Ο πρόεδρος του Ηρακλή στη 2η συνέντευξη τύπου για το μέλλον της ομάδας

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η 2η συνέντευξη τύπου για την απόφαση και το μέλλον του τμήματος στο Κατσάνειο γυμναστήριο.

Με τον πρόεδρο του ΤΑΑ Ηρακλής κ. Πρόδρομο Καλαϊτζίδη, να κάνει αναφορά στις εξελίξεις που εκτυλίσσονται στο τμήμα.

Καλησπέρα, να σας ευχαριστήσω που ήρθατε στην συνέντευξη τύπου και χαίρομαι που σήμερα είστε περισσότεροι δημοσιογράφοι.

Την προηγούμενη φορά που βρεθήκαμε πάλι εδώ για ακόμη μια φορά είχαμε κάνει μια πρόσκληση ενδιαφέροντος, δυστυχώς και αυτή η πρόσκληση κατέστη άκαρπη, δεν εμφανίστηκε κάνεις, βέβαια δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό.

Μετά από πολύ κόπο και σκέψη γνωρίζοντας ότι έρχεται μια δύσκολη αγωνιστική χρονιά, εγώ και οι συνεργάτες μου αποφασίσαμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν 4,5 χρόνια. Είμαστε εδώ λοιπόν και συνεχίζουμε παρ' όλες τις δυσκολίες και θα τις πούμε πιο κάτω, γιατί έτσι μάθαμε, είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα αλλιώς θα ήμασταν κι άλλη ομάδα.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να καλωσορίσω την παρουσία του Γαβρίλου Παπαδόπουλου στη θέση του Αντώνη Γεωργίου που θα είναι το καινούριο μέλος στη διοίκηση.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα διαρκείας. Μέχρι σήμερα που μιλάμε στις τρεις εβδομάδες που έχουν περάσει έχουμε πουλήσει 190 εισιτήρια διαρκείας, 161 των 100 ευρώ, 6 των 70 ευρώ (ανέργων), 5 των 150 ευρώ (οικογενειακά), 8 silver των 300 ευρώ και 10 Gold των 500 ευρώ.Αυτά είναι ένα σύνολο χρημάτων κοντά στις 25 χιλιάδες και θέλω να πω, πως με αυτά τα χρήματα ήδη πληρώθηκαν δέκα παίκτες, κυρίως οι μικροί που είχαν μικρά συμβόλαια, μικρά υπόλοιπα και ξεκινήσαμε από αυτούς γιατί θεωρούμε πως έχουν περισσότερο ανάγκη τα χρήματα. Κάθε μέρα που μαζεύαμε ένα ποσό, φωνάζαμε έναν παίκτη, εξοφλούνταν και πήγαινε και έκανε την υπεύθυνη δήλωση για την αδειοδότηση. Αυτό θα συνεχιστεί και με τους υπόλοιπους παίκτες μέχρι να εξοφληθούν όλοι. Αυτή τη στιγμή έχουν μείνει οι τρεις ξένοι και τέσσερις Έλληνες με τα μεγάλα συμβόλαια. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να είναι πολλά περισσότερα τα εισιτήρια, κατανοώ ότι είναι δύσκολη περίοδος και είναι ακόμα πολύ νωρίς, αλλά δυστυχώς τώρα χρειαζόμαστε τα χρήματα γιατί όσο πιο γρήγορα μαζευτεί το ποσό που επιθυμούμε τόσο καλύτερη ομάδα και καλύτερο σχεδιασμό θα κάνουμε για την επόμενη χρονιά. Είμαστε εδώ, θα συνεχίσουμε και θέλω να κάνω μια τελευταία έκκληση στον κόσμο του Ηρακλή. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι η αδειοδότηση που θα γίνει γύρω στις 30 Ιουνίου, έχουμε μπροστά μας περίπου 30-35 μέρες για να μαζέψουμε τα υπόλοιπα χρήματα με στόχο να κλείσει η αδειοδότηση και θεωρώ πως αν βοηθήσει ο κόσμος αυτό θα είναι εφικτό. Μέσα στην εβδομάδα επιστρέφει ο προπονητής μας Γιάννης Ορφανός και από την Τετάρτη και μετά θα αρχίσουμε να κάνουμε τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, ήδη ο κόουτς μιλάει με κάποιους παίκτες, Έλληνες και ξένους και θεωρώ πως είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο. Κάνω έκκληση στον κόσμο, στηρίξτε την προσπάθεια, μην αφήνεται αυτό το τμήμα μόνο του. Πρέπει να στηριχτεί το τμήμα από τον κόσμο, γιατί ο κόσμος του είναι ο μοναδικός και κυρίως χορηγός. Ανάλογα με την βοήθεια που θα δώσει, ανάλογη θα είναι και η ομάδα που θα γίνει του χρόνου.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Όμιλο Φίλων Ηρακλή 1899 για την στήριξη του προς το τμήμα μας με την μαζική αγορά διαρκείας από τα μέλη του, όπως επίσης και όλους αυτούς που μέχρι σήμερα μας εμπιστεύτηκαν και έχουν αγοράσει ένα διαρκείας, αρκετοί μάλιστα άνθρωποι πήραν και τρία και τέσσερα ατομικά.

Η πραγματικότητα είναι πως το πάλεψα τόσο πολύ μέσα μου και γυρνώντας από την Κρήτη είχα πάρει την απόφαση να σταματήσω. Κάπου εδώ θα αναφερθώ σε ένα περιστατικό που ήταν και το μεγαλύτερο κίνητρο που πήρα για να αλλάξει η απόφαση μου, όταν αρχίσαμε να δίνουμε τα διαρκείας, ήρθε ένα γονιός με τον γιο του δεν θα πω το επίθετο του και αφού ο πατέρας αγοράζει το διαρκείας του, το παιδί γυρνάει βγάζει ένα πορτοφολάκι και ρίχνει στο τραπέζι 11 ευρώ και μου λέει κύριε πρόεδρε αυτά μπόρεσα να μαζέψω από τον παππού και την γιαγιά μου. Αυτό πραγματικά μου άλλαξε όλη μου την απόφαση και είπα ότι γι' αυτά τα παιδιά, γι' αυτά τα Ηρακλάκια πρέπει να είμαστε εδώ, πρέπει να συνεχίσουμε και μακάρι, εύχομαι του χρόνου να μας δώσει δύναμη ο κόσμος, να είμαστε γεροί και στην επόμενη συνέντευξη τύπου που θα κάνουμε του χρόνου τέτοια εποχή δίπλα μας να έχουμε ένα κύπελλο.

Σε ερώτηση Δημοσιογράφου για το τι σκοπεύει να κάνει με τους παίκτες που δεν έχουν ακόμα τακτοποιηθεί οικονομικά ο πρόεδρος του ΤΑΑ Ηρακλής κ. Καλαϊτζίδης απάντησε. : Οπως σας είπα και πιο πάνω αυτοί που δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμα και είναι οι επόμενοι που θα πάρουν σειρά είναι τέσσερις Έλληνες και 3 τρεις ξένοι, αλλά το θέμα είναι αυτό το ποσό που υπολείπεται να μαζευτεί από τον κόσμο και από τα διαρκείας, εάν δεν μαζευτεί θα αναγκαστούμε να κάψουμε χρήματα από χορηγίες που είναι για την επόμενη χρονιά και δεν θέλουμε να συμβεί αυτό γιατί θα μας κοστίσει στον σχεδιασμό της ομάδας. Διαφορετικά είναι να μιλάς με κάποιον ξένο παίκτη που ξεκινάει στα 30 και εσύ να ξεκινάς από τα 20 και να μπορείς να διαπραγματευτείς και αλλιώς να μιλάς με έναν παίκτη να του δίνεις 10 και να ζητάει 20 έχει διαφορά με ποιους παίκτες μιλάς. Γι' αυτό είπα ότι ο κόσμος θα αποφασίσει τη ομάδα θέλει να κάνουμε, εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική γιατί του χρόνου θα είναι αρκετά πιο δύσκολο το πρωτάθλημα απ' ότι ήταν φέτος. Υπάρχουν δύο σχέδια, είναι 11 η ομάδες θα υποβιβαστούν 3. Το ένα σχέδιο λέει ότι θα πέφτει απευθείας ο 11ος και ο 8ος, ο 9ος και ο 10ς παίζει πλέι οφ μεταφέροντας τους βαθμούς που έχει στο πρωτάθλημα, δεν το έχουμε ψηφίσει ακόμα, θεωρώ πως θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΣΑΠ και το δεύτερο σχέδιο είναι ο 8ος, ο 9ος, ο 10ος και ο 11ος παίζει πλέι οφ και πέφτουν οι τρεις. Όπως καταλαβαίνετε οποίο απ'τα δύο ψηφιστεί είναι τρεις οι ομάδες που πρέπει να πέσουν. Όλες οι ομάδες δεν θα είναι όπως πέρυσι που λέγαμε αυτή είναι μια "αδύναμη" ομάδα, όπως η Κομοτηνή που την θεωρούσαμε μετά το τέλος του Α γύρου ότι σίγουρα θα πέσει. Φέτος όλες οι ομάδες θα ενισχύθουν, επίσης και οι ομάδες που ανέβηκαν έχουν χρήματα, όπως ο ΟΦΗ που δείχνει ότι έχει διότι ξεκίνησε τις μεταγραφές φέρνοντας έναν διαγώνιο παίκτη που είναι αρκετά μεγάλο όνομα τον Τσουλοβιτς που έχει παίξει Ιταλία, Ρωσία, Κορέα, είναι Σέρβος και πολύ μεγάλο όνομα για τα δεδομένα της Ελλάδας. Σας ευχαριστώ πολύ.