Βάσω Νικούλη: "Σταθερά βήματα προς τα εμπρός σε Ακαδημία και Γυναικείο"

Το τμήμα βόλεϊ του συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια κάνει σταθερά βήματα προς τα εμπρός, με τρανταχτό παράδειγμα την Γυναικεία μας ομάδα, η οποία έχει ανοδική πορεία την τελευταία 5ετία, έχοντας για οδηγό της την προπονήτρια μας κυρία Βάσω Νικούλη.

Η χρονιά που φεύγει αν και ιδιαίτερη, λόγω ότι δεν ολοκληρώθηκε, έκρυβε επιτυχίες για τα τμήματα μας.
Η προπονήτρια της Γυναικείας ομάδας του συλλόγου και Υπεύθυνη των Ακαδημιών μας κυρία Βάσω Νικούλη, μίλησε στην σελίδα του συλλόγου κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς.

Ειδικότερα μίλησε:
Για την χρονιά που έφυγε και την Γυναικεία ομάδα.
«Η περσινή σεζόν ήταν ιδιαίτερη από το ξεκίνημα της για εμάς, καθώς μετά την 2η θέση που κατακτήσαμε την αγωνιστική χρονιά 2018-2019, πάρθηκε η απόφαση να ακολουθήσουμε προς το γενικότερο πλάνο που έχουμε θέσει στις υποδομες μας και να εμπλουτίσουμε το ροστερ των Γυναικών με μικρότερες ηλικίες. Έτσι η ομάδα μας παρουσιάστηκε άκρως νεανική σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, δίχως να μας λείπει όμως η εμπειρία που έδιναν τόσο η Άννα Μπούτα, όσο και η Μαριλένα Σαγανη. Βασικός στόχος της ομάδας πέρυσι ήταν καθαρά η παραμονή στην κατηγορία και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για τις αθλήτριες μου και το τιμ, που καταφέραμε δύο αγωνίστηκες πριν το τέλος όχι μόνο να σωθούμε, αλλά να έχουμε εξασφαλίσει και την 6η θέση. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε πως η σεζόν τελικά δεν ολοκληρώθηκε λόγω covid-19, όμως εμείς είχαμε ήδη πετύχει τον στόχο μας πριν τη διακοπή με ένα καλό πλασάρισμα.
Για την εφετινή σεζόν είναι πολύ νωρίς, ώστε να θέσουμε στόχους, καθώς θα διανύσουμε μια αβέβαιη σεζόν, αφου για πρώτη χρονιά όλες σχεδόν οι αθλήτριες σε όλες τις ομάδες αγγίζουν την 6 μηνη αγωνιστική και προπονητική αποχη, λόγω του ιου και όλα θα καθοριστούν με την επιστροφή στην προετοιμασία και την προσαρμογή τους. Φυσικά χρειάζεται χρόνος, υπομονή, περισσότερη δουλειά και ελπίζω φέτος το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί. Εύχομαι να είμαστε υγιείς και να έχουμε πολλές και δυνατές ομάδες στο πρωτάθλημα, ώστε να δούμε όμορφο και ανταγωνιστικο βόλεϊ. Όσο για την ομάδα μας στόχος είναι να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να αποδώσουμε όμορφο βόλεϊ».
Για τις επιτυχίες στα τμήματα των Ακαδημιών.
«Φέτος αν και η χρονιά δεν ολοκληρώθηκε, καταφέραμε να σημειώσουμε μια σημαντική επιτυχία στην Ακαδημία μας. Οι Κορασίδες του συλλόγου μας κατέκτησαν επάξια την θέση της ανόδου στην Β΄Κατηγορία, καθώς μέχρι και την διακοπή του πρωταθλήματος και την μη διεξαγωγή του F4 λόγω του Covid-19, ήταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας από στατιστικής πλευράς, με μόλις μια ήττα σε 18 αναμετρήσεις και σετ 52-5. Αυτή η επιτυχία φυσικά και έχει πρόσωπο και δεν είναι άλλο από την προπονήτρια μας και πολύ καλή μου φίλη Δήμητρα Γιακουμή για την οποία είμαι περήφανη που έχει επιλέξει να εισέλθει στον τομέα της προπονητικής και με τις γνώσεις και την εμπειρία της καταφέρνει να δίνει στα κορίτσια αυτό που και η ίδια είχε ως αθλήτρια. Σκληρή δουλειά, πνεύμα μαχητικό και να κοιτούν ψηλά κάνοντας σωστό πρωταθλητισμό.
Επίσης δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στα αγωνιστικά τμήματα των Παγκορασίδων τα οποία αν και δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα, καθώς αγωνίστηκαν μόλις σε δύο αναμετρήσεις, έδειξαν όλη τη χρονιά πως η δουλειά η οποία γίνεται από τους προπονητές τους είναι εξαιρετική. Πολλά συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνουν και την άψογη συνεργασία μας θέλω να δώσω στην πιο έμπειρη όλων την Εύη Κέκου προπονήτρια των Παγκορασίδων Α΄, καθώς και στον Αλέξανδρο Νικηφορίδη προπονητή των Παγκορασίδων Β΄.
Τέλος θέλω να αναφερθώ στους προπονητές των υποδομών μας και να τους ευχαριστήσω έναν έναν προσωπικά για την άψογη συνεργασία και το εξαίρετο έργο που έχουν δώσει στον συλλογο, την Κατερίνα Νικολάου, την Ρεγγίνα Φουντουλίδη και την Ανδριάνα Καρούζου».
Για το πλάνο των υποδομών μας.
«Η ακαδημία μας ξεκίνησε να βαδίζει σε ένα συγκεκριμένο πλάνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια και εδώ χρειάζεται υπομονή και σκληρή δουλειά, ώστε να ανταπεξέλθουμε, καθώς ξεκινήσαμε από το μηδέν. Στόχος μας είναι να δώσουμε στα κορίτσια που εντάσσονται στο άθλημα για πρώτη φορά τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα βασικά στοιχεία του, να αγαπήσουν το βόλεϊ, να γυμνάσουν σωστά το σώμα τους, όπως και να τραφουν σωστά, ενώ έχοντας τις βασικές τεχνικές γνώσεις του αθλήματος να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο και να ενταχθούν ομαλά στα αγωνιστικά τμήματα με το πέρας των ετών. Επίσης θέσαμε ως σκοπό να υπάρχει άμεση σύνδεση των αγωνιστικών τμημάτων των υποδομών με το Γυναικείο, ώστε να μπορέσουμε μελλοντικά να στηρίξουμε την πρώτη ομάδα με δικά μας παιδιά και βασικά να ρίξουμε τον μέσο όρο ηλικίας στο Γυναικείο τμημα. Φυσικά για να συμβεί αυτό πολλές φορές θα χρειαστεί να αναζητήσεις ταλέντα εκτός συλλόγου από μικρές ηλικίες, ώστε να ενισχύσεις τις ομάδες τόσο των αγωνιστικών σου τμημάτων στις υποδομές, όσο και της πρώτης σου ομάδας. Ο κύριος όμως στόχος μας είναι τα παιδιά να μάθουν σωστά το άθλημα και να το αγαπήσουν, ώστε να ασχοληθούν επαγγελματικά».
Για τους συνεργάτες που έχει στο τμήμα Βόλεϊ.
«Ήρθα στον Σύλλογο ως προπονήτρια στις υποδομες πριν από 6 σχεδόν χρόνια και στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Πρόεδρος του συλλόγου ο κύριος Γιώργος Λιοσης, μου είπε πως θέλει να αναλάβω την ομάδα γυναικών. Πραγματικά μετά από όλα αυτά τα έτη, δεν γίνεται να μην του πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία που μου έδωσε και την στήριξη που δείχνει στο πρόσωπο μου όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στις καλες οσο και τις άσχημες στιγμες.
Επίσης οι λέξεις μου είναι πολύ λίγες, στο να ειπωθούν όλα όσα θέλω να εκφράσω για το τιμ του συλλόγου στο τμήμα βόλεϊ γυναικών. Ο Σπύρος Καραχαλιος, ο Φάνης Ψαρροπουλος και ο Νεκτάριος Γιωτακης είναι με λίγα λόγια οι τρεις σωματοφυλακες του τμήματος, αλλά και δικοί μου, με την υποστήριξη που μου παρεχουν 24ωρες το 24ωρο. Τέλος θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά σε μια φίλη καρδιακή η οποία πέρυσι αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα της Ένωσης Ιλίου και δεν είναι άλλη από την Άννα Μπούτα. Η Άννα δεν ήταν απλά στυλοβάτης στο παιχνίδι μας, δεν ήταν απλά η αρχηγός που θα ήθελαν όλοι στα αποδυτήρια ενός συλλόγου, αλλά για μένα είναι ένας άνθρωπος με ήθος, πειθαρχία, με γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και ήταν σαν να είχα έναν δεύτερο προπονητή μέσα στο παρκέ. Άννα σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Μια ευχή για την χρονιά που έρχεται.
«Εύχομαι να έχουμε υγεία πάνω απ΄ όλα. Να τελειώσει όσο πιο σύντομα γίνεται όλο αυτό που περνάμε με τον ιο και θα περιμένουμε με μια ανοιχτή αγκαλιά όλα τα κορίτσια μας στις Ακαδημίες και τα αγωνιστικά τμήματα από τα τέλη Αυγούστου και πάλι κοντά μας. Θέλω να πω στους γονείς πως η Ένωση Ιλίου είναι δεδομένο πως λαμβάνει κάθε μέτρο προστασίας και θα λάβει όλους τους κανόνες του υγειονομικού πλαισίου που θα υπάρξει από Σεπτέμβρη, ώστε όλες οι αθλήτριες μας να είναι ασφαλείς».