Ο Ορφανός νέος προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς

Ο Αθλητικός Όμιλος Πετοσφαίρισης Κηφισιάς ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Γιάννη Ορφανό για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Ο 41χρονος τεχνικός στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ομάδας των βορείων προαστίων τόνισε: «Είμαι ευχαριστημένος που συμφωνήσαμε με τη διοίκηση της Κηφισιάς να συνεργαστούμε τη νέα σεζόν. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι της ομάδας αγαπούν το βόλεϊ και στηρίζουν την Κηφισιά. Υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα, ενώ οι νέοι μου συνεργάτες είναι άνθρωποι που τους γνωρίζω πολλά χρόνια και έχουν διαγράψει τη δική τους πορεία στην ομάδα και στο ελληνικό βόλεϊ.

Είναι άνθρωποι του βόλεϊ και γνωρίζουν το άθλημα. Ένιωσα αμέσως μία καλή χημεία με τους ανθρώπους της Κηφισιάς».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Ορφανός επισήμανε: «Είναι σημαντικό που η Κηφισιά εμπιστεύεται τους Έλληνες προπονητές και την έχουν δικαιώσει οι επιλογές της όλα αυτά τα χρόνια.Έχουν περάσει αξιόλογοι προπονητές στην Κηφισιά οι οποίοι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά.

Από την πλευρά μου θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με νέα ταλαντούχα παιδιά αλλά παράλληλα θα κοιτάξουμε να πλαισιώσουμε την ομάδα και με κάποιους εμπείρους αθλητές γιατί το φετινό πρωτάθλημα δείχνει ότι θα είναι αρκετά πιο δυνατό σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Προφανώς η νέα ΚΥΑ και τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία των ομάδων θα κάνει καλό στο άθλημα και θα δώσει ανάσα στις ομάδες. Αυτό θα βοηθήσει τόσο τις διοικήσεις όσο και τους προπονητές ώστε να φτιάξουμε  πιο δυνατά ράστερ αλλά και τις ελληνικές ομάδες να επιστρέψουν στα  ευρωπαϊκά πρωταθλήματα . Είναι δεδομένο ότι τα τελευταία δύσκολα χρόνια οι διοικήσεις έβρισκαν με δυσκολία χορηγούς και με τις δικές τους υπερβάσεις κράτησαν ζωντανό το άθλημα μας».

Αναφερόμενος στον COVID-19 που τόσο ταλαιπωρεί και τον ελληνικό αθλητισμό ο Γιάννης Ορφανός υπογράμμισε: « Ήταν μία δύσκολη περίοδος η οποία επηρέασε όλες τις ομάδες. Ελπίζω ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση όσο προχωρά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα αφήσουμε πίσω μας τον κορωνοϊό και θα κοιτάξουμε μπροστά».

Ολοκληρώνοντας ο Γιάννης Ορφανός και απαντώντας σε ερώτηση για τους στόχους της Κηφισιάς την επόμενη περίοδο είπε: « Είναι νωρίς να μιλάμε για στόχους καθώς τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφικές μας κινήσεις. Σίγουρα θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και να βρισκόμαστε κοντά στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας»