Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ (Β΄ημιτελικός Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, 21/1, 21:30, ΕΡΤ-3)

Το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Φοίνικα ΟΝΕΧ που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ-3 θα ολοκληρώσει τη φάση των επαναληπτικών ημιτελικών και θα βγάλει το δεύτερο εισιτήριο των τελικών. (Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη, Β΄ημιτελικός Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, 21/1, 21:30, ΕΡΤ-3, Διαιτητές: Κουτσούλας, Νικάκης)

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα στη Σύρο με 3-1 σετ είναι διατεθειμένος να περάσει την πρόκριση στους τελικούς μέσ από την ψυχοφθόρα διαδικασία του «χρυσού» σετ των 15 πόντων. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να νικήσει με 3-0 ή 3-1 σετ.

O Iταλός προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Το Σάββατο, θα πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μας βόλεϊ, ώστε να πετύχουμε το κατόρθωμα, να ανατρέψουμε την κατάσταση και να προκριθούμε. Πρέπει να πάρουμε καθαρή νίκη».

Το λίμπερο του Ολυμπιακού Δημήτρης Τζιάβρας είπε: «Είναι, ίσως, το πρώτο παιχνίδι φέτος, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαν… τελικό και είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, λόγω του κακού πρώτου αποτελέσματος στη Σύρο. Παρόλα αυτά, έχουμε την ποιότητα και την ικανότητα να γυρίσουμε υπέρ μας την κατάσταση και να βρεθούμε εμείς στον τελικό της διοργάνωσης του League Cup. Φέτος, έχουμε το απολυτό των νικών στην έδρα μας και αυτό, μαζί με τον κόσμο μας, πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια που θα κάνουμε, για να προκριθούμε».

Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ από την πλευρά του είναι αποφασισμένος να πανηγυρίσει την πρώτη μεγάλη επιτυχία της χρονιάς εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τους τελικούς. Έχει μεγάλο αβαντάζ από το σκορ του πρώτου αγώνα αλλά όλοι στην ομάδα της Σύρου γνωρίζουν πως το έργο τους δεν θα είναι εύκολο ακόμα και με το γεγονός πως τους αρκούν 2 σετ για την πρόκριση. Στη χειρότερη για αυτούς περίπτωση να παίξουν χρυσό σετ 15 πόντων για την πρόκριση.

O Γιώργος Παπαλεξίου είπε: Ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Εμείς δεν θεωρώ ότι πρέπει να κοιτάξουμε τα δύο σετ της πρόκρισης, αλλά να πραγματοποιήσουμε άλλη μία καλή εμφάνιση, όπως κάναμε στο πρώτο παιχνίδι και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Από κει και πέρα εύχομαι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αγωνιστικά χρειάζεται η μέγιστη συγκέντρωση για να αντιμετωπίσουμε τους παίκτες του Ολυμπιακού. Το σερβίς τους είναι ένα πολύ δυνατό στοιχείο, ενώ θα τους βοηθήσει το γήπεδο και ο κόσμος τους, όπως βοήθησε και εμάς. Οπότε χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση».

Σε 52 αγώνες πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 38-14.