Νίκη του ΠΑΟΚ με την Ελπίδα να ελπίζει

Με καλή εμφάνιση και υπεροχή στην επίθεση με τους Βαν ντε Ντρις, Αμπράο καθώς και καλό μπλοκ από τον Μπιέλιτσα ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 σετ την Ελπίδα Αμπελοκήπων και διατηρήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας φτάνοντας στους 27 βαθμούς.
Κορυφαία εμφάνιση έκανε και ο Τάσος Γάτσης που με το σερβίς του έδωσε τη χαριστική βολή στους γηπεδούχους.

Η Ελπίδα το πάλεψε στα δύο πρώτα όπου στην αρχή είχε και προβάδισμα στο σκορ όμως όσο περνούσε η ώρα η υπεροχή του ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρη και αποτυπώθηκε στο τελικό σκορ.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν 12-10 με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Κώστα Καπετανίδη. Ο Γάτσης με το σερβίς του έκανε τη μεγάλη ζημιά στην υποδοχή της Ελπίδας. Ο ΠΑΟΚ έκανε σερί 5-0 και πέρασε μπροστά 15-12. Η Ελπίδα δεν το έβαλε κάτω και με τους Ιλουόνι, Χαριδήμου ισοφάρισε 20-20. Ο Γάτσης έκανε το 20-21 και ο Χαριδήμου ισοφάρισε 21-21. Ο Γάτσης με επίθεση και μετά πάλι με το σερβίς του βοήθησε τα μέγιστα για σερί 4-0 από τους Βαν ντε Ντρις, Αμπράο για το 21-25.

Ίδια εικόνα και στο 2ο σετ με την Ελπίδα να προηγείται 9-6. Πάλι το σερβίς του Γάτση έκανε τη ζημιά στην υποδοχή της Ελπίδας. Οι Βαν ντε Ντρις, Αμπράο ήταν σε ετοιμότητα και ισοφάρισαν 13-13. Ο Χαριδήμου έκανε το 14-13 και έδωσε προβάδισμα για την Ελπίδα για τελευταία φορά. Ο ΠΑΟΚ με την επίθεση του Βαν ντε Ντρις αλλά και δύο λάθη των γηπεδούχων προηγήθηκε 16-14. Η Ελπίδα προσπάθησε να επανέλθει αλλά δε μπόρεσε. Επιθετικά επιστρατεύτηκε και ο Μάρσαλ και έτσι ο δικέφαλος έφτασε στο 25-20 και το 2-0 σετ.

Στο 3ο σετ ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά με προβάδισμα 3-0 και με τους Μάρσαλ, Βαν ντε Ντρις να παίζουν χωρίς αντίπαλο προηγήθηκε 17-9. Η Ελπίδα πέταξε λευκή πετσέτα και ο αγώνας τελείωσε με το σερβίς του Φιλίποβ και τα μπλοκ από Μπιέλιτσα, Αμπράο.

Διαιτητής: Ισκάς, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης. Επόπτες: Λούμσι, Βασδέκης. Γραμματεία: Κουμπλή.

Η διακύμανση:
1ο σετ: 8-7, 13-16, 20-21, 21-25
2ο σετ: 8-6, 14-16, 18-21, 20-25
3ο σετ: 5-8, 8-16, 11-21, 11-25

*Οι πόντοι του Α.Σ.Ελπίς προήλθαν: 4 άσσοι, 34 επιθέσεις, 4 μπλοκ, 10 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. οι πόντοι προήλθαν: 1 άσσος, 32 επιθέσεις, 13 μπλοκ, 29 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (21-25, 20-25, 11-25) σε 62΄.

Α.Σ.ΕΛΠΙΣ (Σπύρος Γκολίτσης): Μάτζιος 5 (5/13επ., 73%υπ., 27%αρ.), Χαριδήμου 13 (12/25επ., 1 άσσος), Μακόφσκι 2 (1 μπλοκ, 1 άσσος), Καπετανίδης 6 (6/16επ., 59%υπ., 32%αρ.), Φερέλ, Ιλουόνι 12 (7/9επ., 3 μπλοκ, 2 άσσοι) / Αντωνίου (λ. - 72%υπ., 24%αρ.), Επιτροπάκης, Αντωνίου (λ), Ποχάνης 2 (2/5επ.), Καρακόλιας, Γαληρόπουλος, Παπαδόπουλος, Σταυρίδης (λ).

Π.Α.Ο.Κ. (Κώστας Δεληκώστας): Μάρσαλ 7π. (4/8επ., 3 μπλοκ), Φιλίποβ 1 (1 άσσος), Μπιέλιτσα 9 (4/6επ., 5 μπλοκ), Γάτσης 4 (3/6επ., 1 μπλοκ), Αμπράο 9 (7/15επ., 2 μπλοκ, 64%υπ., 27%αρ.), Βαν ντε Ντρις 16 (14/20επ., 2 μπλοκ) / Στεφάνου (λ. - 87%υπ., 40%αρ.), Τερζής, Μπούτος.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Δεληκώστας, o διαγώνιος του ΠΑΟΚ, Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις, o προπονητής της Ελπίδας, Σπύρος Γκολίτσης και ο ακραίος της Ελπίδας, Φίλιππος Μάντζιος μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 σετ:
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Δεληκώστας, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην Ελπίδα, ήταν πολύ γρήγορη στην ανάπτυξή της και δυσκολευτήκαμε αρκετά. Θέλουμε δουλειά στην ψηλή μπάλα, αλλά πιστεύω ότι όταν πρέπει θα είμαστε έτοιμοι. Ο Αμπράο είναι ένας πολύ καλός αθλητής, από τον οποίο περιμένω πολλά. Την περσινή χρονιά ανέβηκε πάρα πολύ μετά τον Δεκέμβριο, είναι εξαιρετικός υποδοχέας και καλός επιθετικός, σε έναν μήνα θα είναι 100% έτοιμος».

Ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ, Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις, δήλωσε:

«Η Ελπίδα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, ειδικά στα δύο πρώτα σετ. Μας πίεσε και ήταν πολύ καλή στο σάιντ άουτ. Δεν ήταν εύκολο να κερδίσουμε, αλλά κάναμε την διαφορά στο τέλος κάθε σετ και πήραμε τον αγώνα. Χαίρομαι από την βελτίωση της ομάδας, καθώς κάθε εβδομάδα παρουσιαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι, με σκοπό να είμαστε στα κρίσιμα παιχνίδια απόλυτα έτοιμοι».

Ο προπονητής της Ελπίδας, Σπύρος Γκολίτσης, δήλωσε:

«Μας κολακεύουν τα καλά λόγια που ακούμε από προπονητές ομάδων της πρώτης τετράδας. Ο κ. Δεληκώστας είναι ένας αξιόλογος προπονητής με τη δική του πορεία. Ο νέος πασαδόρος στην ομάδα μας κλείνει έναν μήνα, μας έχει δώσει ποιότητα. Το ατού μας είναι η επίθεση και το αποτυπώνουμε καλύτερα πλέον. Η υποδοχή μας έχει πάντα προβλήματα. Πρέπει να δουλέψει καλύτερα το σέρβις μας. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο κομμάτι. Έχω συζητήσει με τους παίκτες για το πώς πρέπει να κινηθούμε. Κάνουμε έναν καλό δεύτερο γύρο, αλλά δεν έχουμε βαθμούς. Είμαστε μαχητικοί, κοντράρουμε τους αντιπάλους μας, μπορούσαμε να είχαμε βαθμούς, αλλά η θέση μας δύσκολα θα αλλάξει. Ελπίζω να γίνουν τα πλέι άουτ κανονικά, δηλαδή ο έβδομος με τον δέκατο και ο όγδοος με τον ένατο και θα τα παίξουμε όλα για όλα στις αρχές του Απρίλη. Θα ξεκινήσουμε από το 0-0 με όποιον αντίπαλο και αν έρθει και αισιοδοξώ πως θα μείνουμε στην κατηγορία. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια, αλλά στο τρίτο σετ δεν μπήκαμε καλά, έκανα αλλαγές για να πάρουν χρόνο συμμετοχής και άλλοι παίκτες που θέλω να είναι σε ετοιμότητα. Συνολικά πάντως είμαι ευχαριστημένος για την προσπάθεια».

Ο ακραίος της Ελπίδας, Φίλιππος Μάντζιος, δήλωσε:

«Ήταν ένα ματς πρόκληση για εμάς. Δεν είχαμε να χάσουμε κάτι. Παίξαμε ελεύθερα, είχαμε αποτέλεσμα στα δύο πρώτα σετ, αλλά στο τελευταίο μείναμε από δυνάμεις. Κάναμε καλή προσπάθεια, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να έρθουν οι νίκες που θέλουμε στη συνέχεια».

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές με Αμπράο και Βαν ντε Ντρις και νίκησε 3-0 την Ελπίδα (pics, vid)