Με χρυσό σετ για πρώτη φορά στην Ιστορία, πήρε το League Cup ο Παναθηναϊκός

Συγκλονιστικό παιχνίδι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρέθηκαν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά για την κατάκτηση του league cup τον πρώτο να φεύγει με το τρόπαιο. Ο Παναθηναϊκός έχοντας το πλεονέκτημα της νίκης από την πρώτη αναμέτρηση με 3-2 σετ, μπήκε στο κατάμεστο κλειστό του Αγίου Θωμά αποφασισμένος να σηκώσει το τρόπαιο. Μπήκε στα δύο πρώτα σετ δυνατά και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Ολυμπιακό να αντιδράσει, καθώς οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην υποδοχή, δεν ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και δεν ήταν αποτελεσματικοί στο σερβις. Η ομάδα του Μουνιόθ είχε σε πολύ κακή μέρα τον Γκέργκι, ενώ ο Παναθηναϊκός με τον Τσάτσιτς να ξεκινάει βασικός στη θέση του Ράπτη και να κάνει πολύ καλό παιχνίδι κέρδιζε τον έναν πόντο μετά τον άλλο. Ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε λύσεις, ο ΠαναθηναΙκός έκανε συντονισμένες επιθέσεις από το κέντρο και τα άκρα με αποτέλεσμα να έχει εύκολα το 2-0 με τους παίκτες του να πανηγυρίζουν έξαλλα. Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Η είσοδος του Κουμεντάκη μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός αποσυντονίστηκε και το παιχνίδι ήρθε στα ίσα του και οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί έγινε πραγματική μάχη, ενώ το παιχνίδι διακόπηκε όταν ο Κουμεντάκης πήγε να βγάλει άμυνα και κάποιο αντικείμενο τον πέτυχε στο κεφάλι. Ο Γεροθόδωρος κατέβηκε από τη σκάλα για να διακόψει το παιχνίδι, αλλά μετά από παρότρυνση του Κουμεντάκη, το παιχνίδι συνεχίστηκε , ο Ολυμπιακός πήρε το πέμπτο σετ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο χρυσό σετ για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ. Εκεί ο Παναθηναϊκός με την βοήθεια του κόσμου του κέρδισε το league cup για πρώτη φορά στην ιστορία του σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η περιγραφή του αγώνα:

Το πρώτο σερβις ήταν απο τον Παναθηναϊκό που κατέληξε σε πόντο για να ισοφαρίσει ο Φίνγκερ αμέσως μετά. Στη συνέχεια απανωτά λάθη του Ολυμπιακού έφεραν τον Παναθηναϊκό μπροστά με 4-2. Λάθος σερβις του Στάροβιτς φέρνει τον Ολυμπιακό έναν πόντο απο τον Παναθηναϊκό. Επίθεση του Βουλκίδη, μπλοκ από τον Φίνγκερ και επίθεση του Στάροβιτς που καταλήγει άουτ, φέρνουν τις δύο ομάδες ισόπαλες με 6-6. Ράνχελ και Πελεκούδας αλλά και λάθος του Χουσάι δίνουν και πάλι προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 9-6, ενώ στο 10-6 ο Μουνιόθ καλεί τους παίκτες σε τάιμ άουτ. Ένα μπλοκ του Πελεκούδα που υπέδειξε έξω ο διαιτητής, κάνει τον Παναθηναϊκό να ζητήσει τη βοήθεια του video check για ναπάρει τελικά τον αμφισβητούμενο πόντο στο 12-8. Ένα σερβις άουτ του Πελεκούδα δίνει έναν πόντο στον Ολυμπιακό, αλλά μια επίθεση του Παναθηναϊκού φέρνει το σκορ στο 15-10 για να πάρει ο Ολυμπιακός ακόμα ένα τάιμ άουτ. Λάθος πάσα του Γιάκομπσεν στον Ράνχελ βρίσκει στο μπλοκ του Βουλκίδη και μια επίθεση του Χουσάι μειώνει τη διαφορά σε 16-13. Επίθεση του Πελεκούδα κάνει το 18-13, ενώ μπαίνει ο Κουμεντάκης στη θέση του Χουσάι. Ο Τσάτσις στη συνέχεια σπάει την άμυνα του Τερβαπόρτι και ο Στάροβιτς με δυνατή επίθεση ανεβαίνει η διαφορά στο 21-16, ενώ στον Ολυμπιακό μπαίνει ο Ριζόπουλος και στον Παναθηναϊκό ο Πανταλέων στη θέση του Πελεκούδα. Στο 24-16 ζητείται και πάλι η βοήθεια του video check για να περάσει ο πόντος στον Ολυμπιακό και να γίνει το 23-17. Το σετ τελειώνει με 25-17 μετά από άσσο του Στάροβιτς.

Ο Χουσάι δίνει το πρώτο σερβίς του δεύτερου σετ αλλά καταλήγει σε πόντο για τον Παναθηναϊκό. Το σερβίς του Φίνγκερ μετά από δικό του πόντο καταλήγει στο φιλέ ενώ το επόμενο σερβις του Παναθηναϊκού είναι κι αυτό άουτ στο 4-3. Στο 6-3 υπάρχει πάλι αμφισβητούμενος πόντος ο οποίος παραμένει στον Παναθηναϊκό. Το 7-3 έρχεται μετά από άστοχη επίθεση του Χουσάι, ενώ το σερβις του Πελεκούδα καταλήγει στο φιλέ για το 7-4. Δυνατό μπλοκ του Ανδρεάδη μειώνει σε 7-5 αλλά γρήγορα ο Ράνχελ ανεβάζει και πάλι τη διαφορά στους 3 πόντους, ο Στάροβιτς με άσσο στους 4 και ο Ολυμπιακός παίρνει τάιμ άουτ στο 9-5. Άστοχο σερβις του Στάροβιτς, αλλά και επίθεση του Τσάτσιτς από Παναθηναϊκό και επίθεση του Φίνγκερ από Ολυμπιακό μειώνουν σε 10-8. Μετά το 12-9 έρχεται ο Κοκκινάκης να αντικαταστήσει τον Ανδρεάδη. Μπλοκ του Πετρέα φέρνει τον Ολυμπιακό έναν πόντο πίσω από τον Παναθηναϊκό, αλλά λάθος του Φίνγκερ ανεβάζει και πάλι σε 13-11. Η ισοφάριση έρχεται από τον Πετρέα στο 13-13, αλλά στο σημείο αυτό ο Παναθηναϊκός ζητά τη βοήθεια του video check, χωρίς όμως να αλλάξει το αποτέλεσμα. Πελεκούδας και Ράνχελ δίνουν και πάλι προβάδισμα δύο πόντων στον Παναθηναϊκό. Στο 16-13 ο Πελεκούδας κάνει άστοχο σερβίς ενώ διαδοχικοί πόντοι και από τις δύο ομάδες κάνουν το 17-14. Στο 18-14 και μετά από ένταση μεταξύ των παικτών, οι δύο ομάδες παίρνουν από μια κόκκινη κάρτα. Ο Τερβαπόρτι σε πρώτο χρόνο, στέλνει στο σερβις τον Χουσάι, ενώ ο Κουμεντάκης μειώνει στους δύο πόντους στο 19-17. Το 23-19 έρχεται από τον Τσάτσις, ενώ λίγο αργότερα ο Κουμεντάκης με συνεχόμενες επιθέσεις φέρνει τις δύο ομάδες στο 23-22 για να ζητήσει τάιμ άουτ ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος. Η ισοφάριση έρχεται μετά από άουτ του Τσάτσιτς στο 23-23, ενώ μπαινει ο Ράπτης για τον Παναθηναϊκό. Ο Πελεκούδας φέρνει τον Παναθηναϊκό ένα πόντο πριν το τέλος αλλά άουτ σερβις του Τσάτσις φέρνει και πάλι ισοφάριση. Ο Στάροβιτς μετά από πάσα του Γιάκομπσεν δίνει το σετ μπολ στον Παναθηναϊκό στο 25-24. Ισοφαρίζει για άλλη μια φορά ο Κουμεντάκης, ενώ ο Ράνχελ δίνει την τρίτη ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πάρει το σετ, αλλά από λάθος του Παναθηναϊκού γίνεται το 26-26. Μετά από συνεχόμενες φάσεις με εντυπωσιακές επιθέσεις και άμυνες, το σκορ γίνεται το 27-26, αλλά γρήγορα ο Ράνχελ έδωσε το σετ στην ομάδα του με 28-26.

Στο τρίτο σετ ο πρώτος πόντος είναι για τον Ολυμπιακό αλλά γρήγορα ισοφαρίζει ο Παναθηναϊκός. Άσσος του Τσάτσιτς και άουτ του Κουμεντάκη δίνουν προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 5-2. Μετά το 6-2, το σερβίς του Τσάτσις καταλήγει στο φιλέ και στη συνέχεια δυνατά ο Φίνγκερ μειώνει σε 6-4. Σερβίς στο φιλέ και από τις δύο ομάδες δίνουν από ένα πόντο στο 7-5 και με άσσο του \Πετρέα, επίθεση του Στάροβιτς και πόντο του Κουμεντάκη, φέρνουν το 8-7. Με δύο συνεχόμενους πόντους του Ανδρεάδη έρχεται η ισοφάριση και ο Ολυμπιακός περνάει για πρώτη φορά μπροστά με 8-9. Μια αμφισβητούμενη φάση δίνει ακόμα έναν πόντο στον Ολυμπιακό στο 8-10 και μπλοκ του Κουμεντάκη ανεβάζει τη διαφορά στους τρεις πόντους. Φίνγκερ και Ανδρεάδης ανεβάζουν σε 9-13, ενώ ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος παίρνει τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός καταφέρνει σε αυτό το σετ να κρατήσει τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό, ενώ ένα άουτ του Ράπτη που μόλις μπήκε στο παιχνίδι, ανεβάζει τη διαφορά στους πέντε πόντους. Στο 14-20 ο Παναθηναϊκός παίρνει άλλο ένα τάιμ άουτ, αλλά στην επιστροφή γίνεται το 14-21. Στο 15-21 και λίγο πριν σερβίρει ο Ράπτης, ο Ολυμπιακός παίρνει τάιμ άουτ. Το 15-24 γίνεται μετά από άσσο του Κουμεντάκη, ενώ ο Στάροβιτς δίνει πόντο στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Φίνγκερ δίνει τέλος στο σετ με 16-25.

Το τέταρτο σετ ξεκίνησε με ισοπαλία 1-1 αλλά γρήγορα ο Γιάκομπσεν έδωσε προβάδισμα 3-1 στον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες βαδίζουν με έναν πόντο διαφορά, ενώ μπλοκ άουτ του Κουμεντάκη φέρνει την ισοφάριση στο 4-4. Μετά το 7-7 και μετά από άουτ του Στάροβιτς, ο Ολυμπιακός περνάει μπροστά με 7-8, αλλά γρήγορα έρχεται άλλη μια ισοφάριση στο 8-8. Οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες μέχρι το 13-13. Μετά από πόντους του Κουμεντάκη και του Ράνχελ το σκορ γίνεται 14-15. Το σερβίς μετά από πόντο του Χουσάι είναι άουτ και με μπλοκ άουτ του Φίνγκερ φτάνουμε στο 15-17. Στο 17-19 βγαίνει από το παιχνίδι ο Ανδρεόπουλος, ενώ στο ίδιο σημείο παίρνει τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός. Μετά από αυτό ένας ακόμα πόντος του Φίνγκερ και μια επίθεση άουτ του Παναθηναϊκού φέρνει το σκορ στο 18-21. Μπαίνει ο Πανταλέων στη θέση του Πελεκούδα, ενώ ο Κουμεντάκης ανεβάζει τον Ολυμπιακό στους 23 πόντους και μια ανάσα από το τάι μπρέικ, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να πάρει ακόμα ένα τάιμ άουτ. Η ισοφάριση του παιχνιδιού έρχεται με πάιπ του Χουσάι με 25-19.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο 5ο σετ με 0-2, αλλά λάθος σερβις του Ανδρεάδη δίνει πόντο στον Παναθηναϊκό. Μπλοκ του Στάροβιτς στον Χουσάι, κάνει το 2-3 ενώ ζητείται η βοήθεια του video check. Το 6-6 έρχεται από μπλοκ του Πελεκούδα στον Κουμεντάκη, ενώ ο Ολυμπιακός ζητάει video check. Φίνγκερ και Κουμεντάκης κάνουν το 6-8, ενώ στην αλλαγή του σετ το σκορ γίνεται 7-8 με πόντο του Στάροβιτς. Μετά από άουτ σερβις του Ράπτη μπαίνει στο παιχνίδι ο Ριζόπουλος για να δώσει τον 10ο πόντο στον Ολυμπιακό με άσσο και να κάνει το 7-11 ο Χουσάι. Πρώτος χρόνος από τον Ράνχελ μειώνει σε 9-12 και ο Ολυμπιακός παίρνει ακόμα ένα τάιμ άουτ. Ο Πετρέας φέρνει τον Ολυμπιακό έναν πόντο πριν το τέλος ενώ ένα κακό σερβις του Τσάτσιτς φέρνει τη λήξη του σετ στο 10-15 και τις δύο ομάδες στο χρυσό σετ.

Το χρυσό σετ ξεκίνησε με τη βοήθεια του video check και 1-1 για τις δύο ομάδες, ενώ γρήγορα ο Ολυμπιακός περνάει μπροστά με 1-3 και ο Παναθηναϊκός παίρνει τάιμ άουτ. Ο Τερβαπόρτι αυξάνει τη διαφορά στους τρεις πόντος στο 2-5, αλλά το 3-5 δεν αργεί μετά το σερβις από πλευράς Ολυμπιακού που κατέληξε στο φιλέ. Άουτ επίθεση του Χουσάι φέρνει την ισοφάριση στο 6-6. Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει μπροστά με 7-6 και ο Ολυμπιακός παίρνει ένα τάιμ άουτ. Το 8-6 δεν αργεί από τον Τσάτσιτς και οι δύο ομάδες αλλάζουν τερεν. Η ισοφάριση έρχεται για τον Ολυμπιακό με δύο συνεχόμενους πόντους του Κουμεντάκη, αλλά το άουτ σερβις του Πετρέα δίνει πάλι προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Πόντος του Ράνχελ και άσσος του Τσάτσιτς φέρνουν το σκορ στο 12-9. Κουμεντάκης και Χουσάι μειώνουν σε 12-11. Το 13-13 γίνεται μετά από επίθεση άουτ του Στάροβιτς και μεγαλώνει η αγωνία και για τις δύο ομάδες. Το σετ τελειώνει μετά από επίθεση του Τσάτσιτς με 15-13.

MVP αναδείχτηκε ο Άξελ Γιάκομπσεν που βραβεύτηκε δια χειρός του προέδρου Δημήτρη Γιαννακόπουλου

SPONSORED BY ERREA

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Πέρρος. Κομισάριος: Ιωαννίδης. Επόπτες: Νικάκης, Τόλιος, Παπαθανασίου, Μαριδάκης. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη, Παπασηφάκη.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-6, 16-12, 21-15, 25-17

2ο σετ: 8-5, 16-13, 21-19, 28-26

3ο σετ: 8-6, 12-16, 14-21, 16-25

4ο σετ: 7-8, 14-16, 17-21, 19-25

5ο σετ: 3-5, 7-10, 8-12, 10-15

Χρυσό σετ: 2-5, 10-8, 12-9, 15-13

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 61 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 4 άσσους, 72 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 2-3 (25-17, 28-26, 16-25, 19-25, 10-15), Χρυσό σετ: 15-13 σε 169'

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Τσάτσιτς 22 (18/30 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 39% υπ. - 29% άριστες), Γιάκομπσεν 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ), Στάροβιτς 23 (17/45 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Ρανγκέλ 16 (12/21 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 4 (3/14 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. - 33% άριστες), Πελεκούδας 8 (7/12 επ., 1 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 51% υπ. - 34% άριστες), Μούχλιας, Ρουσόπουλος, Πανταλέων, Ράπτης 3 (3/9 επ., 43% υπ. - 14% άριστες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Φερνάντο Μουνιόθ): Φινγκερ 31 (29/45 επ., 2 μπλοκ), Πετρέας 7 (5/9 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χουσάι 15 (13/31 επ., 2 μπλοκ, 60% υπ. - 46% άριστες), Βουλκίδης 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Τερβαπόρτι 1 (1 μπλοκ), Γκέργκι 1 (1/7 επ., 80% υπ. - 60% άριστες) / Κοκκινάκης (λ, 72% υπ. - 52% άριστες), Στιβαχτής, Ανδρεάδης 7 (4/5 επ., 3 μπλοκ), Ασπιώτης 1 (1/1 επ.), Κουμεντάκη 21 (18/34 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 55% υπ. - 27% άριστες), Ριζόπουλος 2 (2 άσσοι).