Πολύ σημαντική νίκη του Πανερυθραϊκού επί του Πανιωνίου

Μία πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η ομάδα του Πανερυθραϊκού επικρατώντας 3-1 σετ του πολύ καλού Πανιωνίου.

Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα στον αγώνα αλλά κυρίως έδειξε πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες εμφανίσεις στην έδρα της.

Ο Πανιώνιος έκανε τα πάντα για να μπορέσει να κερδίσει τον Πανερυθραϊκό ωστόσο η ομάδα του Χατζηπέρρου άντεξε στην πίεση που έδειξε η ομάδα της Νέας Σμύρνης και κατάφερε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Στο πρώτο σετ ο Πανερυθραϊκός πήρε διαφορές αρκετά σημαντικές ωστόσο κατάφερε ο Πανιώνιος να ισοφαρίσει και να περάσει μπροστά 16-17 από εκεί και πέρα ακολούθησε μάχη πόντο - πόντο που στο τέλος ανέδειξε νικήτρια την ομάδα του Πανιωνίου που κατέκτησε το σετ 23-25 με μπλοκ στο Κωστόπουλο.

O Πανερυθραϊκός παρά την το άδοξο τέλος του προηγούμενου σετ δεν το έβαλε κάτω μπήκε αρκετά διαφορετικός, μπήκε σωστό στον αγώνα με σωστές επιθέσεις χάλασε την άμυνα του Πανιώνιου πέρασε μπροστά γρήγορα με αποτέλεσμα να έχει καλύτερη ψυχολογία. Ο Πανιώνιος κατάφερε ωστόσο να ισοφαρίσει αλλά έχασε γρήγορα το ρυθμό του γιατί ο Πανερυθραϊκός ήταν πιο αποφασιστικός με γρήγορες επιθέσεις έφτασε να προηγείται τέσσερις πόντους να φτάνει να παίρνει προβάδισμα εύκολο 22-18, στο 22-18 ο Χατζηνικολάου έβγαλε την μπάλα out και με μπλοκ στο Μακράκη έγινε το 25-18 και η ισοφάριση

Στο τρίτο σετ ο Πανιώνιος πέρασε στην αντεπίθεση και ήταν αυτός που πήρε τις διαφορές από την αρχή. Κάποιος θα νόμιζε ότι σύμφωνα με την απόδοση της ομάδας θα γινόταν εύκολα το 2-1 ωστόσο ο Πανερυθραϊκός είχε άλλη άποψη. Πέρασε σε μία σειρά επιθέσεων ανάγκασε σε λάθη τον Πανιώνιο που δέχτηκε αρκετά μπλοκ και ήρθε τελικά η ισοφάριση στο 23-23 με τον Μακράκη να ξαναβάζει ένα πόντο 24-23, τον Τσικάτο να ισοφαρίζει, ακολούθησε μπλοκ του Μάμαλη 25-24, ο Μακράκης ισοφάρισε 25-25 ο Τσικάτος έκανε το 26-25, ο Μακράκης 26-26. Με λάθος σέρβις του Μακράκης έγινε το 27-26, 27-27 ο Βασιλόπουλος ο Μάμαλης έκανε το 28-27, ακολούθησε νέα ισοφάριση από τον Πανιώνιο με τον Χατζηνικολάου, έγινε το 29-28 και μπλοκ στον Κωνσταντινίδη το 30-28.

Στο τέταρτο σετ ο Πανερυθραϊκός είχε πια την ψυχολογία με το μέρος του. Ο Πανιώνιος εμφανίστηκε αρκετά νευρικός και δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Πανερυθραϊκό που πήρε πολύ καλές διαφορές από την αρχή του σετ και στο τέλος το κατέκτησε εύκολα 25-18 μετά από άουτ επίθεση του Λέλου.

Α.Σ. Πανερυθραϊκός - Γ.Σ. Πανιώνιος 3-1 (23-25, 25-18, 30-28, 25-18)

Διαιτητές: Μενεσλής, Κυργιαλάνη, Γραμματεία: Παπασηφάκη, Παρατηρητής: Τσιντομηνάς.

Α.Σ. ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Χατζηπέρρος): Μάμαλης, Κρέτσης, Τσικάτος, Κολτσιάκης, Κωστόπουλος, Τασάκος / Φωλιάς (λ), Πλεμμένος (λ), Μήττας
Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βασίλης Θεοδωρόπουλος): Μακράκης, Κωνσταντινίδης, Φύτρος, Χατζηνικολάου, Βασιλακόπουλος, Σαλωνίτης / Κουτσούρης (λ), Καφούρος (λ), Λέλος, Βλαβιανός, Κάλφας