Στο κυνήγι του κυπέλλου και ο Φοίνικας Σύρου

Στο πέμπτο final-4 Κυπέλλου Ελλάδας της ιστορίας του και πρώτο μετά το 2015 προκρίθηκε ο Φοίνικας Σύρου.

Οι συριανοί είναι η μόνη ομάδα από τους 4 φιναλίστ που δεν έχει κατακτήσει στο παρελθόν το τρόπαιο.

Η ομάδα του Ράτκο Παβλίσεβιτς έχει προκριθεί και στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος της Volley League Ανδρών και διεκδικεί κόντρα στον Ολυμπιακό το εισιτήριο για τους τελικούς (οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται 2-0 νίκες). Στο δρόμο για την Ιεράπετρα, ο Φοίνικας απέκλεισε εκτός έδρας την Κηφισιά με 3-1 σετ και στη συνέχεια επικράτησε με το ίδιο σκορ του Πήγασου στο κλειστό της Πολίχνης. Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από μία νίκη στις φετινές μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Μία φορά έχει προκριθεί στο παρελθόν σε τελικό κυπέλλου ο Φοίνικας και ήταν το 2013 στο Ρέθυμνο, όπου ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Ολυμπιακό.

Το πρόγραμμα του final-4 (EΡΤ Sports):

Παρασκευή 19 Απριλίου

18.00: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός ΣΦΠ
20.30: Ηρακλής Πετ. 2015 - ΑΟ Φοίνικας Σύρου

Σάββατο 20 Απριλίου

20.15: Τελικός

Το ρόστερ του Φοίνικα ΕΔΩ

 

O ακραίος του Φοίνικα Σύρου Παναγιώτης Παπαδόπουλος μίλησε στο volleyball.gr για το final-4 Κυπέλλου Ανδρών στην Ιεράπετρα (19-20/4).

Πως ετοιμάζεται ο Φοίνικας για τον ημιτελικό με τον Ηρακλή;

Η κλήρωση είναι ευνοϊκή και για μας και για τον Ηρακλή. Έχουμε αποφύγει τα φαβορί της διοργάνωσης και έχουμε τη δυνατότητα με ένα καλό παιχνίδι να περάσουμε στον τελικό. Δεν θα ήταν το ίδιο εύκολο αν παίζαμε με αντίπαλο είτε τον ΠΑΟΚ είτε τον Ολυμπιακό. Έχουμε ευκαιρία πηγαίνοντας στον τελικό να κάνουμε κάτι παραπάνω από συμμετοχή. Μια μέρα, ένα παιχνίδι είναι, αν κρατήσεις κάποια στάνταρ στην απόδοσή σου και πιέσεις στο σερβίς όλα γίνονται.

Τι πρέπει να προσέξει ο Φοίνικας για να προκριθεί στον τελικό για δεύτερη φορά στην ιστορία του;

Έχουμε παίξει με τον Ηρακλή και με τις δύο version του. Παίξαμε στον πρώτο γύρο με διαφορετική ομάδα και μετά με άλλη. Η αλήθεια είναι ότι έχουν πολύ καλό διαγώνιο ο οποίος παίζει καλά τη γρήγορη μπάλα. Αν τον περιορίσουμε θα έχουμε μεγαλύτερη τύχη. Επίσης ο Κώστας (Προύσαλης) είναι πολύ καλός πασέρ και εμείς πρέπει να τον τραβήξουμε στα τρία μέτρα για να μην κάνει το παιχνίδι του. Νομίζω ότι όποιος προσεγγίσει καλύτερα πνευματικά και ψυχολογικά το ματς αυτός θα νικήσει. Νομίζω ότι είμαστε ισοδύναμες ομάδες και θα προκριθεί εκείνη που θα είνι πιο έτοιμη εγκεφαλικά.

Αν σου έλεγαν να επιλέξεις τελικό Κυπέλλου ή τελικό πρωταθλήματος ποια θα ήταν η επιλογή σου;

Σύμφωνα με το νόμο των πιθανοτήτων στο Κύπελλο μπορείς να κάνεις τη ζημιά. Είτε εμείς περάσουμε είτε ο Ηρακλής μετά θα έχουμε μόνο ένα παιχνίδι να κερδίσουμε με Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ για να πάρουμε την κούπα. Στο πρωτάθλημα αν περάσουμε τελικό θα πρέπει να κάνουμε τρεις νίκες. Δεν είναι το ίδιο και για αυτό προτιμώ τελικό Κυπέλλου. Έχουμε μια καλή ευκαιρία, δεν είμαστε φαβορί αλλά μπορούμε να αδράξουμε την ευκαιρία. Επαρχιακές ομάδες όπως ο Φοίνικας έχουν ανάγκη από επιτυχίες. Είναι το οξυγόνο τους στις δυσκολίες που περνάνε όλη τη χρονιά. Νομίζω για τον Φοίνικα έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να πάρει έναν τίτλο.