Γιώργος Κάπελας: Τα καλύτερα είναι μπροστά μας

Μπήκε στον αθλητισμό από τον χώρο του ποδοσφαίρου όπου για πολλά χρόνια αγωνίστηκε αμυντικό χαφ στον Α.Ο.Ποντίων Κορυδαλλού.

Ο αδελφός του τον τράβηξε στο βόλεϊ και όταν η Εθνική ανδρών κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο στη Γάνδη το 1987 ο Γιώργος Κάπελας γράφονταν στις ακαδημίες βόλεϊ του Ιωνικού Νικαίας.
Από τότε όλα πήραν το δρόμο τους. Το πέρασμα του από το Παγκράτι του πρόσφερε τη γνωριμία του με τον Κώστα Αρσενιάδη που ήταν και ο προπονητής που του έκανε την πρόταση από την Κηφισιά πριν 5 χρόνια. «Ημουν 42 ετών τότε. Σκεφτόμουν να σταματήσω. Μου ζήτησε ο Αρσενιάδης να πάω στην Κηφισιά ώστε να βοηθήσω για ώρα ανάγκης ως δεύτερο λίμπερο. Σταδιακά από την περσινή σεζόν έγινα βασικό λίμπερο στην Κηφισιά και στα 47 μου πήρα τον τίτλο του MVP. Φαίνεται πως τα καλύτερα είναι μπροστά μας», λέει ο Γιώργος Κάπελας που έχει φάει την υποδοχή και τα γήπεδα με το κουτάλι. Εχει λιώσει πολλά ζευγάρια παπούτσια στα γήπεδα αλλά η μεγαλύτερη ικανοποίηση του είναι να τον βλέπουν οι κόρες του να κάνει πρωταθλητισμό.

«Η Μαρία είναι 13 ετών και η Μελίντα είναι 8 ετών. Και οι δυο μου κόρες είναι στον Γ.Σ.Ηλιούπολης και χαίρομαι πολύ όταν με βλέπουν να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο. Εχουν ένα πρότυπο για να συνεχίσουν και οι ίδιες», λέει με καμάρι και αφιερώνει στην οικογένεια του τον πρώτο ατομικό τίτλο που κατακτά στο επαγγελματικό πρωτάθλημα: «Λείπω πολλές ώρες από το σπίτι με τις προπονήσεις, τις μετακινήσεις, τους αγώνες και αυτός ο τίτλος ανήκει στην οικογένεια μου και φυσικά στην ομάδα».

Ο Γιώργος Κάπελας είναι ένας ήρωας της κατηγορίας κάνοντας μεγάλες θυσίες για να βοηθάει την ομάδα που τον τιμά με την εμπιστοσύνη της. Είναι υπάλληλος της Τραπέζης Πειραιώς στις οικονομικές υπηρεσίες και τα αγωνιστικά του κίνητρα δεν είναι οικονομικά.

Με προπονητή το Νίκο Νεόφυτο έζησε την δεύτερη άνοδο του Φοίνικα Σύρου στην Volley League το 2011.

Για την εφετινή χρονιά στην Κηφισιά είπε: «Στην αρχή δε μας βγήκε το πλάνο που είχε γίνει. Υπήρχαν προβλήματα. Οι ξένοι δεν είχαν προσαρμοστεί. Τα Χριστούγεννα κάναμε πλάνο για τα πλέι άουτ και αν θα έχουμε πλεονέκτημα έδρας. Πιεστήκαμε πολύ. Η έλευση του Νίκου Ζαλμά βοήθησε πολύ. Ανέβηκαν ατομικά όλοι οι παίκτες και η ομάδα λύθηκε, πήραμε τη νίκη στην Κομοτηνή και μετά πήραμε φόρα. Φτάσαμε στα ημιτελικά που για μένα είναι μία μεγάλη υπέρβαση. Αυτή η ομάδα είναι μία μεγάλη οικογένεια και για αυτό έχει διάρκεια και αντέχει στις δυσκολίες».

Για το εάν μπορεί να κάνει την υπέρβαση και στους ημιτελικούς: «Ο ΠΑΟΚ προηγείται 2-0 στις νίκες και από την αρχή ήταν το φαβορί. Στον δεύτερο αγώνα δεν παίξαμε άσχημα αλλά ο ΠΑΟΚ είναι άλλο επίπεδο, πως να το κάνουμε. Εχει φτιαχτεί για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Στον τρίτο αγώνα θα κάνουμε την προσπάθεια μας. Θα τα δώσουμε όλα κι αν βρούμε τον ΠΑΟΚ λίγο κουρασμένο μετά το κύπελλο που θα αγωνιστεί, ίσως κάνουμε μία νίκη που θα μας βάλει και πάλι στο παιχνίδι».

Σχετικά με το πότε θα αποφασίσει να σταματήσει το βόλεϊ είπε: «Είχα πει πως εφέτος θα ήταν η τελευταία χρονιά αλλά καλύτερα είναι να μην δεσμευτώ για τίποτα. Αυτό που θέλω είναι να βγάζω τις προπονήσεις. Τα υπόλοιπα είναι αποφάσεις των προπονητών».