Διαμαρτύρεται η Ένωση Ιλίου

Ο Α.Ο. Ένωση Ιλίου ζητά από την ΕΣΠΕΔΑ επίσημα την πλήρη αιτιολογία του σκεπτικού της απόφασης αναβολής του τελικού Κυπέλλου Γυναικών, την παραμονή της αναμέτρησης.

Σεβόμαστε απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο και το εφαρμόζουμε σε κάθε του έκταση από το ξεκίνημα της πανδημίας. Σεβόμαστε πως βρισκόμαστε σε μια περίοδο που προέχει η ασφάλεια και υγεία των αθλητριών και αυτό φροντίζουμε όλους αυτούς τους μήνες, όμως δεν δεχόμαστε και δεν σεβόμαστε αποφάσεις που παίρνονται δίχως να έχουμε ενημέρωση πριν την ανάρτηση της απόφασης και αποφάσεις που δεν έχουν συζητηθεί με τους εμπλεκόμενους.

Εδώ και τρεις εβδομάδες από τις 22/12 που προκριθήκαμε στον τελικό οι αθλήτριες μας και η προπονήτρια μας, δεν πήγαν κάπου για γιορτές, παρέμειναν στην Αθήνα, έχουν μπει σε μια «φούσκα» με 3 και 4 rapid την εβδομάδα τα οποία πληρώνει η ομάδα, με παρακολούθηση από τον γιατρό της ομάδας, με προπονήσεις σε γκρουπ, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε την Τετάρτη 5/1 και σήμερα Παρασκευή 7/1 μετά και τον τελευταίο έλεγχο να έχουμε μηδενικά κρούσματα ενόψει τελικού, σεβόμενοι πάνω από όλα την υγεία των αθλητριών, το Προεδρείο της ΕΣΠΕΔΑ και τον θεσμό του Κυπέλλου. Διαχειριστήκαμε την όλη κατάσταση άκρως επαγγελματικά όπως αρμόζει σε μια διοργάνωση όπου μετέχουμε.

Με λύπη μας όμως βλέπουμε πως η διαχείριση της ενημέρωσης προς εμάς δεν ήταν η αρμόζουσα, καθώς πληροφορηθήκαμε παραμονή της αναμέτρησης του τελικού, πρώτα από την σελίδα του Facebook της ΕΣΠΕΔΑ και ένα τυπικό mail (το ίδιο με την ανάρτηση στο facebook δίχως άλλη εξήγηση), μεταγενέστερα με ένα τηλέφωνο από την γραμματεία και όχι με πρωτύτερη ενημέρωση από το Προεδρείο ή την Επιτροπή Πρωταθλήματος τηλεφωνικώς, πως αναβάλλεται ο τελικός Κυπέλλου, δεν είναι σκοπός μας να επιτεθούμε σε κανέναν προσωπικά, απλώς ζητάμε πρωτύτερη ενημέρωση μας,  σε ζητήματα που μας αφορούν από την Ένωση μας . . Ο τελικός όπως διαβάζουμε αναβλήθηκε για λόγους υγειονομικούς που αφορούν την χώρα και όχι λόγω κρουσμάτων που αφορούν τις ομάδες που συμμετέχουν στον τελικό.

Η ΕΣΠΕΔΑ ήταν αυτή που στις 27/12 ανακοίνωσε την διεξαγωγή του τελικού στις 8/1. Η ΕΣΠΕΔΑ ήταν αυτή που ανακοίνωσε στις 4/1, αφού είχε βγει το καινούργιο πρωτόκολλο και η όμικρον επικρατούσε στην χώρα, πως ο τελικός θα έχει και livestreaming μετάδοση. Η ΕΣΠΕΔΑ ήταν αυτή που στις 5/1 ανακοίνωνε την μετάθεση των πρωταθλημάτων στις 16/1, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ, ο τελικός θα γινόταν κανονικά στις 8/1.

Δεν μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε το σκεπτικό και τι άλλαξε μέσα σε μια μόλις ημέρα. Θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο αυστηρά και να διεξαχθεί ο τελικός δίχως θεατές (τους 25 και 25 από κάθε ομάδα που είχαν οριστεί), θα μπορούσαν να ζητήσουν τα rapid test που πραγματοποιήθηκαν 48 ώρες πριν την αναμέτρηση όπως ορίζεται, εφόσον οι δύο ομάδες δεν έχουν κρούσματα που να ορίζουν αναβολή της αναμέτρησης, καθώς κάτι τέτοιο δεν μας έχει αναφερθεί.

Τέλος δεν θέλουμε με τίποτα να πιστέψουμε πως μια ανάρτηση του προπονητή της αντιπάλου ομάδας σε μορφή σχολίου στην σελίδα facebook της ΕΣΠΕΔΑ στις 5/1 για αναβολή, να μην ήταν αυτή που πίεσε την απόφαση της Ένωσης μας για την αναβολή.

Επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια, άλλη κίνηση αφού η απόφαση έχει ήδη ληφθεί θα επιθυμούσαμε την επόμενη φορά να έχουμε μια πιο άμεση ενημέρωση των εμπλεκομένων ή να ζητηθεί έστω η γνώμη μας σε αναμέτρηση που μετέχουμε και ειδικά ενός τελικού.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία πάνω από όλα και επιθυμούμε να συζητηθεί παρουσία και των δύο εκπροσώπων των ομάδων που συμμετέχουν στον τελικό η ημερομηνία ορισμού του και η καθόλα ομαλή και γιορτινή διεξαγωγή του.

Α.Ο.Ένωση Ιλίου