Τρίτη θέση ο Πανιώνιος στο 27ο τουρνουά "Στέλιος Καλαϊτζής"

Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίχθηκε ο μικρός τελικός του 27ου τουρνουά «Στέλιος Καλαϊτζής» μεταξύ της Ολυμπιάδας Πατρών και του Πανιωνίου, αφού χρειάστηκαν 5 σετ για να αναδειχθεί νικητής.

Οι ομάδες μοιράστηκαν εντυπώσεις και σετ. Από την Ολυμπιάδα ξεχώρισε ο Φιλίππου, ενώ από τον Πανιώνιο ο Φύτρος με τον Μαγγανά.

Στο πρώτο σετ φάνηκε ότι το απόγευμα θα ήταν εύκολο για την ομάδα του Πανιωνίου, καθώς προηγήθηκε αρκετά. Ωστόσο η Ολυμπιάδα έκανε τη μεγάλη επιστροφή, έφτασε αρχικά στο 17-19 και μετά ισοφάρισε με 22-22. Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική, με πρωταγωνιστές τον Φύτρο από τη μία και τον Φιλίππου από την άλλη. Τελικά ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει το σετ με 32-34 με επίθεση από το κέντρο.

Το δεύτερο σετ ήταν ένας μονόλογος της Ολυμπιάδας, αφού ο Πανιώνιος δεν έδειξε να έχει βρει ρυθμό για την κατάκτηση του σετ. Στο 22-14 ο Μαγγανάς βρέθηκε στο έδαφος σκορπίζοντας ανησυχία αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό και επανήλθε στο παιχνίδι. Τελικά το σετ έληξε με ένα λάθος του Βλαβιανού που έφερε το 25-15 υπέρ της Ολυμπιάδας.

Στο τρίτο σετ ο Πανιώνιος φάνηκε αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι, αφού ανέβασε στροφές, ενώ ήταν αρκετά τα λάθη και από τις δύο πλευρές. Σε γενικές γραμμές υπήρξε ισορροπία δυνάμεων από τις δύο ομάδες, ενώ η επιστροφή του Πανιωνίου στο παιχνίδι έκανε την Ολυμπιάδα να ζητήσει αρκετά τάιμ άουτ. Ο Πανιώνιος οδήγησε το σετ ως το τέλος κατακτώντας το 25-20.

Το τέταρτο σετ ξεκίνησε και πάλι ένας μονόλογος της Ολυμπιάδας, που όμως κράτησε μέχρι το 19-13. Από το σημείο αυτό και μετά, ένα σερί του Πανιωνίου έκλεισε τη διαφορά στο 19-16 και στη συνέχεια στον πόντο και στο 22-21. Τελικά όμως η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν κατάφερε να αναστρέψει το σκορ, το σετ έληξε 25-22 υπέρ της Ολυμπιάδας και οι δύο αντίπαλοι πέρασαν σε τάι μπρέικ για να λύσουν τις διαφορές τους.

Στο ίδιο μοτίβο ήταν και το πέμπτο σετ με μια μικρή υπεροχή του Πανιωνίου έναντι της Ολυμπιάδας που πίεσε αρκετά και δεν έδειξε να καταθέτει τα όπλα μέχρι το τέλος, αφού κυνήγησε τη νίκη και έφτασε μέχρι και σε ισοφάριση. Χαρακτηριστικό του σετ ήταν τα πολλά τάιμ άουτ μέχρι τη λήξη που ήρθε 14-16 για τον Πανιώνιο.

Τελικά Ο Πανιώνιος έκοψε πρώτος το νήμα και πήρε την Τρίτη θέση στο τουρνουά.

ΤΑ ΣΕΤ: 32-34, 25-15, 25-20, 25-22, 14-16

olimpiada panionios2

Πολυμέσα

Μικρός τελικός