Μάγδα Πετίδου: "Να μη τη δούμε τόσο αρνητικά την αποχή μας από τα γήπεδα"

Η Μάγδα Πετίδου μίλησε στο Greekvolley γι' αυτό που βιώνουμε με το lockdown στον αθλητισμό.

"Δεύτερη συνεχόμενη σεζόν χωρίς αγώνες, δεύτερη συνεχόμενη σεζόν χωρίς τη χαρά της προπόνησης και του αγώνα.

Όλη η γη ζει κάτι πρωτόγνωρο, κάτι για το οποίο δε γνωρίζει κανείς την ημερομηνία λήξης του. Ο ιός δε μας αφήνει να επιστρέψουμε στα γήπεδα μέχρι στιγμής, γεγονός που προσωπικά με στεναχωρεί πολύ, όπως και κάθε αθλητή, αθλήτρια, προπονητές, παράγοντες, φιλάθλους κλπ. Η στεναχώρια είναι μεγάλη, ειδικά όταν έχεις σαν χόμπυ σου το άθλημα και πηγαίνεις στο γήπεδο για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, να προπονηθείς, να συναντήσεις την παρέα σου και να παίξεις για τη φανέλα σου, την ομάδα σου και τους φιλάθλους σου. Κάθε μέρα που πήγαινα στην προπόνηση, ένιωθα να γεμίζω τις μπαταρίες μου, γιατί όσο και να υπήρχε η κόπωση, αισθανόμουν γεμάτη και ευτυχισμένη. Ειδικά η Κυριακή.. Αυτή η μέρα του αγώνα, που την περίμενα όλη την εβδομάδα και με το που βρισκόμουν στο γήπεδο έλεγα «Ήρθε η ώρα για το πάρτυ!». Αυτό είναι ο αθλητισμός, ένα όμορφο πάρτυ, μια έξοδος που κάνεις με την παρέα σου και με τον κόσμο που παραβρίσκεται στο γήπεδο! Είναι τόσα τα ωφέλη του αθλητισμού, του υγιή αθλητισμού, που ποτέ δε θα υπάρχουν λόγια για να τα περιγράψει κανείς.

Δυστυχώς λόγω αυτής της κατάστασης, αναγκαστήκαμε να απέχουμε από αυτήν την αγαπημένη μας δραστηριότητα.. και όχι μόνο εμείς, αλλά οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες του κόσμου. Τα προβλήματα είναι πολλά, μου λείπουν τα πάντα, θετικά και αρνητικά. Ωστόσο οφείλουμε να κάνουμε υπομονή, ώστε να συναντηθούμε ξανά στα γήπεδα όλοι χωρίς απώλειες.

Είναι δύσκολο, η ομάδα αποτελεί οικογένεια. Ας σκεφτούμε όμως πως υπάρχουν άνθρωποι που δε βλέπουν ούτε την πραγματική οικογένειά τους ή και αυτοί που την έχασαν εξαιτίας της πανδημίας. Την αποχή μας από τα γήπεδα, καλό θα ήταν να μη τη δούμε τόσο αρνητικά και να μπορέσουμε να κοιτάξουμε με διαφορετικό μάτι την κατάσταση. Πάντα μια θετική σκέψη βοηθάει. Όπως προσπαθώ και εγώ και είμαι σίγουρη πως όταν ξανασυναντήσω την ομάδα μου, δε θα την αποχωριστώ ξανά για τον ίδιο λόγο. Αφιερώστε προσωπικό χρόνο στον εαυτό σας, γυμναστείτε και όλα θα επανέλθουν και θα είναι καλύτερα! Θα επιστρέψουμε στην αγάπη μας και θα είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα! Και κάτι τελευταίο, μπροστά στην υγεία, δε θα πρέπει να μπαίνει τίποτα άλλο! Ας είμαστε υπομονετικοί για να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους μας και να ανταμώσουμε στα γήπεδα, να παίζουμε ,να γελάμε, να κλαίμε, να ιδρώνουμε, να θυμώνουμε, να είμαστε με τις ομάδες μας! Υ.Γ. Ομάδα μου, μου λείπετε όλοι!"