς. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και καλή επιτυχία για το ματς της Τετάρτης».