Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι του Κυπέλλου με τις Αμαζόνες και πέρασε στις "16"

Μεγάλη νίκη και πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ, που επικράτησε με 3-0 σετ των Αμαζόνων.

Η “Ένωση” είχε τον έλεγχο σχεδόν σε όλο το παιχνίδι και με καθαρό μυαλό πέρασε στο “16” της διοργάνωσης.

Στο πρώτο σετ, οι “κιτρινόμαυρες” μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με 6-2. Οι φιλοξενούμενες με ένα σερί 5-0 πέρασαν μπροστά στο σκορ (6-7), για να απαντήσει ο “Δικέφαλος” και με τις Καββαδία και Κουντουρά να καλύπτουν το μπλοκ επανέφερε τη διαφορά στο +4 (11-7). Οι αθλήτριες του κόουτς Μπακοδήμου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, χωρίς να χάνουν τα ηνία του αγώνα και έκαναν το 1-0 με 25-22.

Οι Αμαζόνες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο σετ και πήραν προβάδισμα με 1-3 και 2-6. Η ΑΕΚ με την Καββαδία να αναλαμβάνει δράση κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με (10-7), ενώ με την υποδοχή της Μπελιά να ανεβάζει ρυθμούς, η ΑΕΚ έφτασε στο +6 (15-9). Ραπτη, Νομικού και Διάλλα με όμορφα χτυπήματα “έσπασαν” το αντίπαλο μπλοκ και η ΑΕΚ κατέκτησε και το δεύτερο σετ, με 25-15.

Αποφασισμένη να επιστρέψει στο παιχνίδι εμφανίστηκε η ομάδα των Αμαζόνων, όμως η ΑΕΚ είχε αντίθετη άποψη. Παρά το αρχικό 1-3 για τις φιλοξενούμενες, η ΑΕΚ πάτησε γκάζι και ξέφυγε στο σκορ 10-6. Οι “κιτρινόμαυρες” εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των φιλοξενούμενων και αύξησαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά του σκορ (15-7) με την Νομικού να παίρνει πάνω της συνεχόμενες επιθέσεις. Η ΑΕΚ με καθαρό μυαλό και άσσους από τις Διάλλα και Ράπτη διατήρησε την πρωτοκαθεδρία στο σκορ και κατέκτησε το τρίτο σετ και τη νίκη με 25-18 και 3-0 αντίστοιχα.

Η Μαρία Νομικού δήλωσε στο aek.gr: “Η ομάδα έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο, αλλά μπορούμε και καλύτερα. Τώρα πρέπει να διαγράψουμε το σημερινό παιχνίδι από το μυαλό μας και να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι του Σαββάτου που δεν θα είναι ίδιο με το σημερινό, καθώς η ομάδα των Αμαζόνων θα είναι διαφορετική και πιο μαχητική. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς και θα είμαστε εξίσου μαχιτική. Περιμένουμε την κλήρωση και συνεχίζουμε βήμα-βήμα“.

ΑΕΚ – ΑΟΝ Αμαζόνες 3-0
Τα σετ: 25-22, 25-15, 25-18.

Διαιτητές: Σταρίδας, Μάλφας.
Α.Ε.Κ. (Μπακοδήμος): Κουντουρά, Ράπτη, Διάλλα, Νομικού, Καραγκούνη, Καββαδία / Μπελιά (λ), Σπηλιωτοπούλου (λ).
Α.Ο.Ν. ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Ατσιδαύτης): Χριστοδούλου, Κωτσιάκη, Σιδεράτου, Βαρουδάκη, Μαστοράκη, Χρυσομάλλη / Γκιαούρη (λ), Κοντραφούπη (λ), Σούλη, Ζήση, Πατρινού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΕΚ